Συσκέψεις για λιμάνι, μαρίνα Λάρνακας και εργαζόμενους τέως ανάδοχου εταιρείας

Ομαλά εξελίσσεται ο σχεδιασμός για τη μεταβατική περίοδο στο λιμάνι και στη μαρίνα Λάρνακας, διαπιστώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια συντονιστικής σύσκεψης στο Υπουργείο Εργασίας, η οποία άρχισε στις 10:00 το πρωί και διήρκησε περίπου δύο ώρες. Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου, στη σύσκεψη εξετάστηκαν τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους στο λιμάνι και στη μαρίνα Λάρνακας, καθώς και η εξέλιξη των εργασιών, μετά τη διακοπή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Παναγιώτου, και ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης, μαζί με στελέχη των δύο Υπουργείων, καθώς και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Κύπρου (ΑΛΚ), Ζήνωνας Αποστόλου, με μέλη του Δ.Σ. της, διευθυντικά στελέχη, καθως και εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων του προσωπικού της ΑΛΚ.

Στο μεταξύ, για τα θέματα που αφορούν στο λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας, θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη συνάντηση σήμερα στο λιμάνι Λάρνακας σήμερα στις 15:00.

Συγκεκριμένα οι Υπουργοί Εργασίας και Μεταφορών θα συναντηθούν με τους εργαζόμενους στη τέως ανάδοχο εταιρεία διαχείρισης και ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας, στην αίθουσα επιβατών στο Λιμάνι Λάρνακας.

Στην πρωινή σύσκεψη διαπιστώθηκε, αφενός ότι ο σχεδιασμός για την μεταβατική περίοδο εξελίσσεται ομαλά και, αφετέρου ότι οι εργασίες στο λιμάνι και στη μαρίνα προχωρούν κανονικά, παράλληλα με τη διαχείριση των εργασιακών θεμάτων των εργαζομένων στην τέως ανάδοχο εταιρεία, σύμφωνα με τις εργασιακές νομοθεσίες για την προστασία των δικαιωμάτων τους και τη συνέχιση της εργασίας τους, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αρχίζει η ανέγερση κατοικιών σε κατεχόμενο Γερόλακκο και Μόρφου
Δημητρίου: Η καταδίκη του πραξικοπήματος και της εισβολής ισοδυναμεί με αφύπνιση της συλλογικής μνήμης
Καταγγέλλει ΔΗΣΥ-ΕΛΑΜ για ανίερη συμμαχία στον Δήμο Δρομολαξιάς το ΑΚΕΛ
Φυσιολογικά χαρακτηρίζει η Αννίτα τα όσα διημείφθησαν στον ΔΗΣΥ-«Να μην μεγαλοποιούμε»
Δεν αναμένει εξελίξεις στο Κυπριακό μέχρι τον Σεπτέμβριο η πρόεδρος του ΔΗΣΥ
Είμαστε ένα, διεμήνυσε η Μέτσολα-«Το Κυπριακό πρέπει να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»
Οι καταθέσεις και τα χρέη των πολιτικών αρχηγών-Όσα καταγράφουν στο Πόθεν Έσχες τους
Εν αναμονή εισηγήσεων η Κυβέρνηση για την υλοποίηση αναβάθμισης της ναυτικής βάσης στο Μαρί
Εγκρίθηκαν από το Υπουργικό οι προϋπολογισμοί των ΕΟΑ-Πράσινο και για δημιουργία ανώτατων θέσεων
Απαντά στην Άγκυρα η Αθήνα-«Λυπούμαστε που ο Δένδιας παρέλειψε να… ευχαριστήσει τις τουρκικές δυνάμεις»