Δεν βγήκε άσπρος καπνός από τη σύσκεψη για το χαλλούμι-«Διαφάνηκε έλλειψη εμπιστοσύνης»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπείες των Συνδέσμου Τυροκόμων, Αγελαδοτρόφων και Αιγοπροβατοτρόφων.

Στη συνάντηση παρέστη η υπουργός Γεωργίας, η υφυπουργός παρά τω Προέδρω, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και άλλοι παράγοντες.

Μετά τη σύσκεψη, η οποία διήρκησε περίπου τρεισήμισι ώρες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, είπε ότι κατά τη σύσκεψη «ακούστηκαν όλες οι απόψεις. Αυτό που διαφάνηκε ήταν η έλλειψη εμπιστοσύνης, η οποία προφανώς οφείλεται και στην προϊστορία του όλου θέματος. Ο διάλογος θα συνεχιστεί, θα διεξαχθεί ένας νέος κύκλος συναντήσεων υπό την Υπουργό Γεωργίας».

Συνεχίζοντας, ο κ. Λετυμπιώτης επεσήμανε πως «αυτό που έχει καταστεί σαφές και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αυτοί που είναι και παραμένουν οι στόχοι της Κυβέρνησης, είναι η διαφύλαξη του χαλουμιού ως ΠΟΠ  και η διατήρηση του ως το κύριο εξαγωγικό προϊόν της Κύπρου. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες, έχουμε μια μεταβατική περίοδο μέχρι το 2029 και θέλουμε να διαφυλάξουμε την ομαλότητα κατά αυτή την περίοδο. Αυτοί οι δύο στόχοι είναι η πυξίδα της Κυβέρνησης στην οποίαν παραμένει αταλάντευτη. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας και οι αποφάσεις μας θα ληφθούν μέσα σε αυτό τον άξονα».

Σε ερώτηση αν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα για τις συναντήσεις που θα ακολουθήσουν και μέχρι πότε θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «θα γίνουν πολύ σύντομα, στο αμέσως επόμενο διάστημα. Επαναλαμβάνω ότι οι αποφάσεις της Κυβέρνησης θα ληφθούν με αυτό τον γνώμονα: τους δύο άξονες που προανέφερα». 

Δειτε Επισης

Ολιστική προσέγγιση για ψυχοκοινωνική στήριξη νέων θα προωθήσει η Κύπρος
Απορρίπτει την τελική πρόταση του Υπ. Παιδείας η ΟΕΛΜΕΚ-Πάνε σε Παγκύπρια Συνδιάσκεψη για αποφάσεις
Στο περιβόλι του Προεδρικού μαθητές, ετοίμασαν υγιεινό πρόγευμα
Δεν εντοπίζουν πρόβλημα με τη γέφυρα Καλαβασού τα Δημόσια Έργα-«Το ύψος ήταν 3,7 μέτρα και παραμένει»
Συνεχίζεται η εγκατάσταση έξυπνων μετρητών από συνεργεία της ΑΗΚ
Δεκαπέντε εξώδικα για σπατάλη νερού στη Λάρνακα μετά από ελέγχους σε υποστατικά
Στους 29 βαθμούς η θερμοκρασία-Αναμένονται βροχές, σκόνη στην ατμόσφαιρα
Επί τάπητος αλλαγές για την αδειοδότηση ξενοδοχειακών μονάδων-Αναζητούνται λύσεις για τα Airbnb
Οι κινητές μονάδες αφαλάτωσης έρχονται αλλά κανείς δεν εφησυχάζει-Παραμένουν τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου
Θετική η πρώτη αποτίμηση για τη διεύρυνση του επιδόματος τέκνου-Ζητούν ολιστική στήριξη οι οργανώσεις