Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του Στέλιου Πισή, Κλείτος-«Ήσουν και θα είσαι παντοτινά ο ήρωάς μου»

Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του ποιητή, Κλείτου Πισή, ο οποίος ήταν ο πατέρας του μουσικοσυνθέτη, Στέλιου Πισή.

Την είδηση γνωστοποίησε η σύζυγός του, Αγλαΐα, η οποία έγραψε «στο καλό αγαπημένε μου Κλείτο. Για την αγάπη σου την απέραντη, για την αφοσίωση, για τη στήριξη, για τη θυσιαστική πορεία, το όμορφο ταξίδι της ζωής, που κάναμε μαζί, για όσα μοιραστήκαμε, χαρές, ευλογίες και πόνο, για το μεγαλείο της ψυχής σου, ευχαριστώ. Μέσα στο φως της αιωνιότητας, μπροστά στον θρόνο του Θεού θ' ακούσεις σίγουρα το " ευ δούλε αγαθέ και πιστέ (...) είσελθε εις την χαράν του Κυρίου σου". Καλή αντάμωση Χριστός Ανέστη, χαρά μου».

Τον πατέρα του αποχαιρέτησε και ο Στέλιος Πισής, με μία ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα, στην ανάρτηση που έχει τίτλο «αποχαιρετισμός στον πατέρα μου Κλείτο Πισή», ο Στέλιος Πισής έγραψε «αγαπημένε μου πατέρα, εσύ ήσουν ο συνοδοιπόρος μου στη ζωή, μαζί με τη μητέρα μου, σε όλα τα ευχάριστα αλλά και στα πολύ δύσκολα».

Συνεχίζοντας, ο Στέλιος Πισής ανέφερε ότι «ήσουν πάντα δίπλα μου με απέραντη αγάπη και αφοσίωση, με θυσιαστικό πνεύμα, με τεράστια υπομονή και ακλόνητη πίστη στον Θεό. Ήσουν και θα είσαι παντοτινά ο ήρωάς μου, ο καλύτερός μου φίλος, ο αγαπημένος μου ποιητής, ο αποκλειστικός στιχουργός και συν-δημιουργός μου».

Τόσες πολλές έννοιες, πρόσθεσε ο Στέλιος Πισής για τον πατέρα του «και ιδιότητες εμπερικλείονται στο όνομά σου, που δυσκολεύομαι πολύ να περιγράψω με λόγια τί σημαίνεις για μένα. Κλείτο Πισή, αγαπημένε μου πατέρα, η ευγνωμοσύνη που αισθάνομαι για τα όσα μού πρόσφερες, δεν μπορεί να εκφραστεί απλά με τη λέξη ευχαριστώ».

Καταλήγοντας, ο Στέλιος Πισής τόνισε πως ο πατέρας του «πρεσβεύε με τις προσευχές σου και για εμάς για να ακουλουθήσουμε τη δική σου πορεία και να μεταβούμε κι εμείς, όταν έρθει η ώρα, πανέτοιμοι στην Όντως Ζωή. Καλή αντάμωση».

Αποχαιρετιστήρια ανάρτηση για τον ποιητή έκανε και ο Κύπριος μουσικός, Κώστας Κακογιάννης, ο οποίος ανέφερε πως «σήμερα χάσαμε έναν ήρωα. Τον ποιητή και εκπαιδευτικό Κλείτο Πισή, τον πατέρα και αποκλειστικό στιχουργό του αγαπημένου μας συνθέτη, του Στέλιου Πισή. Κλείτο μου, πριν λίγες μέρες, μέσω της εκπομπής, τραγουδήσαμε το «Πετροχελίδονό» σου για να αποχαιρετήσουμε την Αγγελίνα Νικολαΐδου, για την οποία το έγραψες. Πού να φανταστώ ότι λίγες μέρες μετά θα σε αποχαιρετούσαμε και εσένα με το ίδιο τραγούδι».

Δειτε Επισης

Επ. Περιβάλλοντος: Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισότητα των φύλων
Υφ. Πολιτισμού: Στέγαση μέρους βιβλίων Ρ. Κατσελλή στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη
Η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων ΕΕ στη ΓΣ του ΟΗΕ
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Περίπου 15.000-18.000 άνθρωποι πάσχουν από άνοια στην Κύπρο-Όπλο αντιμετώπισης η έγκαιρη διάγνωση
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»