Με το ακουστικό στο χέρι ο Δαμιανός, προσπαθεί να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα σε γιατρούς και ΟΚΥπΥ

Συνεχίζει τις προσπάθειες του ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, προκειμένου να αρθεί η 48ωρη απεργία, που εξήγγειλαν οι γιατροί του δημοσίου, στις 2-3 Ιουλίου.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ σε σχέση με τις επαφές για αποφυγή της απεργίας, ο κ. Δαμιανός έχει «συνεχείς και εντατικές» τηλεφωνικές επαφές από την Παρασκευή μέχρι και σήμερα.

Οι γιατροί του δημοσίου εξήγγειλαν 48ωρη απεργία στις 2 και 3 Ιουλίου καθώς, όπως αναφέρουν οι συντεχνίες τους, δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους από την πρόταση που τους έγινε από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) για το θέμα καταβολής των δεδουλευμένων των γιατρών, που απορρέουν από τη συμφωνία περί κινήτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έντονες διαβουλεύσεις εντός Σαββατοκύριακου για αποφυγή των μέτρων στα νοσηλευτήρια

«Ο υπουργός έχει επικοινωνήσει με τις συντεχνίες. Έχει ακούσει τις θέσεις μας και μας έχει ενημερώσει ότι θα μιλήσει και με τον ΟΚΥπΥ, ώστε να γίνει μία προσπάθεια για να αποτραπούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις. Αναμένουμε στο ακουστικό για να δούμε αν θα ευδοκιμήσει η προσπάθεια του υπουργού Υγείας. Από τη στιγμή που κάνει παρέμβαση ο πολιτικός προϊστάμενος, αναμένουμε ότι μπορεί να επιλυθεί το θέμα», είχε αναφέρει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας.

Στο μεταξύ, να αναλογιστούν τις συνέπειες μιας απεργίας στον ευαίσθητο τομέα της υγείας κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους, με ανάρτηση του, το Σάββατο, στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα «Χ», ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η απεργία θα αποφευχθεί.

Τους κάλεσε, επίσης, να δείξουν συνεργασία, υπευθυνότητα και κατανόηση ώστε να καταλήξουν το συντομότερο δυνατόν σε μια συμφωνία που θα είναι προς όφελος όλων.

Και το Υπουργείο Οικονομικών, με ανακοίνωσή του σημείωσε ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις δεν μπορούν και δεν πρέπει να αποτελούν ούτε τη λύση ούτε την απάντηση στα προβλήματα, ενώ ζητά τα όποια αιτήματα των εργαζομένων να κυμαίνονται εντός των οικονομικών δυνατοτήτων του ΟΚΥπΥ.

Σημειώνεται πως σε περίπτωση που δεν ευδοκιμήσουν οι διαβουλεύσεις, από τις 7:30 το πρωί της Τρίτης μέχρι την ίδια ώρα την Πέμπτη, θα κατέλθουν σε στάση εργασίας οι γιατροί του δημοσίου, με αποτέλεσμα τα προγραμματισμένα χειρουργεία να ακυρωθούν και να επαναπρογραμματιστούν, ενώ όσον αφορά στα ΤΑΕΠ, θα εξυπηρετούν το κοινό. Ξεκαθαρίζεται πως οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας θα εργάζονται κανονικά και θα δέχονται τα περιστατικά από τα ΤΑΕΠ των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναβάλλονται χειρουργεία, με προσωπικό ασφαλείας τα ΤΑΕΠ-Προσπάθειες για αποφυγή της απεργίας

Δειτε Επισης

Ηχητικό ντοκουμέντο από την εν ψυχρώ εκτέλεση στο Ψυχικό-Πάνω από 15 οι πυροβολισμοί
LIVE: Ριπή ερωτήσεων σε Ελεγκτή από πλευρά Εισαγγελέα, αντιστρέφει τις κατηγορίες ο Οδυσσέας
Υπέκυψε στα τραύματα του ο πεζός που παρασύρθηκε από οδηγό ενώ διασταύρωνε
ΒΙΝΤΕΟ: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Κω, Χίο και Κρήτη
Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία-Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής
Έμεινε στάσιμο το «κτίΖΩ», έδωσαν έμφαση στην προεκλογική οι δήμαρχοι-Αλυσιδωτές οι συνέπειες
Με το σταγονόμετρο το νερό στους γεωργούς, μονόδρομος για το Τμήμα Υδάτων-Καταστρέφονται σοδειές
Πατούν το κουμπί «διαφάνειας» για 3,500 νεοσυλλέκτους-Τατουάζ και βάρος στα κριτήρια για Ειδικές Δυνάμεις
Ανοίγει το θέμα των ανάδοχων οικογενειών η Βουλή-Φωνές για χρόνιες διαδικασίες για ένα αίτημα
Θολό το τοπίο στο Κυπριακό-Αρνητικές αναφορές από το ΣΑ και αντιπαραγωγική στάση Τατάρ