Αγωγή Αρχιεπισκόπου σε Βικέττο για το σκάνδαλο στη Μονή-Τον προκαλεί ο δικηγόρος του για τη συμφωνία με Ησαΐα

Νομικά κινήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος κατά του δημοσιογράφου Αριστείδη Βικέτου, θεωρώντας ότι προέβη σε δυσφήμηση εναντίον του, σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο της Μονής Αββακούμ. Ο δικηγόρος του Αριστείδη Βικέττου τονίζει ότι η ενέργεια αυτή «αποδεικνύει απόλυτη έλλειψη σεβασμού έναντι της Ελευθερίας του Λόγου». Παράλληλα προκαλεί τον Αρχιεπίσκοπο να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα περί ύπαρξης έγγραφης συμφωνίας με τον μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα, πριν από τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος του δημοσιογράφου, Πάρις Λοΐζου, «το Δικηγορικό μας γραφείο έλαβε χθες 27/06/2024 εντολή όπως εμφανιστεί και εκπροσωπήσει τον κ. Αριστείδη Βικέττο σε υπόθεση δυσφήμησης που καταχώρησε εναντίον του μετά την επίσκεψη του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha Κύπρου στις 13/05/2024 ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΕΑΣ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ κ.κ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ».

«Εκείνο που θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά είναι ότι η ενέργεια αυτή του Αρχιεπισκόπου μου έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση, γιατί αποδεικνύει απόλυτη έλλειψη σεβασμού έναντι της Ελευθερίας του Λόγου και της έκφρασης ως ορίζει μεταξύ άλλων το Άρθρο 19 του Συντάγματος και το Άρθρο 10 της ΕΣΔΑ», δήλωσε ο δικηγόρος.

Πρόσθεσε ότι «η ενέργεια αυτή του Αρχιεπισκόπου αποτελεί μεγάλο πλήγμα έναντι όλου του Δημοσιογραφικού κόσμου της Κύπρου διότι δεν πρέπει να λησμονούμε τις δυσκολίες που πέρασαν οι δημοσιογράφοι στην χώρα μας μέχρι να φτάσουν σε ένα Δημοκρατικό επίπεδο ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης μόλις λίγο μετά από την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960».

«Ας μου επιτραπεί να αναφέρω ότι είναι η πρώτη φορά , που ασκήθηκε εναντίον του εντολέα μας αγωγή για δυσφήμιση στα 40 και πλέον χρόνια του στον χώρο της μάχιμης δημοσιογραφίας και μάλιστα από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας Κύπρου, πράγμα το οποίο ουδέποτε έπραξε ο προκάτοχός του , κύριος Χρυσόστομος Β’, εναντίον λειτουργών του Τύπου και των Μέσων Γενικής Ενημερώσεως», σημείωσε περαιτέρω ο δικηγόρος.

«Είμαι βέβαιος ότι οι δικηγόροι του Αρχιεπισκόπου θα τον έχουν ενημερώσει ότι, όταν κάποιος καταχωρεί μια αβάσιμη αγωγή εις βάρος ενός που έχει δίκαιο, θα αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη αργά ή γρήγορα», τόνισε.

Κάλεσε, τέλος, τον Αρχιεπίσκοπο «μέχρι την Δευτέρα 1/07/2024 να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει επίσημα τα περί έγγραφης συμφωνίας μεταξύ του ιδίου και του Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα που έλαβαν χώρα πριν τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές κατά το έτος 2022».

Δειτε Επισης

Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες στην Αττική-Ένας νεκρός και αμέτρητες οι καταστροφές (vids&pics)
Σε πύρινο κλοιό η Αττική-Μαίνονται εκτός ελέγχου οι πυρκαγιές σε Σταμάτα και Κερατέα (vids&pics)
Δύο νεκροί και ένας αγνοούμενος από την κακοκαιρία στην Ελβετία-Εκκενώθηκαν σπίτια
Χειροπέδες σε δύο παράνομους αλλοδαπούς της Αγίας Νάπας-Εντοπίστηκαν σε επιχείρηση της ΑΔΕ
Μαθητές από Κύπρο εγκλωβίστηκαν στην Ελβετία λόγω κακοκαιρίας-Σε επαφή με το ΥΠΕΞ οι γονείς
Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Κερατέα-Καμένα σπίτια, εκκενώσεις οικισμών και μάχη με τους ανέμους (vid&pics)
Πυρκαγιά σε όχημα στο Κελλάκι έβαλε σε κίνδυνο το κρατικό δάσος Λεμεσού
Αρχίζει η συζήτηση για την πρόταση νόμου για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών
ΒΙΝΤΕΟ: Κάηκαν σπίτια στην μεγάλη πυρκαγιά στην Κερατέα-Εκκενώθηκαν έξι οικισμοί
Στο κελί οι πέντε που συνελήφθησαν για τη συμπλοκή δύο οικογενειών στη Λεμεσό