«Άδειασαν» τον Τατάρ 21 οργανώσεις-«Οι θέσεις του δεν αντανακλούν την βούληση των Τ/κ»

Εικοσί ένα τουρκοκυπριακές συντεχνίες, οργανώσεις και πολιτικά κόμματα απέστειλαν επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και στην προσωπική απεσταλμένη του για την Κύπρο Μαρια Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην οποία δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να βρεθεί λύση και ειρήνη στην Κύπρο και ότι οι προτάσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική βούληση των Τ/κ. 

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Γενί Ντουζέν» γράφει ότι στην επιστολή αναφέρουν ότι είναι ευτυχείς για την παράταση της θητείας της κ. Ολγκίν και ότι οι εργασίες για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων θα πρέπει να συνεχιστούν. 

«Εμείς, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα πολιτικά κόμματα και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε με αυτή την επιστολή ότι τα όσα έχει προτείνει ο Ερσίν Τατάρ, ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική βούληση των Τουρκοκυπρίων», αναφέρουν.

Προσθέτουν ότι «θα θέλαμε να σας αναφέρουμε ότι επιθυμούμε μια ομοσπονδιακή λύση και ειρήνη στο νησί μας, ότι ο Ερσίν Τατάρ δεν εκπροσωπεί τους Τουρκοκύπριους και ότι αγωνιζόμαστε ενάντια στο στάτους κβο στο νησί μας και σε αυτούς που επωφελούνται από αυτό το στάτους κβο και απαιτούν τη συνέχισή του. Θα θέλαμε επίσης να τονίσουμε ότι θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι να πραγματοποιηθεί λύση και ειρήνη στο νησί μας».

Η επιστολή συνεχίζει αναφέροντας ότι «όλοι οι Κύπριοι, αλλά κυρίως η τουρκοκυπριακή κοινότητα πληρώνει βαρύτερο τίμημα για την έλλειψη λύσης του Κυπριακού».

«Οι Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι έχουν αποκλειστεί από το διεθνές δίκαιο εδώ και χρόνια, αγωνίζονται για την ύπαρξή τους σε συνθήκες απομόνωσης», προστίθεται.

«Η πλειοψηφία και των δύο κοινοτήτων συνεχίζει να πιστεύει ότι το πλαίσιο των 6 σημείων που έθεσε στο τραπέζι ο ΟΗΕ στο Κραν Μοντανά συνεχίζει να αποτελεί μια ρεαλιστική διέξοδο για την επίτευξη μιας συνολικής λύσης του κυπριακού προβλήματος και απαιτεί μια συμφωνημένη λύση στη βάση μιας δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι εξελίξεις τύπου roller coaster στον πόλεμο, η επιτυχία Ισραήλ-ΗΠΑ και η επόμενη μέρα του Χαμενεΐ
Κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες για την ΑΤΑ-Προσπαθούν να γεφυρώσουν τις διαφορές οι δύο πλευρές
Μπαίνει τέλος στις συζητήσεις δεκαετίας για τα ξενόγλωσσα-Ολοκληρώνεται η συζήτηση στη Βουλή
Ανησυχία και ασκήσεις επί χάρτου υπό τον φόβο αυξήσεων στα καύσιμα-Σκέψεις για νέα παράταση στον φόρο άνθρακα
Ρίγος από τη δήλωση της Χαρίτας Μάντολες στο Ευρωκοινοβούλιο-«Οι κραυγές, οι φωνές είναι μέσα στα αυτιά μου δεν μπορώ να τις ξεχάσω»
Αυτός είναι ο 26χρονος Αζέρος «κατάσκοπος»-«Άριστα εκπαιδευμένος, τηρούσε όλους τους συνωμοτικούς κανόνες»
Πώς οι ΗΠΑ έβαλαν τις βάσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν-Τι ήταν το «Atoms for Peace»
Συνάντηση ΠτΔ με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας-«Ανέγερση νέου κέντρου εκμάθησης ελληνικών στην Αίγυπτο»
Δεν θέλει καμία επαφή με Χαν ο Τατάρ-«Εσωτερική ρύθμιση της ΕΕ, εμμονικός ο Χριστοδουλίδης»
Σύσκεψη στον ΔΗΣΥ για την Μέση Ανατολή-«Ύψιστη προτεραιότητα η επικράτηση της εκεχειρίας»