Ιταλικό χωριό με 46 κατοίκους έχει 30 υποψηφίους σε εκλογές-Μητέρα και γιος αντίπαλοι

Η μάχη για τις τοπικές εκλογές στο χωριό Ίνγκρια της Ιταλίας είναι λίγο διαφορετική σε σύγκριση με άλλες περιοχές.

Στο μικρό χωριό, που περιβάλλεται από δάση και βουνά κοντά στο Τορίνο, ζουν 46 κάτοικοι και εξ αυτών οι 30 είναι υποψήφιοι!

Ο 42χρονος Ιγκόρ Ντε Σάντις κρατά τα ηνία της διοίκησης από το 2009 και περίμενε ότι την δημαρχία θα διεκδικούσε μονάχα ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης Ρενάτο Πολέτο. Ωστόσο, η κατάσταση έγινε πιο περίπλοκη όταν ο Στέφανο Βενούτι, κάτοικος του Μιλάνου που έχει δεύτερη κατοικία στην Ίνγκρια, διεκδίκησε το αξίωμα. «Δεν το περίμενα αυτό», ανέφερε στον Guardian ο Ντε Σάντις.

Μητέρα και γιος αντίπαλοι στις τοπικές εκλογές

Για τον Ντε Σάντις, όμως, οι εκπλήξεις δεν σταμάτησαν, καθώς η μητέρα του Μιλένα Κροσάσο εξέφρασε τη στήριξή της στον Πολέτο που της πρότεινε θέση στο δημοτικό συμβούλιο. Συνολικά, 30 άτομα - περίπου τα δύο τρίτα των κατοίκων του χωριού - διεκδικούν τώρα θέσεις.

«Ζήτησα από τη μητέρα μου να με ακολουθήσει, αλλά αφού είδε ότι η λίστα του Πολέτο ήταν κυρίως γυναίκες, αποφάσισε να πάει μαζί τους. Είναι όλες εθελόντριες που έχουν εργαστεί πολύ σκληρά για το χωριό», είπε ο Ντε Σάντις. Το ψηφοδέλτιο του Πολέτο περιλαμβάνει εννέα γυναίκες και έναν άνδρα.

Η Κροσάσο δήλωσε ότι η αντιπαλότητα δεν θα επηρεάσει την οικογενειακή αρμονία. «Τόσο ο γιος μου όσο και εγώ θέλουμε το καλύτερο για την κοινότητα και αυτή είναι μια ευκαιρία να δώσουμε φωνή στις απόψεις των γυναικών χωρίς να αποδυναμώσουμε τους οικογενειακούς δεσμούς», είπε.

Η Ίνγκρια αντιμετωπίζει προβλήματα που έχουν πολλά ορεινά χρονιά, όπως η ερήμωση, οι λιγοστές υπηρεσίες και τα προβλήματα με το χιόνι τον χειμώνα, ενώ από το 2022, όταν ανακηρύχθηκε ως ένα από τα «πιο όμορφα» χωριά της Ιταλίας, καλείται να αντιμετωπίσει την αύξηση του τουρισμού.

«Υπήρξε μια απίστευτη έξαρση και πρέπει να το διαχειριστούμε αυτό», δήλωσε ο Ντε Σάντις. «Υπάρχουν λίγοι κάτοικοι, αλλά πολλές δεύτερες κατοικίες. Ο κύριος στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την ομορφιά της Ingria».

Ο Βενούτι ανέφερε στηνCorriere della Sera ότι αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος μετά από παρότρυνση των ντόπιων. «Έχω ενσωματωθεί πολύ καλά», δήλωσε.

Παρά τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν, ο Ντε Σάντις, του οποίου ο παππούς ήταν δήμαρχος της Ίνγκρια για 30 χρόνια, δήλωσε «αισιόδοξος» ότι μπορεί να κερδίσει.

Πηγή: Iefimerida

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έκανε το λάθος να τον κλέψει και τον κυνήγησε με τηγάνι
Αφελείς τουρίστριες μπήκαν στο Τσερνόμπιλ και πόζαραν δίπλα στο πιο ραδιενεργό αντικείμενο
Στην Αιθιοπία ετοιμάζονται να γιορτάσουν την έλευση του… 2017
Πελάτης πέταξε καφέ σε εργαζόμενη επειδή του φάνηκε ακριβός και εκείνη του έσπασε το παρμπρίζ με σφυρί
Στην Κίνα χρονομετρούν πόση ώρα χρησιμοποιείς την τουαλέτα-Το βίντεο που έχει προκαλέσει αντιδράσεις
Κινέζος γιατρός που ήταν στη Ρώμη έκανε επέμβαση σε ασθενή στο... Πεκίνο
Δωρεάν μπύρες για το EURO υπόσχεται παμπ στη Βρετανία-Οι τέσσερις λέξεις που πρέπει να πουν οι οπαδοί
Ορειβάτης αποκάλυψε την απάτη-Ο πιο διάσημος καταρράκτης της Κίνας τροφοδοτείται από έναν μεγάλο σωλήνα
Αρκούδα στην Καλιφόρνια επιτέθηκε σε γυναίκα στο σπίτι της και τη σκότωσε
Τι να μην τρώτε στο αεροπλάνο-Oι τροφές και τα ποτά που πρέπει να αποφύγετε σε μια πτήση