Πραγματοποιήθηκε η τελετή διαβεβαίωσης των τοπικών αρχόντων στην Πάφο

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στα Γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου η τελετή διαβεβαίωσης των εκλελεγμένων τοπικών αρχόντων στους Δήμους, τις σχολικές εφορείες και στον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης στην Επαρχία Πάφου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο αναπληρωτής Έπαρχος Πάφου Γιώργος Χρυσαφίνης ανέφερε πως "σήμερα 28 Ιουνίου του 2024 οι εκλεγέντες Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων και μέλη των Σχολικών Εφορειών και των τεσσάρων Δήμων της Επαρχίας Πάφου έδωσαν την διαβεβαίωση, όπως προβλέπεται στο άρθρο 41 του Νέου Περί Δήμων Νόμου".

Επίσης, συνέχισε, λίγο μετά τις 10:00 την διαβεβαίωση του έδωσε και ο πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Πάφου Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης, όπως προβλέπεται στο άρθρο Κ10 Γ του Περί Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης Νόμου του 2022.

Ο κ. Χρυσαφίνης ανέφερε ότι από την 1η Ιουλίου εισερχόμαστε στην νέα φάση της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προσθέτοντας πως «υπάρχει αισιοδοξία, με όλα τα προβλήματα που ενδεχομένως να προκύψουν και τα οποία σε κάποιο βαθμό είναι φυσιολογικό να ανακύψουν».

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως υπάρχει μια αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά και θα μπορέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να ασκήσει τον ρόλο που αναλαμβάνει μέσα από τις νέες Νομοθεσίες.  

Σημείωσε ότι καθώς το πεδίο αλλάζει ριζικά, κρίνεται σκόπιμο να γίνουν κάποια εκπαιδευτικά σεμινάρια, ούτως ώστε οι αιρετοί άρχοντες να μπορέσουν να ανταποκριθούν στον ρόλο τους.

Στο πλαίσιο της διαβεβαίωσης ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ευχαρίστησε τον αναπληρωτή Έπαρχο Πάφου Γιώργο Χρυσαφίνη για την συμβολή του στην εκλογική διαδικασία της 9ης Ιουνίου 2024, αλλά και την Μαίρη Λάμπρου που αποχώρησε από τη θέση της Επάρχου προηγουμένως λόγω υποψηφιότητας. Ευχήθηκε επίσης ο νέος Έπαρχος Πάφου να είναι από την Πάφο.

Σημειώνεται πως ο κ. Χρυσαφίνης που είναι Έπαρχος Αμμοχώστου ασκεί τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Επάρχου στην Πάφο για τελευταία φορά ενώ μέχρι το διορισμό του νέου Επάρχου θα αναλάβει ως αναπληρώτρια Έπαρχος η Βοηθός Έπαρχος Λάρνακας Έμιλη Διονυσίου.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες στην Αττική-Ένας νεκρός και αμέτρητες οι καταστροφές (vids&pics)
Σε πύρινο κλοιό η Αττική-Μαίνονται εκτός ελέγχου οι πυρκαγιές σε Σταμάτα και Κερατέα (vids&pics)
Δύο νεκροί και ένας αγνοούμενος από την κακοκαιρία στην Ελβετία-Εκκενώθηκαν σπίτια
Μαθητές από Κύπρο εγκλωβίστηκαν στην Ελβετία λόγω κακοκαιρίας-Σε επαφή με το ΥΠΕΞ οι γονείς
Ν. Χριστοδουλίδης: Θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για την επανένωση
Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Κερατέα-Καμένα σπίτια, εκκενώσεις οικισμών και μάχη με τους ανέμους (vid&pics)
Το απόγευμα της Δευτέρας η συνάντηση Τατάρ-Ολγκίν
Αρχίζει η συζήτηση για την πρόταση νόμου για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών
ΒΙΝΤΕΟ: Κάηκαν σπίτια στην μεγάλη πυρκαγιά στην Κερατέα-Εκκενώθηκαν έξι οικισμοί
Στο κελί οι πέντε που συνελήφθησαν για τη συμπλοκή δύο οικογενειών στη Λεμεσό