Ένας νεκρός και πάνω από 20 τραυματίες ύστερα από έκρηξη χειροβομβίδας σε σχολείο στη Μιανμάρ

Ένα παιδί σκοτώθηκε και άλλα 22 τραυματίστηκαν από έκρηξη χειροβομβίδας σε δημοτικό σχολείο της πόλης Ντάγουεϊ, στη νότια Μιανμάρ.

Η τραγωδία συνέβη λίγο μετά το μεσημέρι (τοπική ώρα) όταν ένας μαθητής εντόπισε χειροβομβίδα που δεν είχε εκραγεί, η οποία εικάζεται ότι είχε πέσει στο σημείο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που είχαν προηγηθεί μεταξύ στρατού και «τρομοκρατών», σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατιωτικού καθεστώτος που κυβερνά τη χώρα.

Το παιδί σήκωσε τη χειροβομβίδα με σκοπό να την πάει στον δάσκαλό του, αλλά του έπεσε και εξερράγη. Ένας μαθητής σκοτώθηκε και άλλα 22 παιδιά τραυματίστηκαν μαζί με έναν γονέα που έτυχε να βρίσκεται στο σημείο της έκρηξης.

Στο σχολείο μετέβησαν πυροτεχνουργοί της αστυνομίας που ερεύνησαν το σχολικό συγκρότημα για τυχόν άλλα πυρομαχικά, χωρίς όμως να βρεθεί κάτι ύποπτο.

Ο εμφύλιος πόλεμος σε αυτήν τη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας έχει οξυνθεί τους τελευταίους μήνες, καθώς ένοπλες ομάδες κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους εναντίον των στρατιωτικών που κατέλαβαν με πραξικόπημα την εξουσία το 2021.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Σκότωσαν με χειροβομβίδα Ρώσο αξιωματικό επικεφαλής των αεροπορικών επιδρομών
Δεκαεπτάχρονος σκότωσε πέντε ανήλικους σε πάρτι επειδή μια 14χρονη αρνήθηκε να κάνει σεξ μαζί του
Τι σημαίνει το δικαστικό μπλόκο στους δασμούς Τραμπ-Εκνευρισμός στον Λευκό Οίκο
Το Κίεβο έτοιμο υπό όρους για νέες απευθείας συνομιλίες με Μόσχα στην Κωνσταντινούπολη
Εποικοδομητικό και καλόπιστο διάλογο με την Ουκρανία ζήτησε ο Ρούμπιο από Λαβρόφ
Προειδοποίηση Τραμπ στον Νετανιάχου να μην πλήξει το Ιράν
Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Κυβέρνηση Τραμπ ο Έλον Μασκ
Στο Κίεβο ο Φιντάν-Η Μόσχα προτείνει δεύτερο γύρο συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη
ΒΙΝΤΕΟ: Χιλιάδες Παλαιστίνιοι λεηλάτησαν αποθήκη τροφίμων-Τουλάχιστον δύο νεκροί
ΟΗΕ για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα-«Στην εντατική η λύση δύο κρατών για Παλαιστίνη και Ισραήλ»