Βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε στα Τέμπη

Σε ιδιωτική επιχείρηση στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με το μοιραίο Intercity στην τραγωδία των Τεμπών, και το οποίο αναζητούσαν οι ιδιώτες εμπειρογνώμονες και ο εφέτης ανακριτής.

Ο εφέτης ανακριτής έδωσε εντολή να μεταφερθεί το κοντέινερ με ασφάλεια στο Κουλούρι, στην έκταση του ΟΣΕ όπου φυλάσσονται τα τεκμήρια του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος, κάτι που έγινε - σύμφωνα με την ΕΡΤ - νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής.

Το κοντέινερ ήταν έμφορτο όταν σημειώθηκε η τραγωδία, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα συγγενείς των θυμάτων είχαν ζητήσει να οριστούν ειδικοί μεταλλουργοί εμπειρογνώμονες ώστε να κάνουν τις σχετικές εξετάσεις.

Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Ο εντοπισμπος του κοντέινερ στη Θεσσαλονίκη, προκάλεσε αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε: «16 μήνες μετά το έγκλημα των Τεμπών, τη μονταζιέρα και το μπάζωμα βρέθηκε το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, σε οικόπεδο ιδιώτη! Τα πειστήρια του εγκλήματος βρίσκονται διασκορπισμένα ακόμα και τώρα σε οικόπεδα ιδιωτών και όχι στα χέρια των ανακριτικών αρχών.

Πώς αλήθεια μεταφέρθηκε; Ποιος έδωσε την εντολή; Επιτέλους δώστε απαντήσεις! Μας οφείλετε την αλήθεια, ανόθευτη και αμοντάριστη».

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως «η σημερινή αποκάλυψη ότι εντοπίστηκε σε οικόπεδο ιδιώτη κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, 16 μήνες μετά την τραγωδία των Τεμπών, εκθέτει βαρύτατα τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα καταθέσει άμεσα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου επίκαιρη ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς ζητώντας απαντήσεις. Η μέχρι στιγμής σιωπή της κυβέρνησης είναι ένοχη και προστίθεται σε μια αλυσίδα γεγονότων που στόχο είχαν τη συγκάλυψη».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Στάχτη και αποκαΐδια-Οι ζημιές που άφησε πίσω η φωτιά στη Σέριφο (pics)
Κάηκαν σπίτια στους οικισμούς Μαρκάτι και Πλάκα από την πυρκαγιά στην Κερατέα
Τραγωδία στη Σταμάτα-Νεκρός 45χρονος που εισέπνευσε καπνούς από την μεγάλη πυρκαγιά
ΒΙΝΤΕΟ: Αστυνομικοί παίρνουν σηκωτή γυναίκα και απομακρύνουν από σπίτι που έχει πάρει φωτιά
Σε πύρινο κλοιό η Αττική-Μαίνονται εκτός ελέγχου οι πυρκαγιές σε Σταμάτα και Κερατέα (vids&pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Επικίνδυνη φωτιά σε εργοστάσιο με χημικά στη Ριτσώνα
Δύο νεκροί και ένας αγνοούμενος από την κακοκαιρία στην Ελβετία-Εκκενώθηκαν σπίτια
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που αστυνομικοί απομάκρυναν ζευγάρι και σβήνουν φωτιά στην Κερατέα
ΒΙΝΤΕΟ: Μπαράζ πυρκαγιών στην Ελλάδα-Μάχη με τις φλόγες σε Σταμάτα και Αγγελόκαστρο
Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ στις 6 Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο Ανδρουλάκης