ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί στα ορεινά-Καλοκαιρινή μπόρα με χαλάζι

Την ώρα που στο εσωτερικό και τα παράλια, ο κόσμος ψάχνει καταφύγιο για να αντιμετωπίσει τις ψηλές θερμοκρασίες, στα ορεινά το σκηνικό θυμίζει φθινόπωρο, καθώς έχουν ανοίξει οι ουρανοί.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 3:00 το απόγευμα, σε διάφορες περιοχές στα ορεινά, άρχισε να βρέχει και σε κάποια σημεία έριξε και χαλάζι, με το σκηνικό να μην θυμίζει τόσο καλοκαιρινό.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευμα, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένη καταιγίδα, στα ορεινά, νοτίως του Τροόδους και πιθανό και στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 και στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που στα δυτικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα καταστούν κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς 3 και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν θαλάσσιοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά στα νότια το απόγευμα μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 35 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 30 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με την θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακά μικρή άνοδο, παραμένοντας πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Βίντεο από τη σελίδα Καιρόφιλοι Κύπρου στο Facebook

Δειτε Επισης

Οδηγείται στην Ολομέλεια της Βουλής το Νομοσχέδιο για επίδομα Τέκνου
Η ΕΣΚ καλεί τον Αρχιεπίσκοπο να αναθεωρήσει μετά από αγωγή κατά δημοσιογράφου
Άδειαζαν πυροσβεστήρες στα πρόσωπα μοτοσικλετιστών, τους ξυλοκοπούσαν και τους έκλεβαν
Καταβολή από ΚΟΑΠ πέντε εκατομμύρια για βιολογική φυτική παραγωγή
Απέρριψε ξανά τις αξιώσεις Τατάρ ο Πρόεδρος-Έριξε τους τόνους για Στιούαρτ, σε στάση αναμονής η Ολγκίν
Δεν τίθεται σε αργία ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας-Τι αναφέρει η γνωμάτευση
Εντατικοποίηση προσπαθειών για υλοποίηση του Σχεδίου «Κτίζω» ζητά η Επιτροπή Προσφύγων
Από το 2009 δεν άλλαξε το επίδομα για τα παιδιά που είναι στην αναδοχή-Ανάγκη για αναθεώρηση
Έδωσαν τη διαβεβαίωσή τους 32 αξιωματικοί Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων
Tοπογράφος σε μεγάλα έργα στη Μύκονο ο 54χρονος που δολοφονήθηκε στο Ψυχικό