Ζευγάρι με εγγόνι έδωσε μαζί εξετάσεις για το πανεπιστήμιο-«Δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε»

Ένας αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας και μια διοικητική υπάλληλος της «Κιβωτού του Κόσμου», άλλαξαν την ζωή τους, όταν αποφάσισαν να φοιτήσουν στο 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Βόλου.

Ο Γιώργος Ζαγάκος, αξιωματικός στην 111 Πτέρυγα Μάχης ήθελε πάντα να σπουδάσει οικονομικά, αλλά οι καθημερινές υποχρεώσεις δεν του επέτρεπαν αυτή την πολυτέλεια ή τουλάχιστον έτσι πίστευε. Μετά τον κορωνοϊό η σύζυγός του Γιαννούλα Φωτοπούλου, που έχει σπουδάσει γεωπόνος, αποφάσισε να γραφτεί στο Εσπερινό ΕΠΑΛ.

«Μου πρότεινε να πηγαίνουμε μαζί στο σχολείο και το σκέφτηκα σοβαρά. Η Γιαννούλα είχε κλήση στον πολιτισμό και τις εφαρμοσμένες τέχνες και εγώ επέλεξα οικονομία διοίκησης. Είχαμε δύσκολο πρόγραμμα γιατί επιστρέφαμε από την εργασία μας αργά το μεσημέρι και το απόγευμα στις 6 ήμασταν σχολείο. Σχολούσαμε κουρασμένοι στις 10.30μμ, αλλά ήταν το περιβάλλον εξαιρετικό. Οι καθηγητές ασχολούνταν σε τέτοιο βαθμό με όλους εμάς, που δεν νομίζω να υπάρχει τέτοια στήριξη ούτε στα φροντιστήρια. Όταν θελήσαμε να δώσουμε πανελλαδικές η δική τους στήριξη ήταν αρκετή. Άνθρωποι εξαιρετικοί, απίστευτοι. Πιστεύω να έχω εξασφαλίσει την είσοδό μου στο Οικονομικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η σύζυγός μου στο τμήμα πολιτισμού και δημιουργικών μέσων. Για τους καθηγητές μας δεν έχω λόγια, παρά ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ούτε τις Κυριακές δεν καθόμασταν σπίτι, αλλά ήμασταν σχολείο» δήλωσε στα gegonota.news ο κ. Ζαζάκος.

Η κ. Φωτοπούλου που έγινε πρόσφατα γιαγιά, είπε από την πλευρά της πως «στο εγγόνι μου ήθελα να δώσω το παράδειγμα και να περάσω στις πανελλαδικές. Να μεγαλώνει και να ξέρει πως σε όποια ηλικία και να είμαστε, δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε και να κυνηγάμε τα θέλω μας. Το κίνητρό μου ήταν το εγγόνι μου και η αγάπη μου για τον πολιτισμό».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Στάχτη και αποκαΐδια-Οι ζημιές που άφησε πίσω η φωτιά στη Σέριφο (pics)
Κάηκαν σπίτια στους οικισμούς Μαρκάτι και Πλάκα από την πυρκαγιά στην Κερατέα
Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες στην Αττική-Ένας νεκρός και αμέτρητες οι καταστροφές (vids&pics)
Τραγωδία στη Σταμάτα-Νεκρός 45χρονος που εισέπνευσε καπνούς από την μεγάλη πυρκαγιά
ΒΙΝΤΕΟ: Αστυνομικοί παίρνουν σηκωτή γυναίκα και απομακρύνουν από σπίτι που έχει πάρει φωτιά
Σε πύρινο κλοιό η Αττική-Μαίνονται εκτός ελέγχου οι πυρκαγιές σε Σταμάτα και Κερατέα (vids&pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Επικίνδυνη φωτιά σε εργοστάσιο με χημικά στη Ριτσώνα
Δύο νεκροί και ένας αγνοούμενος από την κακοκαιρία στην Ελβετία-Εκκενώθηκαν σπίτια
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που αστυνομικοί απομάκρυναν ζευγάρι και σβήνουν φωτιά στην Κερατέα
ΒΙΝΤΕΟ: Μπαράζ πυρκαγιών στην Ελλάδα-Μάχη με τις φλόγες σε Σταμάτα και Αγγελόκαστρο