Πανέτοιμος για σκληρή δουλειά δηλώνει ο νέος Δήμαρχος Στροβόλου

Πανέτοιμος για σκληρή, μεθοδική και αποτελεσματική δουλειά και προσήλωση στην υλοποίηση του ρεαλιστικού του προγράμματος δήλωσε ο νέος Δήμαρχος Στροβόλου Σταύρος Σταυρινίδης, στην τελετή παράδοσης παραλαβής της Δημαρχίας Στροβόλου. Παράλληλα ο απερχόμενος Δήμαρχος Ανδρέας Παπαχαραλάμπους απάντησε στις επικρίσεις που δέχθηκε για αδράνεια και απραξία με απολογισμό του έργου του.

Ο κ. Σταυρινίδης έστειλε μήνυμα ενότητας αναφέροντας ότι η καθημερινότητα του δημότη δεν έχει κομματικό χρώμα και διαβεβαίωσε ότι θα λειτουργεί πάντοτε μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και συναίνεσης με μοναδική έγνοια το συμφέρον του δημότη.

Αναφέροντας ότι υπηρέτησε στον Δήμο Στροβόλου ως δημοτικός σύμβουλος για 17,5 χρόνια, σημείωσε ότι μέσα από τις εμπειρίες και γνώσεις που αποκόμισε από τους προκατόχους του θα καταβάλει το άπαν των δυνάμεών του για να αναβαθμίσει και βελτιώσει την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των δημοτών.

Δήλωσε επίσης ότι είναι έτοιμος να υλοποιήσει αυτά που δήλωσε προεκλογικά και αν χρειαστεί να συγκρουστεί με κατεστημένα, κυβερνητικές και άλλες υπηρεσίες για να υπερασπιστεί αρχές και αξίες για το συμφέρον του Δήμου.

Σημειώνοντας ότι ο Στρόβολος «ευτύχησε να παραμείνει αυτόνομος» μετά τη μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η νέα εποχή θα είναι ομαλή και θα υπάρξουν λιγότερα προβλήματα απ’ ότι σε άλλους δήμους. Αυτό το πλεονέκτημα, όπως είπε, θα πρέπει να τύχει εκμετάλλευσης για προώθηση των εν εξελίξει έργων, αναβάθμιση των υπηρεσιών, διεκδίκηση κονδυλίων, έργα υποδομής και εκσυγχρονισμό κτηρίων και ανάπτυξη της κοινωνικής, πολιτιστικής και αθλητικής δράσης του δήμου.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στις ενέργειες στις οποίες θα προβεί στις πρώτες 200 μέρες της δημαρχίας του. Μεταξύ αυτών, η αποτελεσματική εφαρμογή της νέας νομοθεσίας για την τοπική αυτοδιοίκηση, η επαναφορά στο Δήμο της τηλεφωνικής υπηρεσίες για καταγραφή παραπόνων και αιτημάτων δημοτών, η αναδιάρθρωση της υπηρεσίας καθαριότητας και υγείας, εκπόνηση μελέτης για έναρξη εργασιών για κατασκευή πεζοδρομίων και έναρξη εργασιών της Λεωφόρου Τσερίου.

Υποσχέθηκε επίσης μεταξύ άλλων δενδροφυτεύσεις, δημιουργία υπηρεσίας δημοτική συγκοινωνίας και σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας, κατακύρωση προσφοράς για Α’ φάση του Παλαιού Πυρήνα Στροβόλου και διεκδίκηση του ποσού που δόθηκε ως έκτακτη εισφορά σε όλους τους δήμους εκτός από τον Δήμο Στροβόλου και λήψη δικαστικών ή άλλων μέτρων και εξάντληση διαλόγου με Υπουργείο Οικονομικών για την είσπραξη ποσού αν των 10 εκ.  από τον ΚΟΑ ως φόρος θεάματος.

Ο νέος Δήμαρχος, ευχαρίστησε τον κ. Παπαχαραλάμπους για την προσφορά του, εξαίροντας το ήθος και την ανθρωπιά που επέδειξε στη διάρκεια της θητείας του, τόσο ως Δημοτικός Σύμβουλος όσο και ως Δήμαρχος Στροβόλου. Επεσήμανε ότι γνωρίζει το βάρος της ευθύνης της εμπιστοσύνης της ψήφου των Στροβολιωτών.

Βρέθηκα στο στόχαστρο του συστήματος, είπε ο Παπαχαραλάμπους

Παραδίδοντας τη δημαρχία ο απερχόμενος δήμαρχος Ανδρέας Παπαχαραλάμπους υπερασπίστηκε το έργο που έγινε στο δήμο τα τελευταία 7,5 χρόνια, απαντώντας σε επικρίσεις, όπως είπε, για απραξία και αδράνεια που είχαν ως στόχο τον ίδιο.

«Το γεγονός ότι εκλέγηκα ως πραγματικά ανεξάρτητος, χωρίς οποιεσδήποτε κομματικές υποδείξεις με έθεσε στο στόχαστρο του συστήματος», είπε, κάνοντας λόγο για υπερβολές, ανακρίβειες και μομφές που εξαπολύονταν πανταχόθεν.

Εξέφρασε την πεποίθηση πως έχοντας θέσει πολύ γερά θεμέλια, παραδίδει τον Στρόβολο πολύ καλύτερο από ό,τι τον παρέλαβε.

Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που εφάρμοσε κατά τη διάρκεια της θητείας του, το οποίο όπως είπε, επιτρέπει στον Στρόβολο να είναι πιο ανθεκτικός στις προκλήσεις, πιο βιώσιμος, πιο πράσινος, με ψηφιοποιημένες και βελτιωμένες υπηρεσίες προς εξυπηρέτηση των δημοτών, ενώ έβαλε τον Στρόβολο σε ευρωπαϊκή τροχιά.

Είπε ότι κατά τη θητεία του ολοκληρώθηκαν σημαντικά έργα και μπήκαν οι βάσεις για τη ψηφιακή μετάβαση. Ο Στρόβολος είπε, διαθέτει το μοναδικό πράσινο σημείο του αστικού ιστού της πόλης. Αναφέρθηκε στη δημιουργία της Λαϊκής Αγοράς στο ΓΣΠ και την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου προγράμματος επιδιόρθωσης οδοστρώματος στην ιστορία του Δήμου. Πρόσθεσε ότι ο Στρόβολος καθιερώθηκε ως η κατεξοχήν κοιτίδα πολιτισμού στα της τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι μόνο.

Σημείωσε ακόμα τη δημιουργία του Μουσείου Εθνομάρτυρα Αρχιεπισκόπου Κυπριανού και στην ιδιαίτερη συμβολή του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’ σε αυτό, αλλά και τη δημιουργία της Στέγης Ηλικιωμένων Αγία Μαρίνα.

Τόνισε ακόμα την εξασφάλιση των ακινήτων της πρώην ΣΠΕ Στροβόλου, με τη συμβολή και του πρώην υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη αλλά και τη δημιουργία του Κόμβου Αστικής Αειφορίας NOUS.

Αναφέρθηκε ακόμα στην δρομολόγηση του έργου ανάπλασης του ιστορικού πυρήνα του Στροβόλου και το ξεμπλοκάρισμα της ανάπλασης της οδού Τσερίου. Είπε επίσης ότι μπήκαν σε τροχιά υλοποίησης τα έργα των οδών Αργυρουπόλεως και Ιπποκράτους και εγκρίθηκε το έργο πρωταρχικής σημασίας που θα ενώνει τις οδούς Αρχαγγέλου και Στροβόλου, καθώς και την ανακατασκευή της γέφυρας στην οδό Αλεξανδρουπόλεως.

Συμπλήρωσε ότι άρχισαν οι εργασίες αναβάθμισης του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Γλαύκος Κληρίδης, αντικαταστάθηκε ο οδικός φωτισμός με LED και εξασφαλίσθηκε επιχορήγηση €700,000 για ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Μεγάρου. Σημείωσε επίσης την αναβάθμιση 18 πάρκων.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην ενίσχυση του πολιτιστικού και κοινωνικού προγράμματος του Δήμου με παιδικές λέσχες που εξυπηρετούν 853 παιδιά και στο Ανοικτό Σχολείο με 3000 συμμετέχοντες. Αναφέρθηκε ακόμα στο πρόγραμμα υποστήριξης οικογενειών με τρόφιμα μηνιαία, στη δημιουργία Φεστιβάλ Θεάτρου, στην επένδυση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και επένδυση στο έμψυχο υλικό του Δήμου.

Σε σχέση με τα οικονομικά είπε ότι μειώθηκε το ύψος των δανείων του δήμου κατά 58% και αυξήθηκαν τα έσοδα κατά 33% σε σχέση με το 2016, ενώ έγιναν οι αναγκαίες διαβουλεύσεις για τις οφειλές του ΚΟΑ στον Δήμο.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος ευχαρίστησε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τα στελέχη της Δημοτικής Υπηρεσίας, ενώ υπογράμμισε ότι δεν θα πάψει να ενδιαφέρεται για τον Στρόβολο, παραμένοντας δίπλα στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο και στηρίζοντας τον νέο Δήμαρχο.

Διαβεβαίωσε τον νέο Δήμαρχο ότι δεν θα ασκήσει κριτική, ούτε θα κινηθεί υστερόβουλα και εκδικητικά απέναντί του στη βάση προσωπικών κινήτρων ή φιλοδοξιών.

Κατέληξε με την προτροπή προς τον κ. Σταυρινίδη: «Να διαφυλάξεις και να διαιωνίσεις τις παρακαταθήκες που νιώθω ότι αφήνουμε: Όραμα, έργο, συναίνεση, συλλογικότητα, αγάπη για τον Στρόβολο».

Ο Δημοτικός Γραμματέας Γιώργος Χριστοδούλου ευχαρίστησε τον απερχόμενο Δήμαρχο Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για τον σχεδιασμό, την έναρξη και την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων. Είπε ότι στη διάρκεια της δημαρχίας του κ. Παπαχαραλάμπους επικρατούσε πνεύμα συναίνεσης και συνεργασία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Παράλληλα, ευχήθηκε κάθε καλό στον νέο Δήμαρχο, Σταύρο Σταυρινίδη, και στη νέα Αντιδήμαρχο, Στέλλα Σουρμελή, αναφέροντας ότι η Δημοτική Υπηρεσία καθηκόντως θα υποστηρίξει το έργο τους.

Στην τελετή παρέστησαν ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, Βουλευτές, εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, κοινοτάρχες και πρώην Δήμαρχοι Στροβόλου, πρώην μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Δήμαρχοι Λατσιών και Λευκονοίκου, ο Αντιδήμαρχος Γερίου, ο Γραμματέας της Ένωσης Δήμων, καθώς και κληρικοί και μέλη των εκκλησιαστικών επιτροπών των ενοριών του Δήμου.

Κατά την έναρξη της τελετής έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ν. Χριστοδουλίδης: Θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για την επανένωση
Το απόγευμα της Δευτέρας η συνάντηση Τατάρ-Ολγκίν
Αρχίζει η συζήτηση για την πρόταση νόμου για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών
Υπ. Ενέργειας: Σημαντικός εταίρος στην περιοχή η Αίγυπτος
Ξεκάθαρος ο ΠτΔ για σφετερισμό ε/κ περιουσιών-«Θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατό να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι»
Δίπλα στους νέους άρχοντες της ΤΑ η Κυβέρνηση-«Δεν θα είναι μία εύκολη προσπάθεια»
Βλέπει Στιούαρτ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενόψει της ενημέρωσης του ΣΑ
Ο καθρέφτης των κομμάτων και η διαδικασία εσωτερικής ανασκόπησης
Ανησυχία για τις εισηγήσεις του ΔΝΤ για το κρατικό μισθολόγιο εκφράζει η Ισότητα
ΠΕΟ: Αναμενόμενες οι προτάσεις του ΔΝΤ για κατάργηση ωφελημάτων