Ψάχνουν την πρωτογενή μαρτυρία για το ύποπτο όχημα στις πυρκαγιές της Λεμεσού-Στο επίκεντρο CCTV

Έχοντας ως δεδομένο ότι οι πυρκαγιές σε Άγιο Συλά και Άγιο Θεράποντα στην Επαρχία Λεμεσού ήταν προϊόν εμπρηστικής ενέργειας, συνεχίζουν την διερεύνηση τα μέλη της ανακριτικής ομάδας που έχει συσταθεί από το ΤΑΕ της πόλης. Η προσπάθεια των ανακριτών εστιάζεται στον εντοπισμό στοιχείων και τεκμηρίων, ενώ στην εξίσωση των ερευνών, μπαίνουν μαρτυρίες από πολίτες αλλά και κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που βρίσκονται εγκατεστημένα στην ευρύτερη περιοχή.

Όσον αφορά την πυρκαγιά στον Άγιο Συλά, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές έχουν ενώπιον τους μαρτυρία για ύποπτο όχημα, ωστόσο, η αναφορά αυτή δεν έφθασε στην Αστυνομία από το πρόσωπο που φέρεται να είδε το όχημα στην περιοχή αλλά από τρίτους. Στο πλαίσιο αυτό, η Αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει το πρόσωπο το όποιο είδε το όχημα, ούτως ώστε να έχει την πρωτογενή μαρτυρία. Επιπλέον, στα χέρια των Διωκτικών Αρχών, βρίσκονται και βίντεο από CCTV, τα οποία αξιολογούνται, ενώ η Αστυνομία ξεσκονίζει τους φακέλους προσώπων που απασχόλησαν και στο παρελθόν τις Αρχές με παρόμοιες υποθέσεις.

Επιπρόσθετα, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν τεθεί ενώπιον της Αστυνομίας, δεν αποκλείεται οι φωτιές σε Άγιο Συλά και Άγιο Θεράποντα να τέθηκαν από το ίδιο χέρι, καθώς φαίνεται ότι υπάρχουν αναφορές για το ίδιο όχημα που κινείτο και στα δυο σημεία.

Πάντως, στο πλαίσιο των μέτρων που λήφθηκαν για αντιμετώπιση των πυρκαγιών, τοποθετήθηκαν θερμικές κάμερες εκεί που κρίθηκε αναγκαίο, χωρίς όμως να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες σε ποια σημεία τοποθετήθηκαν και είναι ερωτηματικό κατά πόσο στην περιοχή του Αγίου Συλά υπάρχει τοποθετημένη τέτοια κάμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, από πλευράς του Τμήματος Δασών έχουν τοποθετηθεί τέσσερις τέτοιες κάμερες σε σημεία που θεωρούνται υψηλού κινδύνου.

Υπενθυμίζεται, ότι, η πυρκαγιά τέθηκε λίγο μετά το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής και παρά τις ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις, μαινόταν για πολλές ώρες. Από την πυρκαγιά κάηκαν ζώα και καταστράφηκαν υποστατικά, ενώ πέντε τετραγωνικά χιλιόμετρα από δέντρα, καλλιέργειες και άγρια βλάστηση μετατράπηκαν σε στάχτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Σε επίπεδο Κόκκινου Συναγερμού ο κίνδυνος έκρηξης δασικών πυρκαγιών

Δειτε Επισης

Συνελήφθη και 24χρονος για τα επεισόδια στο «Άλφαμεγα»
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στον Δήμο Πέγειας
Συνελήφθησαν άλλα τρία πρόσωπα που μπήκαν χωρίς εισιτήριο στο «Άλφαμεγα»
Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο για επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Φέρεται να μπήκε παράνομα στο γήπεδο
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα από Αστυνομία Βρετανικών Βάσεων για παράνομη παγίδευση πτηνών
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
Υπό κράτηση οι τρείς συλληφθέντες για τα επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Αναζητούν στοιχεία για άλλους 29
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»
Κατακεραύνωσε και έπαυσε τον Οδυσσέα το Συμβούλιο-Καταπέλτης η απόφαση
Κατά μέτωπο επίθεση Οδυσσέα μετά την παύση του-«Σήμερα νίκησε το σύστημα»