Έναρξη του έργου ISOTITA για μετανάστριες και γυναίκες πρόσφυγες

Την έναρξη του έργου ISOTITA (Inclusion- Solidarity- Openness- Trust- Independence- Teamwork- Achievement) ανακοίνωσε το Συμβουλευτικό Κέντρο Στήριξης της Οικογένειας (ΣΥΚΕΣΟ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κέντρου, στόχος του προγράμματος «ISOTITA», το οποίο εφαρμόζεται από το ΣΥΚΕΣΟ και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης (European Solidarity Corps), είναι «να συντείνει στην κοινωνική ένταξη μεταναστριών/προσφύγων στην κυπριακή κοινωνία και να ταρακουνήσει στερεότυπα και προκαταλήψεις».

Όπως σημειώνεται, για την επίτευξη των στόχων, στο πλαίσιο του έργου θα διοργανωθούν πολυπολιτισμικές συναντήσεις που θα απευθύνονται σε μετανάστριες/πρόσφυγες και Κύπριες, με στόχο να ενδυναμωθούν δια μέσω του πολιτισμού και να εκφράσουν και να ανταλλάξουν σκέψεις, απόψεις και συναισθήματα σε ένα ασφαλές περιβάλλον. 

Οι πολυπολιτισμικές αυτές δράσεις θα περιλαμβάνουν παραδοσιακά φαγητά, χορούς και τραγούδια, καθώς και εκμάθηση βασικών λέξεων/φράσεων σε κάθε γλώσσα, δίνοντας τη δυνατότητα στις συμμετέχουσες να γνωριστούν και να ανταλλάξουν ήθη, έθιμα και παραδόσεις.

Με αυτό τον τρόπο, προστίθεται, οι γυναίκες θα συμβάλουν στην κοινωνική ένταξη και τη συμπερίληψη των γυναικών με διαφορετικά πολιτισμικά χαρακτηριστικά στην τοπική κοινωνία.

Το έργο θα ολοκληρωθεί με την πραγματοποίηση ενός πολυπολιτισμικού μίνι φεστιβάλ (Multicultural Mini Festival).

Το πρόγραμμα «ISOTITA» το οποίο άρχισε τον περασμένο Απρίλη θα διαρκέσει μέχρι τον Μάρτιο του 2025.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Iδιαίτερα σημαντική για Κύπρο η Στρατηγική ΕΕ για Ανθεκτικότητα Υδάτων
Καλοκαιρινή καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 38 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Καμία ανησυχία στην Κύπρο από τη μετάλλαξη δότη σπέρματος στο Βέλγιο-Πώς λειτουργεί το σύστημα ελέγχου
Προηγείται η ανακουφιστική φροντίδα πριν την ευθανασία-Η ανάγκη για θεσμοθέτηση και ισότιμη πρόσβαση
Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα-Σταθερά στα ύψη μέχρι και την Τρίτη
Οι Παγκύπριες Εξετάσεις φανέρωσαν ξανά το πρόβλημα της υπέρογκης ύλης-Καλείται να βρει λύσεις το ΥΠΑΝ
ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση στηρίζει με δράσεις τον αγροτικό κόσμο
Σε συμμετοχή όλων για επίλυση του υδατικού καλεί η Παναγιώτου
Πρωτοβουλία για ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο συνυπέγραψε η Κύπρος
Άρνηση του ψευδοκράτους να δώσει άδεια στο Δήμο Αμμοχώστου για τους εορτασμούς του κατακλυσμού