Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Γάζα

Υποστηριζόμενοι από την αεροπορία Ισραηλινοί στρατιώτες διεξήγαγαν σήμερα επιχειρήσεις εναντίον της Χαμάς στην πόλη της Γάζας ωθώντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να φύγουν για να γλιτώσουν.

Στα σύνορα Ισραήλ- Λιβάνου συνεχίστηκαν οι επιθέσεις της Χεζμπολάχ, συμμάχου της Χαμάς, εναντίον θέσεων του ισραηλινού στρατού, αλλά και οι επιθέσεις των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων εναντίον στόχων στον Λίβανο. Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τον θάνατο τεσσάρων μαχητών της.

Η ευρεία στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας ξεκίνησε μετά την πρωτοφανή επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Οι φόβοι εξάπλωσης της σύγκρουσης στον Λίβανο εντάθηκαν μετά την κλιμάκωση της βίας στα σύνορα με το Ισραήλ και τις απειλές που εκτόξευσαν και οι δύο πλευρές.

Ο πόλεμος έχει προκαλέσει ανθρωπιστική καταστροφή στον μικρό παλαιστινιακό θύλακα των 2,4 εκατ. κατοίκων, που έχει αποκλειστεί εντελώς από τον έξω κόσμο από τις 9 Οκτωβρίου: υπάρχουν ελλείψεις σε νερό και τρόφιμα, τα περισσότερα νοσοκομεία είναι εκτός λειτουργίας, ολόκληρες συνοικίες έχουν καταστραφεί και 37.765 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Χαμάς.  

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε επιχείρηση στη Σουζάιγια, στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Γάζας, έπειτα από πληροφορίες για την «παρουσία τρομοκρατών και τρομοκρατικών υποδομών» στον τομέα. Στρατιώτες εισήλθαν στη συνοικία και στρατιωτικά αεροσκάφη στοχοθέτησαν «δεκάδες τρομοκρατικές θέσεις της Χαμάς».

Στήλες καπνού υψώθηκαν πάνω από τη Σουζάιγια έπειτα από τα αεροπορικά πλήγματα και τις ρίψεις όλμων, σύμφωνα με ανταποκριτή του AFP.

Η επιχείρηση ξεκίνησε χθες, Πέμπτη, με πυρά πυροβολικού και ελικοπτέρων, καθώς και συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών και μαχητών.

Η Πολιτική Προστασία και αυτόπτες μάρτυρες ανακοίνωσαν ότι υπάρχουν «πολλοί νεκροί».

«Δεκάδες χιλιάδες άμαχοι» έφυγαν από την περιοχή, επεσήμανε η Πολιτική Προστασία έπειτα από έκκληση του στρατού να απομακρυνθούν οι κάτοικοι και την ώρα που κανένα μέρος στη Λωρίδα της Γάζας δεν είναι ασφαλές, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Το Ισραήλ στοχοθέτησε και άλλες περιοχές στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας «εξουδετερώνοντας δεκάδες τρομοκράτες που κρύβονταν σε σχολεία της Unrwa», της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, διευκρίνισε ο στρατός.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το σπάνιο κοινό Πάσχα ενώνει Ορθόδοξους και Καθολικούς πριν τους ξαναχωρίσει το ημερολόγιο
Ανείπωτη τραγωδία λίγο πριν την Ανάσταση-Νεκρός 22χρονος στο στήσιμο της λαμπρατζιάς, καταπλακώθηκε από πάσσαλο
ΒΙΝΤΕΟ: Η Κίνα ανοίγει την ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο-Μειώνει τον χρόνο ταξιδιού από δύο ώρες σε ένα λεπτό
Πέντε νεκροί στην Αυστραλία λόγω των γιγάντιων κυμάτων
Πώς οι φοιτητές του Florida State University επέζησαν από τους πυροβολισμούς, με μία τσίχλα
Το πασχαλινό μήνυμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη-«Θα εξαντλήσω κάθε προσπάθεια για οριστική λύση του Κυπριακού»
ΒΙΝΤΕΟ: Με τις δέουσες τιμές έφτασε στην Κύπρο το Άγιο Φως
Πασχαλινή εκεχειρία κήρυξε ο Πούτιν-Διακοπή των επιχειρήσεων ως τη Δευτέρα
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ για τα 3 εκατ. ευρώ
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αναστέλλει τις απελάσεις μεταναστών από τη Βενεζουέλα