Ένας νεκρός και πάνω από 20 τραυματίες ύστερα από έκρηξη χειροβομβίδας σε σχολείο στη Μιανμάρ

Ένα παιδί σκοτώθηκε και άλλα 22 τραυματίστηκαν από έκρηξη χειροβομβίδας σε δημοτικό σχολείο της πόλης Ντάγουεϊ, στη νότια Μιανμάρ.

Η τραγωδία συνέβη λίγο μετά το μεσημέρι (τοπική ώρα) όταν ένας μαθητής εντόπισε χειροβομβίδα που δεν είχε εκραγεί, η οποία εικάζεται ότι είχε πέσει στο σημείο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που είχαν προηγηθεί μεταξύ στρατού και «τρομοκρατών», σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατιωτικού καθεστώτος που κυβερνά τη χώρα.

Το παιδί σήκωσε τη χειροβομβίδα με σκοπό να την πάει στον δάσκαλό του, αλλά του έπεσε και εξερράγη. Ένας μαθητής σκοτώθηκε και άλλα 22 παιδιά τραυματίστηκαν μαζί με έναν γονέα που έτυχε να βρίσκεται στο σημείο της έκρηξης.

Στο σχολείο μετέβησαν πυροτεχνουργοί της αστυνομίας που ερεύνησαν το σχολικό συγκρότημα για τυχόν άλλα πυρομαχικά, χωρίς όμως να βρεθεί κάτι ύποπτο.

Ο εμφύλιος πόλεμος σε αυτήν τη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας έχει οξυνθεί τους τελευταίους μήνες, καθώς ένοπλες ομάδες κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους εναντίον των στρατιωτικών που κατέλαβαν με πραξικόπημα την εξουσία το 2021.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Βασιλιάς Κάρολος στο ιταλικό κοινοβούλιο-Η ειρήνη δεν μπορεί ποτέ να θεωρείται δεδομένη
Αδιανόητο τροχαίο στην Ινδονησία-Ακολούθησε το GPS και έπεσε από γέφυρα
Ο «μεγάλος ασθενής» Μπάιντεν και ο Ομπάμα «τάισαν» τη Χάρις στον Τραμπ
Ο Τραμπ εκτοξεύει τους δασμούς στην Κίνα στο 125% - Τους μειώνει στο 10% για 90 μέρες στον υπόλοιπο κόσμο
Θρίλερ στην Κολομβία-Βρέθηκε διαμελισμένος μέσα σε βαλίτσα 42χρονος Ιταλός επιστήμονας
Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν λίγο πριν από τις συνομιλίες για το πυρηνικό του πρόγραμμα
Το μήνυμα Μητσοτάκη στον Τραμπ-«Εμπορική συμφωνία win-win μεταξύ Ευρώπης και HΠΑ»
ΒΙΝΤΕΟ: Στους 124 οι νεκροί από την κατάρρευση οροφής σε κλαμπ στον Άγιο Δομίνικο
Ταξιδιωτική σύσταση από το Πεκίνο για τους Κινέζους που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ
Ψηφίστηκαν από την ΕΕ τα αντίμετρα στους δασμούς Τραμπ-Σε ισχύ από τις 15 Απριλίου