ΠΑΣΥΚΙ: Η στήριξη των δημοσίων νοσηλευτηρίων στο ΓεΣΥ δεν μπορεί να αμφισβητηθεί

Ο καθοριστικός ρόλος, η συμμετοχή και η στήριξη που παρείχαν και παρέχουν τα δημόσια νοσηλευτήρια, τόσο κατά την έναρξη της εφαρμογής, όσο και των οποιοδήποτε επακόλουθων φάσεων του Γενικού Συστήματος Υγείας, δεν μπορούν να τύχουν αμφισβήτησης από κανένα, δηλώνει η ΠΑΣΥΚΙ, η οποία τονίζει πως το στοίχημα για να συνεχίσει το ΓεΣΥ είναι το πόσο τολμηρή θα είναι η κοινωνία στο να πράξει τα πρέποντα, για να υπάρχουν τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη λειτουργία του ΓεΣΥ, η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει πως το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε μέσω της πρόσφατης παραδοχής εκ μέρους, τόσο της εκτελεστικής, όσο και της νομοθετικής εξουσίας, ότι δηλαδή τα δημόσια νοσηλευτήρια αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους παρόχους υπηρεσιών Υγείας και επακόλουθα διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία του Συστήματος Υγείας της Κύπρου.

Η ΠΑΣΥΚΙ συμφωνεί με τη θέση ότι το Γενικό Σύστημα Υγείας ήρθε για να παραμείνει, ωστόσο, σημειώνει ότι εγγύηση τούτου «είναι να υπάρχουν βιώσιμα δημόσια νοσηλευτήρια, τόσο οικονομικά, αλλά και διοικητικά, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη τις συνθήκες και παραμέτρους που διαμορφώνονται γενικά στον τομέα της Υγείας». 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ δεν θα μειώσουν μονομερώς τους δασμούς στην Κίνα, το 80% ήταν ένα νούμερο που πέταξε ο Τραμπ
Παράταση για αιτήσεις εταιρειών για είδη σε σχολικά κυλικεία
Σοβαρό τροχαίο στη Λεμεσό-Όχημα συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα
Ενίσχυση Σχεδίου Επιχορήγησης Διακοπών Συνταξιούχων ζητούν οι συνταξιούχοι από Παναγιώτου
Κλείνει για πέντε ημέρες ο δρόμος Ριζοκαρπάσου-Αποστόλου Ανδρέα
Υπέβαλε υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΔΕΚ ο Παύλος Αναστασίου
Δεν αποδέχεται την πρόταση Υπ. Παιδείας για αξιολόγηση εκπαιδευτικών η ΟΕΛΜΕΚ-Δημοψήφισμα στις 29 Μαΐου
Άλλα αντ' άλλων από Τατάρ για την καταδίκη στις Ουγγαρέζες για σφετερισμό-Κάνει λόγο για «υποκριτική πολιτική»
Δίνει διευκρινίσεις για το καθεστώς των μελών η ΕΔΕΚ-Δέχεται αιτήματα η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων
Αντικρούει τους ισχυρισμούς εκπροσώπου της Τουρκίας για δύο κράτη ο Χατζηράφτης-«Κυριαρχία KΔ σε όλο το νησί»