Κορυφώνεται σε όλα τα επίπεδα ο προεκλογικός-Μπαίνουν στην τελική στροφή κόμματα, υποψήφιοι και Υπηρεσία Εκλογών

Στην τελική ευθεία, ενόψει των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής, εισέρχονται από σήμερα τα κόμματα. Η προετοιμασία των κομμάτων για την κορύφωση της προεκλογικής, διεξάγεται σε δύο παράλληλα επίπεδα. Το πρώτο αφορά τις τελικές προεκλογικές συγκεντρώσεις, όπου δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στο κομμάτι των Ευρωεκλογών, με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση ψηφοφόρων και σε δεύτερο επίπεδο, στον έλεγχο των οργανωτικών και την επαφή με τους ψηφοφόρους τηλεφωνικώς ή άλλως πως.

Παράλληλα με τις όποιες ενέργειες από πλευράς κομμάτων πολύ έντονοι θα είναι αυτή την τελευταία εβδομάδα και οι ρυθμοί που θα ακολουθήσουν, οι υποψήφιοι για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ειδικά σε επίπεδο Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων και αντιδημάρχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνολικά 103.269 τουρκοκύπριοι στον ειδικό εκλογικό κατάλογο για τις Ευρωεκλογές

Οι δημοσκοπήσεις, της προηγούμενης εβδομάδας, έδωσαν μια γεύση για το τι να περιμένουμε το βράδυ των εκλογών, ωστόσο λόγω της ιδιομορφίας των εκλογών, του εκλογικού σώματος και της εφαρμογής της Μεταρρύθμισης, δεν θα πρέπει να αποκλείονται και ελλείψεις. Το σίγουρο, είναι πώς σε συγκεκριμένους μεγάλους δήμους, όπως αυτοί της Λευκωσίας, του Στροβόλου και της Λεμεσού, η μάχη που δίνεται μεταξύ των υποψηφίων είναι σκληρή. Τόσο οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, αυτή την εβδομάδα, θα κορυφώσουν με τη βοήθεια των επιτελείων και των κομμάτων που τα στηρίζουν, τις προσπάθειες τους, για να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα το βράδυ των εκλογών.

Το μενού περιλαμβάνει μικρές ή μεγάλες συγκεντρώσεις, με επαγγελματικές ή ηλικιακές ομάδες, που εντοπίστηκε κενό, αποστολή μηνυμάτων, περισσότερες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τελευταίες αφισοκολλήσεις, και αποστολή επιστολών στους δημότες των νέων δήμων. Πρόκειται για μια τεράστια δουλειά, που σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι στους μεγάλους δήμους, επιδίδονται, αφού ακόμα κι αν διαφωνούν, δεν θα ήθελαν οι πολίτες να διαπιστώσουν κενά, στη συνολική τους παρουσία, είτε δια ζώσης, είτε μέσω των διάφορων πλατφορμών στο διαδίκτυο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι τρεις μάχες των Ευρωεκλογών, η θολή εικόνα και η μη τυπική εκλογική συμπεριφορά

Μια νέα πραγματικότητα, που είχε κάνει την εμφάνιση της πιο έντονα στις Προεδρικές Εκλογές πέρυσι και φαίνετια ότι αναπτύσσεται ακόμα περισσότερο και εγκαθιδρύεται ως μια βασική πηγή αλληλεπίδρασης, υποψηφίων ή πολιτικών με τους πολίτες, είναι τα podcast. Aλλά περισσότερο και άλλα λιγότερο, παρουσιάζουν υποψηφίους, οι οποίοι έχουν την πολυτέλεια του χρόνου, να παρουσιάσουν τις θέσεις τους, αλλά να δείξουν κι ένα πιο προσωπικό κομμάτι του χαρακτήρα τους, που δεν θα είχαν την ευκαιρία να το πράξουν, μέσω των παραδοσιακών μέσων.

Αυτή η εβδομάδα, θα είναι γεμάτη από κάθε άποψη, αφού πέραν από την κορύφωση του προεκλογικού, κορυφώνεται και η προσπάθεια του Υπουργείου Εσωτερικών, για να ολοκληρώσει την προετοιμασία των εκλογών. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σύνθετη και πολύπλοκη διαδικασία, που απαιτεί τη συνεργασία αρκετών υπηρεσιών, έτσι ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά την ημέρα των εκλογών.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα κορυφωθεί και η επικοινωνιακή καμπάνια της Κυβέρνησης, έτσι ώστε και οι ψηφοφόροι πριν μεταβούν για να ψηφίσουν, να ετοιμαστούν κατάλληλα. Στη σχετική σελίδα που δημιουργήθηκε για τις εκλογές από το Υπουργείο Εσωτερικών, έχουν αναρτηθεί όλες οι πληροφορίες, με βασικότερη τη δυνατότητα των ψηφοφόρων, εισάγοντας τα στοιχεία τους, να ενημερώνονται, για το εκλογικό κέντρο στο οποίο θα ψηφίσουν, τα ψηφοδέλτια που θα λάβουν και τον αριθμό των σταυρών που δικαιούνται να βάλουν, έτσι ώστε το ψηφοδέλτιο να είναι έγκυρο.

Η Υπηρεσία Εκλογών, έχει προειδοποιήσει τους ψηφοφόρους, να κάνουν αυτή την προετοιμασία, έτσι ώστε να ενημερωθούν για το εκλογικό κέντρο στο οποίο ψηφίζουν, ειδικά από τη στιγμή, που είναι πιθανό, αυτό να έχει αλλάξει, στο πλαίσιο της αύξησης των εκλογικών κέντρων που έγινε, για να υπάρχουν πιο λίγοι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι σε κάθε ένα εξ αυτών. Υπενθυμίζεται, ότι ο λόγος που αποφασίστηκε η αύξηση των εκλογικών κέντρων, σχετίζεται με την προσπάθεια του Υπουργείου Εσωτερικών, να μην δημιουργηθούν μεγάλες ουρές αναμονής την ημέρα των εκλογών.

Από εκεί και πέρα, στην σελίδα των εκλογών, μπορεί κανείς να δει τα ψηφοδέλτια που θα λάβει την ημέρα των εκλογών, για όλες τις εκλογικές διαδικασίες. Από τις Ευρωεκλογές, μέχρι των Προέδρων των ΕΟΑ, και τους δημάρχους, τους αντιδημάρχους, τους δημοτικούς συμβούλους και τους σχολικούς εφόρους. Με αυτόν τον τρόπο, οι ψηφοφόροι θα εξοικειωθούν με αυτά, και θα αποφύγουν λάθη ή καθυστερήσεις την ημέρα των εκλογών.

Η προετοιμασία της Υπηρεσίας Εκλογών, τρέχει και στο επίπεδο των αποτελεσμάτων. Με βάση τις πληροφορίες, τα πρώτα αποτελέσματα που θα δοθούν επίσημα, αλλά και η ροή αποτελεσμάτων, θα αφορά τις Προεδρίες των Επαρχιακών Οργανισμών και τις Δημαρχίες. Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, αν και θα προηγηθεί η καταμέτρηση, αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα μετά τις 12 τα ξημερώματα, λόγω της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, που επιβάλλει το κλείσιμο όλων των καλπών, και στα 27 κράτη-μέλη, πριν την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων.

Η ανακήρυξη όλων των εκλεγμένων της 9ης Ιουνίου, θα γίνει την Τρίτη 11 Ιουνίου. Οι Ευρωβουλευτές, οι εκλεγέντες της ΤΑ, στην Επαρχία Λευκωσίας και οι εκλεγέντες της Επαρχίας Κερύνειας, θα ανακηρυχθούν στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξένια», ενώ οι υπόλοιποι εκλεγέντες, σε κατά τόπους σημεία και ώρες που θα ανακοινωθούν κι επίσημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όλες οι πληροφορίες τις Διπλές Εκλογές-Υπενθυμίζει ο Γενικός Έφορος Εκλογών

Δειτε Επισης

Ο διαχωρισμός εξουσιών πίσω από τις λέξεις και το Δικαστήριο ως τελευταίο οχυρό
Ζητά και τα ρέστα ο Τατάρ-Επιτέθηκε σε Λευκωσία και Ε.Ε για την συμμετοχή του ψευδοκράτους στη σύνοδο ΟΤΚ
Εκδηλώσεις καταδίκης Πραξικοπήματος και Εισβολής στην Ελλάδα με τη συμμετοχή του ΥΠΕΣ-«Παραμένουμε προσηλωμένοι στο συμφωνημένο πλαίσιο λύσης»
ΓΓ ΑΚΕΛ: Να αναλάβουμε ουσιαστικές πρωτοβουλίες που να πείθουν τον διεθνή παράγοντα
Μπορέλ: H EE απορρίπτει προσπάθειες ΟΤΚ για νομιμοποίηση τ/κ αποσχιστικής οντότητας
Σε διαδικασία οργανωτικής ανάπτυξης το Volt μετά την πρώτη επαφή με την κάλπη
Θεσμοθέτηση του Εθνικού Συμβουλίου και ισότιμη εκπροσώπηση προωθείται στη Βουλή
Ανοιχτή επιστολή Ολγκίν ενόψει της έκθεσής της-Θα συνεχίσει να σκέφτεται εναλλακτικές, αποφασίζει ο ΓΓ
Διαβήματα Λευκωσίας για προβολή ψευδοκράτους στον ΟΤΚ- Έντονη δυσαρέσκεια για συμμετοχή Ούγγρων αξιωματούχων
Χαρτογράφησε τις αδυναμίες του ο ΔΗΣΥ-Βούληση για να επιτευχθεί ανασυγκρότηση και εκσυγχρονισμός