Οι αστέρες του παρκέ που έρχονται στην Κύπρο για το EuroBasket-Τα βλέμματα καρφωμένα σε Αντετοκούνμπο

Αντίστροφα μετράει ο καλαθοσφαιρικός κόσμος και όχι μόνο, για τη διοργάνωση του FIBA EuroBasket, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην Κύπρο και αναμένεται να προσελκύσει κορυφαίους καλαθοσφαιριστές από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ σημειώνεται ότι εκτός διοργάνωσης βρίσκονται ισχυρές ομάδες όπως των ΗΠΑ, της Αργεντινής και του Καναδά, κάτι που φυσικά, ανοίγει διάπλατα των δρόμο στις ευρωπαϊκές χώρες, για να διεκδικήσουν το χρυσό.

1

Αναμφισβήτητα, στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση συμμετέχουν αστέρες που ο κάθε λάτρης του αθλήματος θα ήθελε να δει από κοντά. Κάτι, που έχει την τεράστια ευκαιρία να ζήσει και ο Κύπριος φίλαθλος στους επόμενους μήνες, στα κυπριακά παρκέ του νησιού μας.

2

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής αυτό που είναι γνωστό, είναι ότι για τον γ’ όμιλο που θα διεξαχθεί στη Λεμεσό και θα λάβει μέρος η Ελλάδα, αναμένεται ότι θα έρθει πλήρης η καλαθοσφαιρική ομάδα. Παίκτες όπως είναι οι Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μιλγουόκι Μπακς), Θανάσης Αντετοκούνμπο (Μπακς), Κώστας Αντετοκούνμπο (Παναθηναϊκός), Κώστας Παπανικολάου (Ολυμπιακός), Κώστας Σλούκας (Παναθηναϊκός), Νικ Καλάθης (Φενέρμπαχτσε), είναι ανάμεσα στους καλαθοσφαιριστές που αναμένεται να μαγνητίσουν το ενδιαφέρον.

3

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας, επέλεξε ως διοργανώτρια χώρα την εθνική Ελλάδος, βάση του δικαιώματος επιλογής συνεργαζόμενης χώρας, όχι μόνο των ισχυρών δεσμών μεταξύ των χωρών και των Ομοσπονδιών, αλλά και γιατί θεωρείται ίσως και η πιο εμπορική ομάδα στην Ευρώπη αυτή την στιγμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: It’s the final countdown… H Κύπρος μετρά αντίστροφα για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που φιλοξένησε ποτέ

33

Όσο αφορά τις υπόλοιπες τέσσερις χώρες του γ΄ ομίλου, αυτές αναμένεται να βγουν από την κλήρωση, η οποία θα γίνει με βάση την παγκόσμια κατάταξη της FIBA. Για παράδειγμα, εάν γινόταν σήμερα η κλήρωση, με βάση την κατάταξη του Μαρτίου 2024, θα κληρώνονταν στον όμιλο της Κύπρου, δύο χώρες ψηλότερα της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη. Μία εκ των Ισπανία-Γερμανία-Σερβία-Λετονία και μία εκ των Γαλλία-Λιθουανία-Σλοβενία-Ιταλία. Ωστόσο, τις άλλες τέσσερις άλλες χώρες που θα συμμετέχουν στον γ’ όμιλο, πρόκειται να τις μάθουμε τον Μάρτιο του 2025.

4

Υπενθυμίζεται ότι, από τη δεκαετία του ’90, η ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ αγωνίζεται στο ΝΒΑ των ΗΠΑ, που είναι το ισχυρότερο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο. Στο FIBA EuroBasket 2022 συμμετείχαν 37 παίκτες του ΝΒΑ, ανάμεσα τους οι MVP (κορυφαίος παίκτης) του ΝΒΑ του 2019 και 2020 Γιάννης Αντετοκούνμπο (Ελλάδα) και του 2021, 2022, 2024 Νίκολα Γιόκιτς (Σερβία). Άλλοι ΝΒΑers που συμμετείχαν το 2022 ήταν οι Λούκα Ντόνσιτς (Σλοβενία), Ρούντι Γκομπέρ (Γαλλία), Γιουσούφ Νούρκιτς (Βοσνία), Ντομάντας Σαμπόνις (Λιθουανία), Ντένις Σρόντερ (Γερμανία), Γιόνας Βαλανσιούνας (Λιθουανία).

6

Επιπρόσθετα, άλλοι Ευρωπαίοι super stars του ΝΒΑ που αναμένονται να παίξουν το 2025 είναι οι Βίκτορ Γουεμπανιάμα (Γαλλία / Σαν Αντόνιο Σπερς), Σάσα Βεζένκοφ (Βουλγαρία / Σακραμέντο Κινγκς), Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (Κροατία / Ντιτρόιτ Πίστονς), Κρίσταπς Πορζίνγκις (Λετονία / Μπόστον Σέλτικς). Πάντως, θεωρείται δεδομένο ότι κάποιοι καλαθοσφαιριστές εξ’ αυτών, θα έρθουν στην Κύπρο να αγωνιστούν, όπως και αρκετοί σούπερ σταρ στην Ευρωλίγκα, όπως οι Έλληνες που προαναφέρθηκαν, αλλά και παίκτες όπως οι Νίκολα Μιλουτίνοφ (Ολυμπιακός), Γκέρσον Γιαμπουσέλε (Ρεάλ), Ματίας Λεσόρ (Παναθηναϊκός), Ρίκι Ρούμπιο (Μπαρτσελόνα), Χουάντσο Ερνανγκόμεζ (Παναθηναϊκός).

Σημειώνεται ότι, όσοι super stars έρθουν στην Κύπρο, θα διαμένουν σε ξενοδοχεία της Λεμεσού και πρόκειται να αγωνιστούν από πέντε παιχνίδια στο «Σπύρος Κυπριανού» και γενικώς, αναμένεται ότι θα περάσουν πάνω από ένα δεκαήμερο στη Λεμεσό και την Κύπρο. Μάλιστα, πολιτειακοί αξιωματούχοι της κάθε χώρας, συνηθίζεται να παρακολουθούν από κοντά την εθνική τους ομάδα, ειδικά προς το τέλος της διοργάνωσης. Επίσης, θρύλοι της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας καλαθόσφαιρας, παρευρίσκονται σε τέτοιου είδους διοργανώσεις, μέσω της FIBA ή της Ομοσπονδίας τους.

Δειτε Επισης

Άνοιξε τις πύλες της η 63η Γιορτή του Κρασιού της Λεμεσού
Στο επίκεντρο η αγροτική οικογένεια της Κύπρου-«Στόχος η νέα δυναμική για πρόοδο και ευημερία»
Αίθριος ο καιρός-Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία
Λειτουργεί εντός Οκτωβρίου το σχολείο για παραβατικούς μαθητές-Δεν πτοείται από τις φωνές το ΥΠΑΝ
Σε 24ωρη κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Larnaca Public Transport»
Ρίφθηκαν στα σκουπίδια 294 κιλά φαγητού ανά πολίτη το 2022-Τραγική πρωτιά στην Ε.Ε. για την Κύπρο
Απαντά στις επικρίσεις και ξεκαθαρίζει για τις ενέργειες του ο Φορέας Κοινωνικής Στήριξης
Πέραν των 17 εκ. ευρώ σε εθελοντικές οργανώσεις για το 2023 μέσω σχεδίων κρατικών ενισχύσεων
Τοποθετείται για το Λύκειο Βεργίνας το ΥΠΑΝ-«Από την προηγούμενη σχολική χρονιά οι φωτογραφίες»
Με σκεπτικισμό βλέπει την εναλλακτική φοίτηση η Επίτροπος του Παιδιού