Στέλνει μήνυμα σε γιατρούς και ΟΚΥπΥ ο Δαμιανός για την απεργία-«Να δείξουν υπευθυνότητα»

Δεν βρέθηκε ακόμη η χρυσή τομή, αναφορικά με την εξαγγελθείσα απεργία των γιατρών του δημοσίου, με τον υπουργό Υγείας να βγαίνει μπροστά και να τους καλεί να αναλογιστούν τις συνέπειες που θα έχει μία απεργία, στον ευαίσθητό τομέα της υγείας, όπως ανέφερε.

Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Δαμιανός, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε πως «σχετικά με την προαναγγελθείσα απεργία των κυβερνητικών ιατρών, καλώ όλους τους εμπλεκόμενους να αναλογιστούν τις συνέπειες μιας απεργίας στον ευαίσθητο τομέα της υγείας».

Ο υπουργός Υγείας, συνεχίζοντας, κάλεσε τους γιατρούς «να δείξουν συνεργασία, υπευθυνότητα και κατανόηση ώστε να καταλήξουν το συντομότερο δυνατόν σε μια συμφωνία που θα είναι προς όφελος όλων. Εκφράζω την ελπίδα ότι η απεργία θα αποφευχθεί προκειμένου να διασφαλίσουμε την συνεχή παροχή ιατρικής φροντίδας στους πολίτες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έντονες διαβουλεύσεις εντός Σαββατοκύριακου για αποφυγή των μέτρων στα νοσηλευτήρια

Σημειώνεται πως ο υπουργός Υγείας έκανε κάποιες παρασκηνιακές επαφές, τόσο με τις συντεχνίες, όσο και με τον ΟΚΥπΥ, με απώτερο σκοπό να σπρώξει τις δύο πλευρές για να βρεθούν στη μέση και να ανασταλούν τα απεργιακά μέτρα. Όπως είχε αναφέρει στο κρατικό ραδιόφωνο ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας, ο κ. Δαμιανός είχε καλέσει τις συντεχνίες και άκουσε τα αιτήματά τους και τόνισε πως η πόρτα δεν έχει κλείσει, δεδομένου ότι αν υπάρξει κατάληξη που να τους ικανοποιεί, θα αναστείλουν τα μέτρα.

Οι προσπάθειες των αρμοδίων στο Υπουργείο Υγείας θα συνεχιστούν, μέχρι και την υστάτη, ώστε να καταφέρουν να βρουν λύσεις για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία για τους ασθενείς, δεδομένου ότι θα πρέπει να ακυρωθούν προγραμματισμένα χειρουργεία. Υπενθυμίζεται πως η απεργία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 7:30 το πρωί της Τρίτης και θα διαρκέσει μέχρι την ίδια ώρα την Πέμπτη.

Δειτε Επισης

Δυσοίωνες προβλέψεις από τον Πρόεδρο του ΣΑ-«Τα μέρη απέχουν πολύ, η τελευταία ευκαιρία ήταν στο Κραν Μοντανά»
ΒΙΝΤΕΟ: Δεκάδες τραυματίες από σφοδρές αναταράξεις σε πτήση στη Βραζιλία
Μάχη με τις φλόγες στη Χίο, δύσκολη η κατάσταση και στην Κω-Πέντε τραυματίες (pics)
Οργή και ανησυχία για τον Δήμο Μόρφου για το ξεπούλημα Ελληνοκυπριακών ακινήτων
Εκνευρισμένος με Στιούαρτ ο ΠτΔ-«Δεν είναι στους όρους εντολής η μετανάστευση, όλοι γνωρίζουν ποιος παραβιάζει τη Νεκρή Ζώνη»
Μη παραδοχή απάντησαν οι δύο για τον οπλισμό σε τάφο-Υπόδικοι στις Κεντρικές
Οι υπηρεσίες νοσηλευτών για κατ' οίκον φροντίδα δεν περιλαμβάνουν υπηρεσίες φροντιστών
Έκανε παράπονα στην Ολγκίν για τις διώξεις σφετεριστών ο Τατάρ-«Το κοινό έδαφος έχει εξαφανιστεί»
Διευκρινίζει η Βουλή για το Πόθεν Έσχες-«Ρυθμιστικό και όχι κανονιστικό το νομοθετικό πλαίσιο υποβολής»
Ικανοποίησή υπουργού Εσωτερικών για την ομαλή έναρξη της λειτουργίας των ΕΟΑ