Ο Άγγελος έφυγε, συνεχίζει όμως να προσφέρει 20 χρόνια μετά στα παιδιά που υποφέρουν

20 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το φευγιό του έφηβου Άγγελου Θεοφάνους, ο οποίος στο σύντομο πέρασμα του από αυτόν τον κόσμο, δίδαξε σε όλους μας την αγάπη, την ανιδιοτέλεια και τις πραγματικές αξίες της ζωής.

Και για δυο δεκαετίες τώρα, ο Άγγελος συνεχίζει να γιορτάζει τα γενέθλια του κάθε χρόνο την 1η Ιουλίου. Διότι η μέρα εκείνη έχει πάρει τη μορφή της αγάπης και της προσφοράς για κάθε παιδί που υποφέρει και χρειάζεται στήριξη.

Έτσι και φέτος, οικογένεια, φίλοι και εθελοντές θα δώσουν μαζικά το παρών τους στη μεγάλη Γιορτή Αγάπης Άγγελος Θεοφάνους: Ζήσε, Αγάπα, Χαμογέλα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Υπεραγοράς MAS στην Ξυλοφάγου, στις 19:00.

Η γιορτή περιλαμβάνει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδι και χορό, παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, φαγητό και ποτό.

Το σημαντικότερο από όλα είναι ότι όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα έσοδα πάνε στον Σύνδεσμο Ηλιαχτίδα Ζωής ο οποίος στηρίζει εμπράκτως παιδιά με ειδικές ανάγκες στην επαρχία Λάρνακας.

Ο Άγγελος με τα ξανθά μαλλιά

Ο Άγγελος, έφερε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε κάθε αγγελική μορφή όπως την έχουμε στο μυαλό μας. Ξανθά μαλλιά, σπιρτόζικα μάτια και ένα χαμόγελο γεμάτο καλοσύνη και αγάπη. Άλλωστε όλοι αναγνώριζαν πως αυτό ήταν και το μοναδικό όνομα που του ταίριαζε.

Μέχρι τα πρώτα δυο χρόνια της ζωής του, δεν αντιμετώπισαν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με την υγεία του. Όμως κάπου σε εκείνη την ηλικία της ζωής του τα πάντα άλλαξαν, καθότι παρουσίαζε αστάθεια στο περπάτημα και υπέφερε συχνά από λοιμώξεις.

Τότε ξεκίνησε ο γολγοθάς για το ίδιο το παιδί, τη μάνα, τον πατέρα, τα αδέλφια και όλη την οικογένεια. Η νέα οδυνηρή πραγματικότητα ήταν εδώ. Δυο χρόνια εξετάσεων και νοσηλειών οδήγησαν τους γιατρούς στη διάγνωση μιας πολύ σπάνιας εκφυλιστικής ασθένειας. Το λεγόμενο σύνδρομο Ataxia-Telangiectasia.

Όσοι υποφέρουν από την ασθένεια αυτή, έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα, να αντιμετωπίζουν χρόνιες λοιμώξεις – κυρίως των πνευμόνων- και μεγάλη πιθανότητα για όλες τις σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος. Επίσης, αντιμετωπίζουν δυσκολία με το συντονισμό του κεφαλιού και την κίνηση των ματιών. Τα συμπτώματα αυτά εκδηλώνονται μετά τα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής των ασθενών.

Αβάστακτος ο πόνος

Τα χρόνια που ακολούθησαν κυρίως μέσα αλλά και έξω από τα νοσοκομεία, συνοδεύονταν από πόνο, αγωνία, εξάντληση και πολλά γιατί. Ιδιαίτερα μετά που έκανε την εμφάνιση του στο ταλαιπωρημένο σωματάκι του Άγγελου, ο καρκίνος.

Και πάλι όμως, ήταν αυτός που έδινε σε όλους κουράγιο και δύναμη σε αυτή την τεράστια ανηφόρα της ζωής, μέχρι τη στιγμή που έκλεισε για πάντα τα μάτια του.

Η υπόσχεση στον Άγγελο

Η ιστορία του Άγγελου όμως, δεν τελείωσε εκεί. Διότι η οικογένεια και οι φίλοι του κράτησαν την υπόσχεση που του είχαν δώσει. Κάθε χρόνο που έχει τα γενέθλιά του, την 1η Ιουλίου στήνεται μια μεγάλη γιορτή προσφοράς, όπου η ζωή, η αγάπη και το χαμόγελο κυριαρχούν.

Το ραντεβού λοιπόν για φέτος, δίνεται στις 19:00, τη Δευτέρα, 1η Ιουλίου, στον χώρο της Υπεραγοράς MAS στην Ξυλοφάγου και καλεσμένοι είμαστε όλοι εμείς που θέλουμε να προσφέρουμε με ανιδιοτέλεια σε κάθε παιδί που υποφέρει.

Θα είμαστε και φέτος όλοι εκεί για τον Άγγελο!

cats

Δειτε Επισης

Θλίψη στην ΠΟΕΔ-Έφυγε από τη ζωή ο νομικός σύμβουλός της Ανδρέας Παναγιώτου
Μαθητές από Κύπρο εγκλωβίστηκαν στην Ελβετία λόγω κακοκαιρίας-Σε επαφή με το ΥΠΕΞ οι γονείς
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί στα ορεινά-Καλοκαιρινή μπόρα με χαλάζι
Με το ακουστικό στο χέρι ο Δαμιανός, προσπαθεί να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα σε γιατρούς και ΟΚΥπΥ
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Στους 38 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Εργοτάξια χωρίς πινακίδες, με εργολάβους… φαντάσματα-Κόκκινο καμπανάκι, εν αναμονή του safe pass
Οι ανησυχίες για τη χρήση κινητών που έπεσαν στο κενό και η δυσαρέσκεια για το mute στις συζητήσεις
Μ. Παναγιώτου: Το κράτος θα στηρίξει γεωργούς που πλήγηκαν από καύσωνα
Στέλνει μήνυμα σε γιατρούς και ΟΚΥπΥ ο Δαμιανός για την απεργία-«Να δείξουν υπευθυνότητα»
Τοποθετείται για την απεργία των γιατρών το ΥΠΟΙΚ-«Οι απεργίες δεν μπορούν να είναι η λύση»