Μεγάλη ευαρέσκεια εκφράζει η Προέδρος της Βουλής για έγκριση έκθεσης Fassino

Μεγάλη ευαρέσκεια εξέφρασε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου για την κατά πλειοψηφία έγκριση από την Ολομέλεια της ΚΣΣΕ, χθες Πέμπτη 27 Ιουνίου, του ψηφίσματος του Εισηγητή της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της ΚΣΣΕ, Piero Fassino, με τίτλο «Έκκληση για επιστροφή των Βαρωσίων στους νόμιμους κατοίκους του».

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι η κ. Δημητρίου, διερμηνεύοντας τα αισθήματα του νομοθετικού σώματος εκφράζει τη μεγάλη της ευαρέσκεια για την κατά πλειοψηφία έγκριση από την Ολομέλεια της ΚΣΣΕ του ψηφίσματος του Εισηγητή κ. Fassino, με τίτλο «Έκκληση για επιστροφή των Βαρωσίων στους νόμιμους κατοίκους του», με μόνους καταψηφίσαντες τους Τούρκους Βουλευτές μέλη της ΚΣΣΕ. 

Ιδιαίτερη ευαρέσκεια, είπε, εκφράζεται για την καθοριστικής σημασίας παρέμβασεις του Βουλευτή Γιώργου Λουκαΐδη, μέλους της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της ΚΣΣΕ, αλλά και των υπόλοιπων μελών της κυπριακής αντιπροσωπείας, που είχαν ως αποτέλεσμα να έχουν περιληφθεί για πρώτη φορά σε κείμενο διεθνούς οργανισμού υπό μορφή τροπολογιών που κατατέθηκαν από τα μέλη αυτής, σημαίνουσες αναφορές σε σχέση με το κυπριακό πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, επισημαίνεται, γίνεται για πρώτη φορά χρήση στους όρους «εισβολή» και «κατοχή» και διασύνδεσή τους με το κυπριακό πρόβλημα, αλλά και με το επί μέρους ζήτημα της επιστροφής της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της.

Ειδικότερα και όσον αφορά στο ζήτημα της Αμμοχώστου, στο εγκριθέν ψήφισμα, είπε η Πρόεδρος της Βουλής, "γίνεται ξεκάθαρη αναφορά σε παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και στην ανάγκη ανάκλησής τους, αφού όπως επισημαίνεται, τέτοιες ενέργειες δυσχεραίνουν την προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για την επίτευξη λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με μία κυριαρχία και μία διεθνή προσωπικότητα".

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες στην Αττική-Ένας νεκρός και αμέτρητες οι καταστροφές (vids&pics)
Σε πύρινο κλοιό η Αττική-Μαίνονται εκτός ελέγχου οι πυρκαγιές σε Σταμάτα και Κερατέα (vids&pics)
Δύο νεκροί και ένας αγνοούμενος από την κακοκαιρία στην Ελβετία-Εκκενώθηκαν σπίτια
Μαθητές από Κύπρο εγκλωβίστηκαν στην Ελβετία λόγω κακοκαιρίας-Σε επαφή με το ΥΠΕΞ οι γονείς
Ν. Χριστοδουλίδης: Θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για την επανένωση
Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Κερατέα-Καμένα σπίτια, εκκενώσεις οικισμών και μάχη με τους ανέμους (vid&pics)
Το απόγευμα της Δευτέρας η συνάντηση Τατάρ-Ολγκίν
Αρχίζει η συζήτηση για την πρόταση νόμου για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών
ΒΙΝΤΕΟ: Κάηκαν σπίτια στην μεγάλη πυρκαγιά στην Κερατέα-Εκκενώθηκαν έξι οικισμοί
Στο κελί οι πέντε που συνελήφθησαν για τη συμπλοκή δύο οικογενειών στη Λεμεσό