Δεν βγήκε άσπρος καπνός από τη σύσκεψη για το χαλλούμι-«Διαφάνηκε έλλειψη εμπιστοσύνης»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπείες των Συνδέσμου Τυροκόμων, Αγελαδοτρόφων και Αιγοπροβατοτρόφων.

Στη συνάντηση παρέστη η υπουργός Γεωργίας, η υφυπουργός παρά τω Προέδρω, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και άλλοι παράγοντες.

Μετά τη σύσκεψη, η οποία διήρκησε περίπου τρεισήμισι ώρες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, είπε ότι κατά τη σύσκεψη «ακούστηκαν όλες οι απόψεις. Αυτό που διαφάνηκε ήταν η έλλειψη εμπιστοσύνης, η οποία προφανώς οφείλεται και στην προϊστορία του όλου θέματος. Ο διάλογος θα συνεχιστεί, θα διεξαχθεί ένας νέος κύκλος συναντήσεων υπό την Υπουργό Γεωργίας».

Συνεχίζοντας, ο κ. Λετυμπιώτης επεσήμανε πως «αυτό που έχει καταστεί σαφές και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αυτοί που είναι και παραμένουν οι στόχοι της Κυβέρνησης, είναι η διαφύλαξη του χαλουμιού ως ΠΟΠ  και η διατήρηση του ως το κύριο εξαγωγικό προϊόν της Κύπρου. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες, έχουμε μια μεταβατική περίοδο μέχρι το 2029 και θέλουμε να διαφυλάξουμε την ομαλότητα κατά αυτή την περίοδο. Αυτοί οι δύο στόχοι είναι η πυξίδα της Κυβέρνησης στην οποίαν παραμένει αταλάντευτη. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας και οι αποφάσεις μας θα ληφθούν μέσα σε αυτό τον άξονα».

Σε ερώτηση αν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα για τις συναντήσεις που θα ακολουθήσουν και μέχρι πότε θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «θα γίνουν πολύ σύντομα, στο αμέσως επόμενο διάστημα. Επαναλαμβάνω ότι οι αποφάσεις της Κυβέρνησης θα ληφθούν με αυτό τον γνώμονα: τους δύο άξονες που προανέφερα». 

Δειτε Επισης

Περίπου 20.000 δονήσεις στις Κυκλάδες-Στα ΝΔ της Ανύδρου περιορίζεται η σεισμική δραστηριότητα
Χωρίς ρεύμα περιοχές στη Λεμεσό λόγω κακοκαιρίας-Πίνακας με τις ώρες επαναφοράς
Έπεσαν οι υπογραφές για το «Αφροδίτη» στην Αίγυπτο-«Σήμερα είναι πραγματικά μια ιστορική μέρα»
Υπέγραψαν τροποποιητική συμφωνία για εκπαίδευση γιατρών και επάρκεια φαρμάκων Κύπρος και Ελλάδα
Πρόστιμο στον 33χρονο που εξύβρισε αστυνομικό στο ΑΕΚ-ΑΕΛ
Επιμένει στην ορθότητα των διαγραφών η Αννίτα-«Ήρθη μια παραδοξότητα, ενισχύεται ο πολιτικός μας χώρος»
Ενεργειακά και διμερείς σχέσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Πρόεδρου και Σίσι-Συζήτησαν και για το Κυπριακό
Τα όνειρα που θάφτηκαν κάτω από τις στάχτες και η σπίθα που έβαλε φωτιά στην ευημερία
Κατέρχονται σε απεργία οι εργαζόμενοι στο ΡΙΚ για τα συνταξιοδοτικά-Δεν θα προβληθεί δελτίο ειδήσεων
Στις 4 Μαρτίου αρχίζει η περίοδος ηλεκτρονικών εγγραφών μαθητών Α΄γυμνασίου