Η Χεζμπολάχ λέει ότι επιτέθηκε με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην έδρα του Σχηματισμού Γαλιλαίας

Η ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι εκτόξευσε μια μοίρα μη επανδρωμένων αεροσκαφών εναντίον της έδρας της 91ης Μεραρχίας των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (γνωστής και με την ονομασία Σχηματισμός Γαλιλαίας), που είναι υπεύθυνη για το μέτωπο με τον Λίβανο.

Αυτή είναι η πρώτη επίθεση της Χεζμπολάχ με μοίρα δρόνων αφότου ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες στα νότια σύνορα του Λιβάνου, παράλληλα με τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από τον ισραηλινό στρατό, ωστόσο νωρίτερα ήχησαν τρεις φορές οι σειρήνες στο βόρειο Ισραήλ, προειδοποιώντας τους κατοίκους για επιθέσεις από την πλευρά του Λιβάνου.

Ο στρατός ανέφερε ότι σήμερα σκότωσε ένα στέλεχος της Χεζμπολάχ, τον Άλι Χουσέιν Σάμπρα, ενώ επλήγησαν και υποδομές της οργάνωσης στην περιοχή του Κοτράνι, στον νότιο Λίβανο.

Η Χεζμπολάχ υποστήριξε ότι η δική της επίθεση ήταν απάντηση για τον θάνατο ενός μέλους της στο χωριό Ζραρίγια. Ανέφερε επίσης ότι χθες, Κυριακή, εκτόξευσε μη επανδρωμένα αεροσκάφη προς το Λιμάν, στο βόρειο Ισραήλ.

Εξάλλου, κάτοικοι της Βηρυτού είπαν ότι είδαν ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη να πετούν πάνω από την πόλη σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Φορτηγό έπεσε πάνω σε αεροπλάνο της EasyJet στο Παρίσι-Ακυρώθηκε η πτήση προς Ρώμη
Μία εβδομάδα εθνικού πένθους στη Μιανμάρ μετά τον σεισμό των 7,7 βαθμών Ρίχτερ
Η Ουάσιγκτον απέλασε 17 «εγκληματίες» προς το Ελ Σαλβαδόρ
Αξιωματούχοι έψαχναν στη Γροιλανδία να βρουν κάποιον που θα ήθελε να συναντηθεί με τη σύζυγο του Βανς και δεν βρήκαν κανέναν
Υποστήριξη στη Λεπέν από κόμματα και πρόσωπα ακροδεξιάς σε Γαλλία και Ευρώπη
Οι Αρχές εκφράζουν φόβους πως η σορός του μικρού Εμίλ είχε μπει σε καταψύκτη για αρκετό καιρό
Η σειρά Adolescence θα μεταδοθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια στο Ηνωμένο Βασίλειο
Ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει την κακομεταχείριση των φοιτητών που συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις
Η ζωή κάτω από τα ερείπια-Συγκλονιστικά βίντεο από επιζώντες του σεισμού της Μιανμάρ
Τουλάχιστον 2.056 νεκροί από τον σεισμό στην Μιανμάρ-Πάνω από 3.900 οι τραυματίες