Δύο νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό σε χωριό της περιφέρειας Ντονέτσκ

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλος ένας τραυματίστηκε από ρωσικό βομβαρδισμό σε χωριό του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε χθες ο Περιφερειάρχης Βαντίμ Φιλάσκιν.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο Φιλάσκιν αναφέρει ότι ρωσικά αεροσκάφη έριξαν δύο βόμβες, με διαφορά 90 λεπτών, καταστρέφοντας πολλά σπίτια. Ένας εκ των δύο νεκρών είναι ένας 12χρονος, επεσήμανε.

Στη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν από ρωσική πυραυλική επίθεση στην περιοχή του Χαρκόβου, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Όλεχ Σινεχούμποφ.

Η συγκεκριμένη περιφέρεια στο βορειοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας αποτελεί σχεδόν καθημερινά στόχο των ρωσικών δυνάμεων, οι οποίες στις 10 Μαΐου εξαπέλυσαν ευρείας κλίμακας χερσαία επίθεση, καταλαμβάνοντας αρκετές κοινότητες.

Το ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας έχει στείλει στην περιοχή σημαντικές ενισχύσεις, ενώ στα τέλη Μαΐου διαβεβαίωνε ότι η ρωσική επίθεση «ανακόπηκε». Οι μάχες διεξάγονται αυτήν τη στιγμή κυρίως στα ανατολικά.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι ΗΠΑ έδωσαν στην Ουκρανία το πράσινο φως για να χρησιμοποιήσει υπό προϋποθέσεις αμερικανικά οπλικά συστήματα προκειμένου να πλήξει στόχους στο ρωσικό έδαφος, ιδίως κοντά στην περιφέρεια του Χαρκόβου.

Η Ρωσία λέει πως αναχαιτίστηκαν 20 drones της Ουκρανίας στην περιφέρεια Κουρσκ

Μονάδες της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν κάπου είκοσι ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα χθες Δευτέρα στη νότια περιφέρεια Κουρσκ, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Αλεξέι Σμιρόνοφ μέσω Telegram.

Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον τεσσάρων χωριών στην περιφέρεια με drones κι ελικόπτερα, διαβεβαίωσε πάντως πως δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Στην Μπιέλγκοροντ, ο Περιφερειάρχης Βιτσισλάβ Γκλάντκοφ ανέφερε πως καταρρίφθηκαν αρκετοί «στόχοι», προσθέτοντας πως αναφέρθηκε ότι υπέστησαν ζημιές οροφές κτιρίων.

Οι συχνές ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικές παραμεθόριες περιοχές ώθησαν τον Ρώσο Πρόεδρο να διατάξει να διεξαχθεί από τον περασμένο μήνα επιχείρηση ρωσικών στρατευμάτων στην ουκρανική περιφέρεια του Χαρκόβου για τη δημιουργία «ουδέτερης ζώνης».

Ο ρωσικός στρατός λέει πως κατέλαβε 12 χωριά στην επιχείρηση αυτή, η ουκρανική πλευρά διαβεβαιώνει πως απωθεί επιθέσεις και ότι διατηρεί τον έλεγχο του 70% της Βόβτσανκ, πόλης-κλειδιού που απέχει κάπου 5 χιλιόμετρα από τα σύνορα.

Πηγή: AΠΕ

Δειτε Επισης

Διαδηλώτριες διέκοψαν συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ζητώντας απελευθέρωση των ομήρων
Δέκα χρόνια από τη συντριβή της πτήσης MH17 στην Ουκρανία, συγγενείς των θυμάτων συνεχίζουν να ζητούν απαντήσεις
Οι οίκοι Armani και Dior στο στόχαστρο μιας έρευνας που σχετίζεται με τις συνθήκες εργασίας σε προμηθευτές τους
Παρέμβαση Επιτρόπου Διοικήσεως για τις συνθήκες στις Κεντρικές-Κρατούμενοι κοιμούνται στα πατώματα
Θάλαμος ευθανασίας εγείρει νομικά και ηθικά ζητήματα στην Ελβετία
Τουρίστρια στη Φλωρεντία παρίστανε ότι προέβαινε σε ερωτικές πράξεις με εμβληματικό άγαλμα
Εγκρίθηκε το ψήφισμα ΕΚ που επιβεβαιώνει συνέχιση στήριξης σε Ουκρανία
Ανυπομονεί για την παράνομη επίσκεψη Ερντογάν και τους εορτασμούς της ντροπής ο Τατάρ
OI Αββάς Πιερ, «προστάτης των αδύναμων», κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση πολλών γυναικών
Περήφανη δηλώνει η Αϊσέ Γκιουνές που η τουρκική καταστροφή στην Κύπρο φέρει το όνομά της