Τοποθετείται για την απεργία των γιατρών το ΥΠΟΙΚ-«Οι απεργίες δεν μπορούν να είναι η λύση»

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις δεν μπορούν και δεν πρέπει να αποτελούν ούτε τη λύση ούτε την απάντηση στα προβλήματα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή την εξαγγελθείσα απεργία των γιατρών του ΟΚΥπΥ. Επιπλέον, ζητά τα όποια αιτήματα των εργαζομένων να κυμαίνονται εντός των οικονομικών δυνατοτήτων του ΟΚΥπΥ.

"Το Υπουργείο Οικονομικών επιθυμεί να εκφράσει την πλήρη υποστήριξή του στις προσπάθειες της Διοίκησης του ΟΚΥπΥ, για βελτίωση και αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας", αναφέρεται σε ανάρτηση του Υπουργείου στο Χ το Σάββατο.

Όπως αναφέρεται, το Υπουργείο αναγνωρίζει την ανάγκη για συνεχή εξέλιξη και προσαρμογή των υπηρεσιών υγείας στις σύγχρονες απαιτήσεις και θεωρεί απαραίτητη τη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών, για εξεύρεση συμβιβαστικών λύσεων που θα έχουν ως επίκεντρο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

"Το Υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι οποιαδήποτε αιτήματα τίθενται από τους εργαζομένους, θα πρέπει να κυμαίνονται εντός των οικονομικών δυνατοτήτων του Οργανισμού", ώστε, όπως λέει, να μην υποσκάπτεται "η ικανότητα του ΟΚΥπΥ να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον".

Επιπλέον, αναφέρει ότι οι όποιες απεργιακές κινητοποιήσεις "δεν μπορούν και δεν πρέπει να αποτελούν ούτε τη λύση ούτε την απάντηση στα προβλήματα". Αντίθετα, υπογραμμίζει ότι τέτοιες ενέργειες, "πέραν της ταλαιπωρίας των ασθενών, διαμορφώνουν ένα κλίμα αντιπαράθεσης, που δυσκολεύει τις προσπάθειες εξεύρεσης αμοιβαίας συνεννόησης και συναντίληψης για επίλυση των θεμάτων".

Τέλος, το Υπουργείο Οικονομικών καλεί τις συντεχνίες να συμμετάσχουν εποικοδομητικά στον διάλογο, με στόχο την εξεύρεση αμοιβαία επωφελών λύσεων που θα διασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών υγείας. "Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας είναι προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο να υποστηρίξει κάθε πρωτοβουλία που προάγει το σκοπό αυτό", καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στη φυλακή για πέντε χρόνια οι δύο που καταδικάστηκαν για τον θάνατο του 24χρονου Νάσου από την Πάφο
Σε κρίσιμη κατάσταση πεζός που παρασύρθηκε από οδηγό ενώ διασταύρωνε τον δρόμο
Υπ. Μεταφορών: Oλοκληρώθηκε η εργοδότηση προσωπικού λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας
«Αμερόληπτη» έκθεση από Ολγκίν ζητά από τα κατεχόμενα ο Τούρκος υπουργός Εργασίας
Παραδίδεται στα μέσα Αυγούστου ο περιμετρικός αυτοκινητόδρομος-Η ανακοίνωση του Υπ. Μεταφορών
Κ. Ιωάννου: Παραλήφθηκαν μέσω του «Ιππόδαμου» οι πρώτες άδειες, εκδόθηκε η πρώτη πολεοδομική
Δεν αποδέχθηκε την κατάθεση της καταγγελίας κατά Αγγελίδη ο Εισαγγελέας-Αποσύρθηκαν οι υπόλοιπες ενστάσεις
Ανεστάλη η απεργία των γιατρών του δημοσίου-Αναλαμβάνει ενεργό ρόλο η Κυβέρνηση
Αναμνηστικό δώρο στον πρώτο πολίτη που εξυπηρετήθηκε σήμερα από ΕΟΑ Αμμοχώστου
Με παρέμβαση Χριστοδουλίδη, οδεύει προς αναστολή η 48ωρη απεργία των γιατρών