Σε απολογισμό πεπραγμένων προχώρησε η Επιτροπή Προσωπικού του Δήμου Λεμεσού

Η ολοκλήρωση του οργανογράμματος, η επιμόρφωση προσωπικού, τα σχέδια υπηρεσίας, οι προσλήψεις και οι συλλογικές συμβάσεις, ήταν μερικά από τα πολλά θέματα που απασχόλησαν την Επιτροπή Προσωπικού του Δήμου Λεμεσού, με τον Δήμαρχο Νίκο Νικολαΐδη να συγχαίρει τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Άριστο Αριστείδου, ο οποίος αποχωρεί από το δημοτικό συμβούλιο και την Προεδρία της Επιτροπής, μετά από 17,5 χρόνια θητείας στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου.

Σε απολογισμό των πεπραγμένων της Επιτροπής Προσωπικού, για την περίοδο 2016-2024, ο Άριστος Αριστείδου ανέφερε πως, με την ανάληψη των καθηκόντων της, η Επιτροπή είχε ως πρώτιστο θέμα να επιλύσει, την ολοκλήρωση του οργανογράμματος των υπηρεσιών και την διευθέτηση της οργανικής διάθρωσης του Δήμου, της πορείας ανέλιξης των υπαλλήλων και την αριθμητική κατανομή τους στις διάφορες υπηρεσίες.

Έκανε επίσης αναφορά σε διάφορους τομείς στους οποίους επικεντρώθηκε η Επιτροπή, όπως η επιμόρφωση και εκπαίδευση του προσωπικού σε τακτική βάση, ακόμη και διαδικτυακά εν μέσω πανδημίας και η ενθάρρυνση μεγάλου μέρους του προσωπικού για περαιτέρω προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές.

Σε σχέση με τα Σχέδια Υπηρεσίας, είπε πως η Επιτροπή υιοθέτησε, μετά από διάλογο με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, νέα σχέδια υπηρεσίας για όλες τις θέσεις του Δήμου, ενώ σήμερα έχει αρχίσει μια νέα προσπάθεια εκσυγχρονισμού τους και προσαρμογής τους στις νέες συνθήκες της μεταρρύθμισης και της νέας νομοθεσίας.

Η Επιτροπή, συνέχισε,  μετά το πέρας της οικονομικής κρίσης και της παγοποίησης θέσεων, προχώρησε, με προσεκτικούς χειρισμούς, στην πρόσληψη  νέου προσωπικού  και κυρίως επιστημονικού προσωπικού, υποδεικνύοντας ότι ο Δήμος κατάφερε να πιστοποιηθεί με το μοναδικό ολοκληρωμένο και αναγνωρισμένο πρότυπο ποιότητας στον τομέα της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού  IPP (Investors In People).

Ο κ. Αριστείδου αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες και τα μέτρα για μείωση των εξόδων του Δήμου στις «άριστες σχέσεις» με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά και στην βαρύτητα που δίνεται σε θέματα ασφάλειας και υγείας του προσωπικού.

Καταληκτικά είπε ότι οι στόχοι της Επιτροπής Προσωπικού που θα αναλάβει θα πρέπει να είναι η υπογραφή των νέων συμβάσεων, ο τρόπος αξιολόγησης του προσωπικού αλλά και τρόποι βελτίωσης της ποιότητας των υπηρεσιών για τους δημότες και τους επισκέπτες.

Το έργο που επιτέλεσε ο Άριστος Αριστείδου στο Δήμο Λεμεσού, εξήρε ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, λέγοντας πως «διαχειρίστηκε τα θέματα της Επιτροπής Προσωπικού με επάρκεια, με αντικειμενικότητα και με υπευθυνότητα, ως ένας εκλεγμένος δημόσιος λειτουργός».

Στο ενεργητικό του, συνέχισε,  καταγράφονται σημαντικά θέματα, με πρώτο το νέο οργανόγραμμα «που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος πάνω στον οποίον στέκεται η λειτουργία του Δήμου», ενώ μεταξύ άλλων υπέδειξε ότι η λειτουργία του συνεργείου 24ωρης εξυπηρέτησης υπήρξε εισήγηση του Άριστου Αριστείδου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επ. Περιβάλλοντος: Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισότητα των φύλων
Υφ. Πολιτισμού: Στέγαση μέρους βιβλίων Ρ. Κατσελλή στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη
Η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων ΕΕ στη ΓΣ του ΟΗΕ
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Περίπου 15.000-18.000 άνθρωποι πάσχουν από άνοια στην Κύπρο-Όπλο αντιμετώπισης η έγκαιρη διάγνωση
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»