Απαντά στις επικρίσεις ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών-«Ουδεμία κωλυσιεργία στην πυρκαγιά Αγίου Συλά»

Ουδεμία κωλυσιεργία ή ασυνέπεια υπήρξε από πλευράς πυροσβεστών σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά του Αγίου Συλά, αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών Κύπρου (ΣΥΠΥΚ).

Ο Σύνδεσμος σημειώνει πως «με αφορμή με τους ισχυρισμούς πολιτών για κωλυσιεργία και ασυνέπεια από πλευράς Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Επαρχία Λεμεσού και συγκεκριμένα στον Άγιο Συλά», εκφράζει τη συμπάθεια και συμπαράστασή του προς τους πληγέντες και υπογραμμίζει ότι πρωταρχικός στόχος και καθήκον κάθε πυροσβέστη σε κάθε επιχείρηση είναι η διάσωση ζωής και η προστασία της περιουσίας των πολιτών.

«Στην εν λόγω πυρκαγιά οι αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν, με δυνατούς ανέμους, δυσκολία στην πρόσβαση, διάσπαρτα σκουπίδια κ.ά., κατέστησαν ανθρωπίνως αδύνατο για τους πυροσβέστες να επιχειρούν συγχρόνως σε ολόκληρη την έκταση, όπου μαινόταν η πυρκαγιά, για κατάσβεσή της. Κατά τη διάρκεια κάθε επεισοδίου γίνεται αξιολόγηση της επικινδυνότητας, ώστε να μπορεί να καταρτιστεί επιχειρησιακό πλάνο και να τεθούν προτεραιότητες», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι σε ένα τεράστιο μέτωπο, όπως ήταν αυτό στην πυρκαγιά στον Άγιο Συλά την περασμένη βδομάδα, οι πυροσβέστες δεν ήταν δυνατό να  γνωρίζουν την ακριβή τοποθεσία των υποστατικών και των επιχειρήσεων που εμπλέκονταν.

«Και αυτό δεν μπορεί να εκλαμβάνεται ως κωλυσιεργία ή ασυνέπεια από πλευράς των πυροσβεστών. Η αναφορά του Αρχιπύραρχου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο κρατικό κανάλι κατά τη χθεσινή μεσημβρινή εκπομπή μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους και διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι θα είμαστε πάντα δίπλα τους, στις δύσκολες περιπτώσεις, με αυτοθυσία για διαφύλαξη των περιουσιών τους και ιδιαίτερα της ζωής τους», καταλήγει ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών Κύπρου, στην ανακοίνωσή του.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νέα σύλληψη γυναίκας για σφετερισμό Ε/Κ περιουσιών στα κατεχόμενα
Υπήρχαν θαμώνες στο καφενείο την στιγμή των πυροβολισμών στη Γιόλου-«Στόχος του δράστη να εκφοβήσει»
Ολονύχτια επιχείρηση στη Λεμεσό για τον ισοβίτη-Ήταν κοντά η Αστυνομία αλλά συνεχίζει να ξεφεύγει ο Κομμωτής
Βλάβη σε πλυντήριο προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στο Φρέναρος-Εξήλθαν έγκαιρα οι ένοικοι
Νεκρός κάτω από το όχημα του εντοπίστηκε 58χρονος στη Λεμεσό-Ατύχημα δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις
Κατάδικος αλλά έξω υπό όρους ο 26χρονος που βοήθησε «Κομμωτή»-Μιλούσαν μέσω Instagram, παραδέχθηκε αλλά...
Στις ελεύθερες περιοχές δείχνει τον «Κομμωτή» το στίγμα του κινητού του-Αγώνας δρόμου και... κρυφτούλι με την Αστυνομία
Εκτεθειμένη ξανά η Αστυνομία, «απογυμνωμένη μαρτυρία» για πατέρα και φίλο-Αφέθηκαν ελεύθεροι, παραδέχθηκε ο 26χρονος
Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 31χρονος μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο στην Περιστερώνα
Απουσιάζει εδώ και οκτώ ημέρες από το χώρο διαμονής του στην Κακοπετριά 38χρονος