Στην τελική ευθεία ενόψει Ευρωεκλογών η Γαλλία-Δεσπόζει η επίσκεψη Μπάιντεν

Στην τελική ευθεία ενόψει των Ευρωεκλογών της Κυριακής εισέρχεται η Γαλλία όπου ωστόσο το θέμα το οποίο ευλόγως κυριαρχεί είναι η τετραήμερη επίσκεψη στη χώρα του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος αφού παραστεί στον εορτασμό της 80ής επετείου από την απόβαση των συμμαχικών δυνάμεων στην Νορμανδία που συντέλεσε στο τέλος του Β´ παγκόσμιου πολέμου, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Παρίσι όπου θα συναντηθεί με τον Εμάνουελ Μακρόν. Με αφορμή αυτήν την επέτειο ο Γάλλος Πρόεδρος θα παραχωρήσει τηλεοπτική συνέντευξη την ερχόμενη Πέμπτη, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις στον χώρο της αντιπολίτευσης η οποία τον κατηγορεί ότι εκμεταλλεύεται την ιδιότητα του Προέδρου για να εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία.

Αντιμέτωπος με την ίδια κατηγορία βρίσκεται και ο Πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ ο οποίος σήμερα το πρωί, λίγο πριν βρεθεί αντιμέτωπος με δυο κοινοβουλευτικές προτάσεις μομφής εις βάρος του, έδωσε το παρών σε απευθείας τηλεοπτική συνέντευξη της επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της παράταξης Μακρόν Βαλερί Χαγιέ.

Στον χώρο της Αριστεράς η πολεμική ανάμεσα στον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του Σοσιαλιστικού κόμματος Ραφαέλ Γκλιουξμάν και την Ανυπότακτη Γαλλία του Ζαν Λυκ Μελανσόν εντείνεται με τους εκπροσώπους της τελευταίας να χαρακτηρίζουν τον Σοσιαλιστή υποψήφιο αντίγραφο του Φρανσουά Ολάντ.

Με αφορμή την μετάδοση τραγουδιών του κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του ακροδεξιού κόμματος της Μαρίν Λεπέν ο γνωστός Γάλλος τραγουδιστής Καλογκέρο δήλωσε «σκανδαλισμένος», τονίζοντας ότι τα τραγούδια του δεν έχουν γραφτεί για πολιτικές συγκεντρώσεις και ότι ο ίδιος δεν έχει δώσει καμιά σχετική άδεια σε κανένα κόμμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στο Χιούστον του Τέξας-Οι κάτοικοι εκκένωσαν την περιοχή
Σε συναγερμό η επιστημονική κοινότητα μετά τις ακραίες πλημμύρες-Τι προκάλεσε την φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη
Αποκαλύψεις για την τραγωδία του υποβρυχίου Titan-Η πρώτη εικόνα από τα συντρίμμια
ΒΙΝΤΕΟ: Η NASA εξέδωσε προειδοποίηση για αστεροειδή σε μέγεθος σταδίου που θα πλησιάσει τη Γη
Προετοιμάζεται για έναν μακρύ πόλεμο με το Ισραήλ η Χαμάς
Μαχαιρωμένος στο χέρι βρέθηκε ο επικεφαλής της Yamaha Motor στην Ιαπωνία-Συνελήφθη η κόρη του
Δεν κατέθεσε στο δικαστήριο ο Πελικό για λόγους υγείας-Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Ζιζέλ
Γλύτωσε τη φυλακή για την παιδική πορνογραφία ο πρώην παρουσιαστής του BBC
Τραγική ειρωνία... Ο πατέρας της Kristina ήταν αυτός που βρήκε το κεφάλι της, ενώ δίπλα έπαιζαν τα παιδιά της
Έκρηξη στο κέντρο της Κολωνίας-Συναγερμός στην Αστυνομία