Χειροπέδες σε 51χρονο για την υπόθεση με τους ψευτογιατρούς που απέσπασαν 52.000 από ηλικιωμένη

Δεύτερη σύλληψη αναφορικά με υπόθεση τηλεφωνικής απάτης με πρόσωπα που παριστάνουν τους γιατρούς

Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης τηλεφωνικής απάτης με πρόσωπα που παριστάνουν τους γιατρούς, η Αστυνομία προχώρησε χθες το μεσημέρι στη σύλληψη και δεύτερου προσώπου.

Πρόκειται για άντρα ηλικίας 51 ετών ο οποίος συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος που εκκρεμούσε εναντίον του από τις 20 Μαΐου, 2024. Σε σχέση με την πιο πάνω υπόθεση, άντρας 48 ετών ο οποίος είχε συλληφθεί στις 16 Μαΐου, 2024, τελεί υπό κράτηση μέχρι την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Η υπόθεση είχε καταγγελθεί στην Αστυνομία από 72χρονη στις 8 Μάιου, 2024, σύμφωνα με την οποία  δέχθηκε τηλεφώνημα στη σταθερή γραμμή της οικίας της, από άγνωστό της άνδρα, ο οποίος της συστήθηκε ως χειρούργος ιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Ο ύποπτος φέρεται να της ζήτησε το χρηματικό ποσό των €57.000 για χειρουργική επέμβαση, στην οποία χρειαζόταν να υποβληθεί ο γιός της, ο οποίος δήθεν τραυματίστηκε σε δυστύχημα, ενώ παράλληλα στο τηλέφωνο ακουγόταν και δεύτερο πρόσωπο που έκλαιγε και της έλεγε ότι είναι ο γιός της και ότι είχε δυστύχημα. Λίγη ώρα αργότερα άγνωστος άνδρας, μετέβη στο σπίτι της 72χρονης, όπου του έριξε από το μπαλκόνι, τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των €52.000.

Ο 51χρονος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το οποίο εξέδωσε διάταγμα τετραήμερης κράτησης του.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χτύπησαν ξανά οι ψευτογιατροί, ξεγέλασαν ηλικιωμένες και απέσπασαν 16,500 ευρώ

Δειτε Επισης

Συμπλοκή αλλοδαπών μπροστά στα μάτια αστυνομικών στις Φοινικούδες-Χειροπέδες σε τρεις (pics)
Επιχείρηση από το ΚΣΕΔ για ακυβέρνητο σκάφος λόγω εισροής υδάτων-Διασώθηκαν τρία πρόσωπα
Υπέκυψε στα τραύματά της η 57χρονη που ενεπλάκη σε τροχαίο στους Καπέδες
Στο χειρουργείο ο 69χρονος που μαχαιρώθηκε από τον 31χρονο γιο του-Έφερε τραύματα σε διάφορα μέρη του σώματος
Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας το βίντεο που κυκλοφορεί με τους βανδαλισμούς στα γραφεία του ΔΗΣΥ
Διακομιδή ενός προσώπου από αλιευτικό σκάφος-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
ΕΔΔΑ: Καμία παραβίαση των δικαιωμάτων του αιτητή στην υπόθεση Sakkou v. Cyprus
M. Χαρτσιώτης: Οι νόμοι για Διοικητικό Δικαστήριο ενισχύουν διαφάνεια και αποτελεσματικότητα
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος του, κατέπεσε σε χαράδρα τριών μέτρων και κατέληξε σε αυλή σπιτιού
Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τον διαχωρισμό εξουσιών του Γενικού Εισαγγελέα-Επιφυλάξεις από Σαββίδη