Για προσχέδιο έκθεσης της ΚΣΣΕ για το Βαρώσι μίλησαν Τ/κ «βουλευτές» στη «βουλή»

Στις εργασίες επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για το θέμα των Βαρωσίων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο Όσλο, συμμετείχαν οι Τουρκοκύπριοι «βουλευτές» Αρμαγάν Τζαντάν (Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα) και Ογουζχάν Χασίπογλου (Κόμμα Εθνικής Ενότητας). 

Σύμφωνα με το «πρακτορείο ειδήσεων», στη συνάντηση η τ/κ πλευρά παρουσίασε έκθεση για το Βαρώσι, την οποία κατέθεσε στη «βουλή» ο κ. Χασίπογλου, ο οποίος σημείωσε ότι το ζήτημα των Βαρωσίων είναι ένα ευαίσθητο θέμα που συζητήθηκε σε βάθος για πρώτη φορά στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ισχυρίστηκε επίσης, ότι το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών του 1984 είναι ξεπερασμένο και ανέφερε πως η «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» είναι ενεργή, καθιστώντας το ψήφισμα ανεπίκαιρο. Ακόμη, ισχυρίστηκε ότι οι Ελληνοκύπριοι έχουν απορρίψει όλες τις προτάσεις λύσης και υποστήριξε πως η έκθεση είναι άδικη.

Ο κ. Χασίπογλου υποστήριξε ότι η έκθεση πρέπει να αποσυρθεί και εξέφρασε την αντίθεσή του στο περιεχόμενό της.

Πρόσθεσε ότι οι πληροφορίες από την «επιτροπή» δεν περιλαμβάνονται στην έκθεση, πλήττοντας την αντικειμενικότητά της και δήλωσε ότι θα συνεχίσουν να εκφράζουν τις απόψεις τους στις εργασίες της ΚΣΣΕ του Ιουνίου.

Μιλώντας επίσης, στη «βουλή», ο κ. Τζαντάν επισήμανε ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, το Κυπριακό συζητήθηκε με λεπτομέρειες στην ΚΣΣΕ. Πρόσθεσε ότι ο εισηγητής προέβη σε επιτόπιες μελέτες στην Κύπρο και ότι η έκθεση ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί. Ο κ. Τζαντάν τόνισε ότι η παρούσα έκθεση καλεί την τ/κ πλευρά να αναιρέσει τις ενέργειές της στο Βαρώσι καθώς και ότι η ομοσπονδιακή λύση είναι η ενδεδειγμένη επιλογή.

Ο κ. Τζαντάν σημείωσε ότι οι συνομιλίες για την έκθεση θα συνεχιστούν και αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος Ιουνίου. Τέλος, αναφέρθηκε σε επαφές που είχε στη Νορβηγία, χαρακτηρίζοντάς τες παραγωγικές.

Δειτε Επισης

Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις