Νέα υπόθεση που θυμίζει «Κωσταλέξι» στην Καλαμάτα-29χρονη είναι κλεισμένη σε κλουβί μέσα στο σπίτι της

Μια τραγική ιστορία που φέρνει μνήμες από την υπόθεση «Κωσταλέξι» απασχολεί εδώ και καιρό τις αστυνομικές Αρχές στην Καλαμάτα.

Στο επίκεντρο βρίσκεται μία κοπέλα 29 ετών που αναγκάστηκε από τους γονείς της να διαβιεί μέσα σε αυτοσχέδια ξύλινα κλουβιά καθώς, όπως υποστηρίζουν οι δικοί της, πάσχει από ένα σοβαρό ψυχοσωματικό νόσημα με αποτέλεσμα να γίνεται επιθετική και επικίνδυνη για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται στις 14 Ιουλίου 2022 όταν στο ΑΤ Καλαμάτας έφθασε εισαγγελική παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με διερεύνηση των αδικημάτων της παράνομης κατακράτησης και έκθεσης σε βάρος της 29χρονης η οποία, όπως σημειώνεται στα σχετικά έγγραφα, έχει διαγνωσθεί με μέτρια νοητική υστέρηση με σύνοδες συμπεριφορές.

Η σχετική παραγγελία έγινε με αφορμή υπηρεσιακό σημείωμα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Γ.Ν Καλαμάτας, η οποία πραγματοποίησε στις 25 Μαΐου 2022 αυτοψία σε συνεργασία με το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Καλαμάτας, και είχε διαπιστώσει ότι το παραπάνω πρόσωπο ΑΜΕΑ διαβιούσε σε δωμάτιο που αντί για πόρτα είχαν τοποθετηθεί ξύλινα κάγκελα με λουκέτο.

Η ύπαρξη των διαχωριστικών αιτιολογήθηκε από τους ανάδοχους γονείς ως το μοναδικό μέσο για αποτροπή επιθετικής συμπεριφοράς της κοπέλας αλλά και αποτροπής του κινδύνου αυτοτραυματισμού της.

Στις 14 Ιουλίου 2022 αστυνομικοί του Α.Τ Καλαμάτας επισκέφθηκαν το σπίτι της οικογένειας όπου και διαπίστωσαν την ύπαρξη της ξυλοκατασκευής στο δωμάτιο με τους γονείς να ισχυρίζονται ότι ο λόγος της ύπαρξης αυτής είναι για την προστασία της 29χρονης από κρίσεις που παθαίνει.

Περαιτέρω μετά από ένορκη μαρτυρική κατάθεση ψυχιάτρου του Γ.Ν Καλαμάτας, προέκυψε ότι η κοπέλα είχε εξεταστεί τρεις φορές το 2022 και είχε διαγνωστεί με μη καθορισμένη οργανική ψύχωση και μέτρια νοητική καθυστέρηση, μη δυνάμενη να αυτοεξυπηρετηθεί και να κατανοήσει πράγματα, ενώ δεν έχρηζε εκούσιας ή ακούσιας νοσηλείας σε ψυχιατρική κλινική.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ανεξάρτητους ποινικούς κατήγορους ζητά από Εισαγγελέα η οικογένεια του Θανάση-Δείχνει τις νέες μαρτυρίες και τα ποινικά Σταυριανού
Τέλος στις θεωρίες για το ξυλόλιο στα Τέμπη-Εκρήγνυνται τα έλαια σιλικόνης, δεν κάηκε η «ύποπτη» ηλεκτρομηχανή
ΒΙΝΤΕΟ: Δολοφόνησαν live υποψήφια δήμαρχο κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στο Μεξικό
Ο Λαβρόφ επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με την Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη
Σοκάρει ο 21χρονος μητροκτόνος-«Με έλεγε τεμπέλη, πήρα ένα κουζινομάχαιρο και την κάρφωσα πολλές φορές»
Προκαλεί και πάλι ο Τατάρ για τις συλλήψεις σφετεριστών-«Είδαν την επιτυχία μας και θέλησαν να χαλάσουν το παιχνίδι»
Δεύτερη απάτη με ψευδή εταιρεία κρυπτονομισμάτων-Στέλνουν μηνύματα σε ανυποψίαστους πολίτες
Επιτήδειοι τηλεφωνούν σε ανυποψίαστους πολίτες και τους λένε ότι κέρδισαν χρηματικό ποσό
Στην Γερμανία τον έψαχναν στην Κύπρο τον εντόπισαν-Καταζητείτο 33χρονος από τον Αύγουστο του 2021
Εντοπίστηκε πιστόλι και αριθμός φυσιγγίων σε τάφο στη Λεμεσό-Διερευνάται σύνδεση με εγκληματική ενέργεια