Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στην ορεινή Λευκωσία-Διερευνώνται τα αίτια

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα στις 15:00 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε περιοχή με έντονο ανάγλυφο εδάφους εντός του κρατικού δάσους Αδελφοί, στα όρια της κοινότητας Ξυλιάτου.

Η επέμβαση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να τεθεί υπό έλεγχο στις 17:30, πριν επεκταθεί, καίγοντας πεύκα και χαμηλή άγρια βλάστηση. Για την κατάσβεσή της εργάστηκαν 11 άτομα του Τμήματος Δασών με 3 πυροσβεστικά οχήματα, 3 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 1 πυροσβεστικό όχημα.

Επιπρόσθετα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμαν, ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας, ένα ελικόπτερο της Ιορδανίας που εδρεύει στην Κύπρο και ένα ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων.

Στην περιοχή θα παραμείνουν δυνάμεις πυρόσβεσης καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για επιτήρηση της πυρκαγιάς και για αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων.

Τα ακριβή αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Υπό έλεγχο έχει τεθεί επίσης η πυρκαγιά που μαινόταν στο Γούρρι από το μεσημέρι. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 13:54 στα όρια της κοινότητας Γουρρίου και τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η ώρα 18:00. Από την πυρκαγιά κάηκε έκταση περίπου 15 εκταρίων καλυμμένη με πεύκα, θάμνους και άλλη χαμηλή άγρια βλάστηση.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 89 άτομα του Τμήματος Δασών με 13 πυροσβεστικά οχήματα, 3 προωθητές γαιών και 1 βυτιοφόρο. Τις επιχειρήσεις κατάσβεσης του Τμήματος Δασών συνέδραμαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία με 12 άτομα και 4 πυροσβεστικά οχήματα, η Πολιτική Άμυνα με 4 άτομα και 2 πυροσβεστικά οχήματα και η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας με 6 άτομα και 3 πυροσβεστικά οχήματα. Στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης μέλη εθελοντικών ομάδων, της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, της Αστυνομίας και κάτοικοι της περιοχής.

Επιπρόσθετα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμαν, ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας, τα δύο ελικόπτερα της Ιορδανίας που εδρεύουν στην Κύπρο και ένα ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων.

Μέλη της Πολιτικής Άμυνας στελέχωσαν Δασικούς Σταθμούς. Στην περιοχή θα παραμείνουν δυνάμεις πυρόσβεσης καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για επιτήρηση της πυρκαγιάς και για αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων. Τα ακριβή αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Δειτε Επισης

Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τα επεισόδια στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε δυο, καταζητούνται άλλοι οκτώ
Τέσσερα δεκάρια με χαμηλή άγρια βλάστηση έκαψε η πυρκαγιά στην Πέγεια
Οργίλη αντίδραση οικογένειας Θανάση κατά Σταυριανού-«Μήπως η ΝΥ κρύβεται πίσω του για να ακυρώσει το πόρισμα;»
Ψάχνει τα ίχνη του 31χρονου Φοίνικα η Αστυνομία για πρόκληση σωματικής βλάβης και εξύβριση (pic)
H αντίδραση του Υπ. Δικαιοσύνης για της βομβιστική ενέργεια κατά αξιωματικού-«Το Κράτος δεν εκβιάζεται»
Όσα κατέδειξε η νεκροτομή στη σορό του 43χρονου θύματος της οικογενειακής τραγωδίας
Είσπραξη 6.500 ευρώ από εκτέλεση ενταλμάτων προστίμου στην Πάφο
Οι επιστημονικές εξετάσεις θα εξακριβώσουν τα αίτια θανάτου της 15χρονης που ξεψύχησε στη θάλασσα
Τέθηκαν υπό έλεγχο οι φωτιές σε Πελαθούσα και Άγιο Γεώργιο Πέγειας
Ακούει την ποινή του στις 22 Ιουλίου ο Κενάν-Φυλάκιση 4,5 ετών προτείνει ο Γερμανός Εισαγγελέας