Επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη όλων των τεχνών και η στήριξη των επαγγελματιών

Έχουμε θέσει ως επιδίωξή μας την ανάπτυξη όλων των τεχνών αλλά και τη στήριξη όλων των επαγγελματιών που τις υπηρετούν, ανέφερε η Υφυπουργός Πολιτισμού, δρ Βασιλική Κασσιανίδου, σε χαιρετισμό της στην παρουσίαση του βιβλίου "Aspelia Naturalis" του Silvio Augusto Rusmigo, στο Κυπριακό Μουσείο, το απόγευμα της Δευτέρας.

«Το Υφυπουργείο Πολιτισμού ενθαρρύνει κάθε προσπάθεια που προάγει τον πολιτισμό μέσα από κάθε μορφή τέχνης, σε όλες της τις εκφάνσεις, αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην πρόοδο, στην ανάπτυξη και στη διαμόρφωση της πολιτιστικής παιδείας της κοινωνίας», είπε η κ. Κασσιανίδου. 

«Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, έχουμε θέσει ως επιδίωξή μας την ανάπτυξη όλων των τεχνών αλλά και τη στήριξη όλων των επαγγελματιών που τις υπηρετούν. Βασικός ρόλος του Υφυπουργείου είναι επίσης η διαφύλαξη και προβολή της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς, υλικής και άυλης, και η ανάδειξή της», επεσήμανε. 

Ακόμη, η Υφυπουργός Πολιτισμού είπε ότι η έκδοση "Aspelia Naturalis" «μέσα από μια ιδιαίτερη οπτική και δεξιοτεχνία συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάδειξη του πολιτιστικού μας προϊόντος και του φυσικού μας πλούτου και κατ’ επέκταση μάς στηρίζει στην υλοποίηση του στόχου μας αυτού».

Η κ. Κασσιανίδου έκανε λόγο για «μια πραγματικά αξιόλογη έκδοση που είναι αποτέλεσμα 15 χρόνων εξερεύνησης και φωτογραφικής απεικόνισης των μοναδικής ομορφιάς τοπίων και μνημείων της Κύπρου.

Εν συνεχεία, σημείωσε πως ο αρχαίος Ρωμαίος συγγραφέας Πλίνιος ο Πρεσβύτερος αναφέρει στο βιβλίο του "Naturalis Historia" ότι, κατά τον Ξεναγόρα, «Ασπελία» ήταν ένα από τα αρχαία ονόματα της Κύπρου. 

Καταληκτικά, η κ. Κασσιανίδου συνεχάρη τον κ. Rusmigo «για τη διαχρονική του δράση για μελέτη και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού μας τοπίου, όπως τόσο άρτια αποδίδεται μέσα από το συγκεκριμένο πόνημα, όσο και μέσα από το συνολικό του έργο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους
Για αποζημιώσεις ε/κ περιουσιών και ενέργεια μίλησε στον παράνομο Bayrak ο Ουστέλ
Οι λόγοι για έλλειψη επαγγελματιών οδηγών στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Μεταφορών
Στην Επιτροπή Παιδείας το καθεστώς εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου
Έξω από Προεδρικό και Σπίτι Ευρώπης στις 3/10 οι αγελαδοτρόφοι
Στα κατεχόμενα λειτουργούν 22 «πανεπιστήμια» με 80.000 ενεργούς φοιτητές
Ζητούν απαντήσεις από ΠτΔ και ΕΕ για τους κανονισμούς για το χαλλούμι οι αγελαδοτρόφοι
Υπογράφονται οι συμφωνίες Κύπρου και Ελλάδας για τις μεταμοσχεύσεις
ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ: Παράνομη η πρόταση Δημάρχου Λ/σου για Park & Ride, υποστηρίζει
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού-Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές