«Άδειασαν» τον Τατάρ 21 οργανώσεις-«Οι θέσεις του δεν αντανακλούν την βούληση των Τ/κ»

Εικοσί ένα τουρκοκυπριακές συντεχνίες, οργανώσεις και πολιτικά κόμματα απέστειλαν επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και στην προσωπική απεσταλμένη του για την Κύπρο Μαρια Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην οποία δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να βρεθεί λύση και ειρήνη στην Κύπρο και ότι οι προτάσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική βούληση των Τ/κ. 

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Γενί Ντουζέν» γράφει ότι στην επιστολή αναφέρουν ότι είναι ευτυχείς για την παράταση της θητείας της κ. Ολγκίν και ότι οι εργασίες για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων θα πρέπει να συνεχιστούν. 

«Εμείς, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα πολιτικά κόμματα και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε με αυτή την επιστολή ότι τα όσα έχει προτείνει ο Ερσίν Τατάρ, ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική βούληση των Τουρκοκυπρίων», αναφέρουν.

Προσθέτουν ότι «θα θέλαμε να σας αναφέρουμε ότι επιθυμούμε μια ομοσπονδιακή λύση και ειρήνη στο νησί μας, ότι ο Ερσίν Τατάρ δεν εκπροσωπεί τους Τουρκοκύπριους και ότι αγωνιζόμαστε ενάντια στο στάτους κβο στο νησί μας και σε αυτούς που επωφελούνται από αυτό το στάτους κβο και απαιτούν τη συνέχισή του. Θα θέλαμε επίσης να τονίσουμε ότι θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι να πραγματοποιηθεί λύση και ειρήνη στο νησί μας».

Η επιστολή συνεχίζει αναφέροντας ότι «όλοι οι Κύπριοι, αλλά κυρίως η τουρκοκυπριακή κοινότητα πληρώνει βαρύτερο τίμημα για την έλλειψη λύσης του Κυπριακού».

«Οι Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι έχουν αποκλειστεί από το διεθνές δίκαιο εδώ και χρόνια, αγωνίζονται για την ύπαρξή τους σε συνθήκες απομόνωσης», προστίθεται.

«Η πλειοψηφία και των δύο κοινοτήτων συνεχίζει να πιστεύει ότι το πλαίσιο των 6 σημείων που έθεσε στο τραπέζι ο ΟΗΕ στο Κραν Μοντανά συνεχίζει να αποτελεί μια ρεαλιστική διέξοδο για την επίτευξη μιας συνολικής λύσης του κυπριακού προβλήματος και απαιτεί μια συμφωνημένη λύση στη βάση μιας δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σημαντικότερη η συμφωνία για το Βυθοτεμάχιο 6, υπό προϋποθέσεις παραγωγή σε 2,5 χρόνια-Τα επόμενα βήματα
Σε φθίνουσα πορεία η τηλεόραση για την ενημέρωση των νέων, επιλέγουν Social Media-Διαφορετικές προτεραιότητες
Συνεχίζεται η επέλαση της Coral-Νέα πορτοκαλί προειδοποίηση, στους -10 η θερμοκρασία το βράδυ
Κρίσιμες συναντήσεις στο ΥΠΑΝ για το σύστημα αξιολόγησης εκπαιδευτικών-Κλειδώνουν οι λεπτομέρειες
Απεβίωσε ο πατέρας του βουλευτή του ΔΗΣΥ Δημήτρη Δημητρίου
Τελέστηκε η κηδεία της μητέρας και των παιδιών στη Λεμεσό-«Να κρατήσουμε το φως που μας χάρισε η παρουσία τους»
BINTEO: Δείχνει τα δόντια της η Coral-Νυφάδες χιονιού και χαλάζι σε διάφορες περιοχές (Pics)
«Μάνα και γιοι, η μοίρα τους ένωσε στη ζωή και την αιωνιότητα»-Κηδεύτηκαν άλλοι τρεις ήρωες της εισβολής
Καταδικάζει τον τρόπο αντιμετώπισης και παράδοσης σορών ομήρων από Χαμάς το ΥΠΕΞ της Κύπρου
Στη Γερμανία ηπατολόγος από Κύπρο για εκπαίδευση