Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Σέριφο-Κάηκαν σπίτια, αποθήκες και εκκλησίες (vids&pics)

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Σέριφο καθώς σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (29/6), σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λιβάδι.

Η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά είναι υπό έλεγχο. Μιλώντας στο Mega, ο δήμαρχος Σερίφου, Κωνσταντίνος Ρεβίνθης, ανέφερε ότι η νοτιοδυτική πλευρά του του νησιού έχει καεί και οι φλόγες προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια, ενώ κάηκαν αποθήκες με εμπορεύματα.

Στο σημείο αρχικά επιχειρούσαν τέσσερις πυροσβέστες με ένα όχημα, αλλά και υδροφόρες του δήμου. Ωστόσο τα ξημερώματα της Κυριακής έφτασαν στο νησί από την Σύρο 3 οχήματα με 7 πυροσβέστες και από την Αθήνα άλλα 11 οχήματα με 22 πυροσβέστες. Ακόμη, μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχείρησαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέος συναγερμός στην Ελλάδα, πυρκαγιά στη Σέριφο-Εκκενώνονται οικισμοί (vid&pics)

Ο δήμαρχος στη Σέριφο έκανε λόγο για καμένα σπίτια, αποθήκες, εξοχικά και εκκλησίες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Κωνσταντίνος Ρεβίνθης τόνισε χαρακτηριστικά πως «είναι μια βιβλική καταστροφή. Το μέτωπο είναι 15 χιλιόμετρα ενεργό στο σύνολό του. Μιλάμε για τεράστια καταστροφή. Καμένα σπίτια, καμένα εξοχικά, καμένες αποθήκες».

Για τα σπίτια που έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές είπε πως «είναι από το Καλό Αμπέλι μέχρι τη Βαγιά. Κάποια έχουν καταφέρει και τα έσωσαν οι εθελοντές και οι πυροσβέστες. Κάποια άλλα δεν τα κατάφεραν. Την ίδια ώρα κάποιες εκκλησίες έχουν υποστεί ζημιές».

Σημειώνεται ότι από νωρίς το απόγευμα εστάλησαν μηνύματα από το «112» για απομάκρυνση από συνολικά 8 οικισμούς. Ειδικότερα στις 20:52 εστάλη μήνυμα που ανέφερε: «Πυρκαγιά στη Σέριφο. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ράμος, Λιβαδάκια, Καράβι, απομακρυνθείτε προς Λιβάδι».

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα όσοι βρίσκονται στις περιοχές Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια και Καλό Αμπέλι ότι θα πρέπει να απομακρυνθούν προς τη Χώρα της Σερίφου μέσω του Κουταλά. Ενώ το πρώτο «112» στις 18.18 ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ράμος και Λιβάδι Σερίφου απομακρυνθείτε προς Σέριφο».

Υπενθυμίζεται πως η πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (29/6), στην περιοχή Λιβάδι και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε διαστάσεις.

maketa-fotia-serifos

fotia-serifos

arthrou-serifos

serifos-fotia__7_

serifos-fotia__6_

serifos-fotia__4_

serifos-fotia__3_

serifos-fotia__2_

serifos-fotia__1_

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι για τα 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος-Αυτοψία σε κτίρια, σε επιφυλακή η ΕΜΑΚ
Ανησυχία για τα 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος-Ζημιές στη Μονή Σίμωνος Πέτρας
Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος-Ταρακουνήθηκε η Βόρεια Ελλάδα
Σε εξέλιξη οι συνομιλίες για τα γλυπτά του Παρθενώνα-Τα σενάρια περί επικείμενης συμφωνίας
Μητέρα και γιος βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους σε χωριό των Τρικάλων
Νέο θρίλερ με τη δολοφονία του Γιώργου Καριώτη στη Ρόδο-Συνελήφθη 41χρονος μετά από τρια χρόνια
Ζητούν από ανθρώπους που έχασαν συγγενείς τους στο Μάτι να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας του 2018
Τραγωδία στην Σκιάθο-Νεκρή τουρίστρια ανήμερα των γενεθλίων της
«Δεν μας ζήτησε συγγνώμη ο βοηθός νοσηλευτή»-Ξεσπά ο γιος της 62χρονης που δίνει μάχη για τη ζωή της στο Τζάνειο
Πλήγηκαν πέντε βασικά κέντρα του οργανισμού της 62χρονης που έλαβε λάθος αίμα-Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον