Απαγγέλθηκε κατηγορία στον εξεταστή για το θανατηφόρο του 2012-Απάντησε μη παραδοχή, το… 2025 η επόμενη δικάσιμος

Για πρώτη φορά ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού παρουσιάστηκε ο εξεταστής που κατηγορείται για πλημμελή διερεύνηση, σε σχέση με το θανατηφόρο του 2012, που αποκαλύφθηκε δώδεκα χρόνια μετά ότι υπάρχουν γκρίζα σημεία ότι τον ουσιώδη χρόνο δεν είχαν γίνει οι απαραίτητες έρευνες, με αποτέλεσμα η υπόθεση να μείνει στα συρτάρια με τις ανεξιχνίαστες υποθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις έρευνες που διεξήγαγε η τετραμελής ομάδα που διορίστηκε και τα συμπεράσματα του επικεφαλής της ομάδας, Βοηθός Αρχηγός Θεμιστός Αρναούτης, που κατέληξε στην εισήγηση πως προκύπτουν οκτώ ποινικές διώξεις, η Νομική Υπηρεσία είχε αποφασίσει να καταλογίσει ευθύνη σε ένα εκ των ανακριτών, για τον τρόπο που διεξήχθησαν οι έρευνες, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα ντόμινο παραλήψεων από τους εμπλεκόμενους. Μάλιστα, όπως είχε αναφερθεί, η έρευνα «δεν ήταν άρτια», με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το χρονικό του θανατηφόρου του 2012-Οι δηλώσεις, οι μαρτυρίες και οι χειρισμοί

Με βάση αυτή την εξέλιξη, ο κατηγορούμενος κάθεται στο εδώλιο για εσκεμμένη παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος, όπως είχε ανακοινώσει η Νομική Υπηρεσία, καθώς διαπιστώθηκε ότι ενώ είχε γνώση για την αναγκαιότητα να προβεί σε συγκεκριμένες ουσιώδεις ενέργειες, «διαπιστώνεται συνειδητή παράλειψή του να προβεί σε αυτές», με αποτέλεσμα «η συνέπεια των παραλείψεων του οδηγήθηκε η όλη υπόθεση σε λανθασμένη κατεύθυνση».

Όσον αφορά στους άλλους επτά, η Νομική Υπηρεσία είχε αποφασίσει να μην ασκήσει ποινικές διώξεις, κάτι που σημαίνει ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας έχει την ευθύνη να εξετάσει κατά πόσο προκύπτουν πειθαρχικά παραπτώματα εναντίον τους. Σημειώνεται πως από την στιγμή που διώκεται ποινικά ο εξεταστής, η πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του θεωρείται δεδομένη για αυτή την περίπτωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θανατηφόρο 2012: Οι φίλοι του Ανδρέα λύνουν τη σιωπή τους-«Τους λέγαμε ήταν Audi, μας έδειχναν SAAB και Mercedes»

Κατά τη σημερινή διαδικασία, την οποία παρακολούθησε ο REPORTER, απαγγέλθηκε μία κατηγορία στον εξεταστή του θανατηφόρου.

Ο κατηγορούμενος απάντησε μη παραδοχή και η υπόθεση ορίστηκε για το 2025. Στην εν λόγω διαδικασία θα κληθεί ο πρώτος μάρτυρας.

Το Δικαστήριο διέταξε όπως ο κατηγορούμενος καταβάλει εγγύηση ύψους 10 χιλιάδων.

Σημειώνεται πως με τη διαδικασία παρακολούθησε η οικογένεια του άτυχου Ανδρέα Λοΐζου, η ψυχή του οποίου, δώδεκα χρόνια μετά, ακόμη αναζητά δικαίωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιβεβαιώθηκε η πλημμελής διερεύνηση για θανατηφόρο 2012-Τα τέσσερα σημεία της ΝΥ και τα συμπεράσματα

Δειτε Επισης

Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες στην Αττική-Ένας νεκρός και αμέτρητες οι καταστροφές (vids&pics)
Σε πύρινο κλοιό η Αττική-Μαίνονται εκτός ελέγχου οι πυρκαγιές σε Σταμάτα και Κερατέα (vids&pics)
Δύο νεκροί και ένας αγνοούμενος από την κακοκαιρία στην Ελβετία-Εκκενώθηκαν σπίτια
Χειροπέδες σε δύο παράνομους αλλοδαπούς της Αγίας Νάπας-Εντοπίστηκαν σε επιχείρηση της ΑΔΕ
Μαθητές από Κύπρο εγκλωβίστηκαν στην Ελβετία λόγω κακοκαιρίας-Σε επαφή με το ΥΠΕΞ οι γονείς
Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Κερατέα-Καμένα σπίτια, εκκενώσεις οικισμών και μάχη με τους ανέμους (vid&pics)
Πυρκαγιά σε όχημα στο Κελλάκι έβαλε σε κίνδυνο το κρατικό δάσος Λεμεσού
Αρχίζει η συζήτηση για την πρόταση νόμου για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών
ΒΙΝΤΕΟ: Κάηκαν σπίτια στην μεγάλη πυρκαγιά στην Κερατέα-Εκκενώθηκαν έξι οικισμοί
Στο κελί οι πέντε που συνελήφθησαν για τη συμπλοκή δύο οικογενειών στη Λεμεσό