Διαμαρτύρονται οι εκπαιδευτικοί των τεχνών για την αφαίρεση των μαθημάτων τους από το STEAMERS

Εκπαιδευτικοί μουσικής, θεάτρου, τέχνης, χορού και άλλων δημιουργικών δραστηριοτήτων καταγγέλλουν ως πλήγμα για τον πολιτισμό την αφαίρεση των μαθημάτων τους από το πρόγραμμα STEAMERS του ΟΝΕΚ.

Το πρόγραμμα STEAMERS, ονομασία από τα αρχικά των λέξεων science, technology, engineering, arts, mathematics (επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική, τέχνες, μαθηματικά) παύει να υφίσταται ως τέτοιο και μετατρέπεται σε STEM με την αφαίρεση των τεχνών (arts) άρα και του αρχικού «Α» από αυτό. Την απόφαση αυτή του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ), κάτω από την ομπρέλα του οποίου λειτουργεί το πρόγραμμα, καταγγέλλει η Ομάδα Πρωτοβουλίας Εκπαιδευτικών THE STEAMERS ως πλήγμα για τον πολιτισμό, καθώς «αποκλείει παιδιά 6 με 12 χρόνων από τη δυνατότητα να έλθουν σε επαφή και να εξελιχθούν στη μουσική, την τέχνη, το θέατρο, τον χορό, τη δημιουργική γραφή και τη φωτογραφία».

Σε δελτίο Τύπου η Ομάδα Πρωτοβουλίας Εκπαιδευτικών STEAMERS επισημαίνει ότι με μεγάλη δυσαρέσκεια κι απογοήτευση ενημερώθηκαν για την πιο πάνω απόφαση από τους επικεφαλής του ΟΝΕΚ και μάλιστα μέσω zoom meeting, κάτι που σημαίνει ότι « η σύμβασή μας, που είχε συμφωνηθεί να διαρκέσει μέχρι τον Αύγουστο του 2025, διακόπηκε αναπάντεχα και παράνομα, χωρίς να εισακουστούν οι εισηγήσεις μας και χωρίς καμία προειδοποίηση», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Και προσθέτουν: «Πλέον, οι τομείς που θα κυριαρχούν θα είναι η ρομποτική και ο προγραμματισμός, μέσω του νέου προγράμματος STEM Kids. Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, αν αυτό είναι το μέλλον που επιθυμούμε για τα παιδιά μας και αν ο πολιτισμός πρέπει να έρχεται όχι μόνο σε δεύτερη μοίρα, αλλά να εξαφανίζεται πλήρως από το λεξιλόγιο ενός ανεπτυγμένου κράτους».

Καταλήγοντας, η ομάδα των εκπαιδευτικών διερωτάται πώς μπορεί ο ΟΝΕΚ να πετύχει τους σκοπούς του για πολιτιστική ανάπτυξη και δημιουργική απασχόληση, όπως αναφέρεται στη νομοθεσία, με την αφαίρεση των τεχνών και της μουσικής και καλεί τους αρμόδιους φορείς να στηρίξουν τον αγώνα για επαναφορά τους.

Δειτε Επισης

Πρώτη Κυρία: Στόχος η θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Θλίψη ΠτΔ για το θάνατο του Χ. Μυλωνά. «Διέπρεψε στους τομείς των επιχειρήσεων»
Λύπη για καθυστέρηση ανέγερσης ειδικού σχολείου «Απ. Λουκάς» εκφράζει η ΠΟΕΔ
Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Περιοδεία ΠτΔ σε όλες τις επαρχίες-«Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε περισσότερο κόσμο στην ύπαιθρό»
Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών στη Μαρίνα Λάρνακας
Συστήνεται η διυπουργική επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού-Οι βασικές αλλαγές που δρομολογούνται
Οι ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν απομάκρυνση από την Επιτροπή Παιδείας του Χρ. Σαββίδη
Συνάντηση Δήμου Ακάμα-φορέων για το πολεοδομικό έργο στους Τάφους των Βασιλέων και Κόλπων των Κοραλλίων
Απεβίωσε ο Χαράλαμπος Μυλωνάς-Χαρακτηρίστηκε ως ο πρωτεργάτης της Κυπριακής Ναυτιλίας