Μηνύματα στήριξης για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση από Αριστοτέλους στην τελική εορτή των Σχολείων Ριζοκαρπάσου

Στην τελική εορτή των Σχολείων του Ριζοκαρπάσου παρευρέθηκε, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων κα Άννα Αριστοτέλους, η οποία έστειλε μηνύματα στήριξης στα παιδιά, τονίζοντας ότι στόχος είναι η διασφάλιση ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η κ. Αριστοτέλους απένειμε, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, χρηματικά βραβεία στους τελειόφοιτους μαθητές του Γυμνασίου και Δημοτικού και στους αριστεύσαντες μαθητές των Σχολείων Ριζοκαρπάσου.

«”Οι άνθρωποι δεν ευδαιμονούν χάρη στα σωματικά και υλικά αγαθά, αλλά με την ανατροφή, την παιδεία και τις πολλές γνώσεις”. Αυτό είπε κάποτε ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Δημόκριτος. Αυτό είναι και το δικό μου σημερινό μήνυμα προς εσάς, τα παιδιά, τα δικά μας παιδιά. Εσάς που αποτελείτε το μέλλον του τόπου, που μέσα από την δική σας παιδεία γεννιέται η ελπίδα για το αύριο», ανέφερε στον χαιρετισμό της η κα Αριστοτέλους, εκφράζοντας τη χαρά και την εκτίμηση της που μετά από αρκετό καιρό βρέθηκε στην αποφοίτηση των μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου και Λυκείου Ριζοκαρπάσου.

448914505_983870109902860_6969983104022384305_n

Όπως είπε η κα Αριστοτέλους, «σήμερα γιορτάζουμε την ολοκλήρωση μιας σημαντικής και καθοριστικής φάσης στη ζωή σας και την έναρξη μιας νέας περιόδου γεμάτης προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες», ενώ μετέφερε τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες που ολοκλήρωσαν τη σχολική χρονιά με επιτυχία, αλλά και για τα επιτεύγματα των άριστων μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου και Λυκείου.

«Η επιμονή και η σκληρή δουλειά σας, η συνέπειά σας, ειδικότερα σε απαιτητικά μαθήματα, και η ατέρμονη προσπάθειά σας για υλοποίηση των στόχων σας είναι άξια επαίνου και αποτελεί παράδειγμα για όλους μας. Είστε η ζωντανή απόδειξη ότι με προσήλωση και αφοσίωση κάθε στόχος μπορεί να επιτευχθεί. Φτάνει το κάθε παιδί να πιστέψει στον εαυτό του, στους στόχους και στις δυνατότητές του, αλλά και στα όνειρά του, που ποτέ δεν πρέπει να εγκαταλείπει. Και αν κάποια πράγματα μπορεί να φαντάζουν δύσκολα, η επιμονή και η θέληση θα σας οδηγήσει στην επίτευξη των στόχων σας», είπε η κα Αριστοτέλους.

1

Η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η γνώση είναι το κλειδί που ανοίγει τις πόρτες σε αμέτρητες ευκαιρίες και δίνει τη δύναμη σε κάθε παιδί να διαμορφώσει το μέλλον του, ενώ υπέδειξε πως ακόμη πιο σημαντική είναι η αξία της δια βίου μάθησης αφού, όπως είπε, η απόκτηση νέων γνώσεων και εμπειριών αποτελούν πολύτιμες δεξιότητες, ώστε τα παιδιά και οι νέοι να ανταποκριθούν με αποτελεσματικότητα στις προκλήσεις.

448847317_837843527730422_9125066039328348390_n

Η κα Αριστοτέλους μετέφερε τη στήριξη της Κυβέρνησης και του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, λέγοντας: «Επενδύουμε στην εκπαίδευση και παρέχουμε ευκαιρίες για όλους τους νέους, γιατί πιστεύουμε ότι το μέλλον βρίσκεται στα χέρια σας. Και αυτή είναι η πραγματικότητα. Γιατί εσείς είστε το μέλλον. Σκοπός μας είναι να διασφαλίσουμε ότι κάθε μαθητής και μαθήτρια έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί ώστε να πετύχει τα όνειρά του.»

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Διακυβέρνησης, όπου επίκεντρο είναι ο άνθρωπος και η ανθρωποκεντρική προσέγγιση, η κα Αριστοτέλους είπε: «Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η Υπηρεσία μας συμβάλλουμε με κάθε τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε ο σκοπός να γίνει πραγματικότητα, μέσα από διάφορες δράσεις για την κοινωνική και προσωπική σας ανάπτυξη, με εκδηλώσεις εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, με την παροχή κινήτρων, με την παραχώρηση αυξημένων χρηματικών βραβείων για τους τελειόφοιτους και αριστεύσαντες μαθητές του Γυμνασίου και Δημοτικού.»

Επιπρόσθετα, η κα Αριστοτέλους τόνισε πως η Προεδρία, στο ίδιο πλαίσιο, προχώρησε στην αύξηση του πασχαλινού δώρου για τους εννέα φοιτητές μας, τους 45 μαθητές/τριες που φοιτούν στο Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Εξατάξιο Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου και για τα 18 βρέφη, ενώ «συμβάλαμε στη βελτίωση της ποιότητας και ποσότητας των προϊόντων που αποστέλλονται, καθώς και στην αποστολή για πρώτη φορά πασχαλινών και χριστουγεννιάτικων φαγητών και εδεσμάτων για όλες τις οικογένειες, για όλους, εγκλωβισμένους και επανεγκατασταθέντες».

448625873_3786029238343804_4919139264610312393_n

Ακολούθως, η Επικεφαλής ανέφερε: «Σε συνεργασία με την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας προχωρούμε στην ενίσχυση της εκπαίδευσης με την εφαρμογή επιμορφωτικών μαθημάτων με βάση τις ανάγκες που μας έχετε αποστείλει, όπως και στην υλοποίηση της εκπαιδευτικής εκδρομής στην Ιταλία με τους καθηγητές σας. Έχουμε επίσης καταγράψει τις ανάγκες σε μουσικά όργανα και παιχνίδια, και σε συνεργασία με την Υπουργό Παιδείας θα προχωρήσουμε στην επίτευξη και αυτού του στόχου.»

Τέλος, για πρώτη φορά, όπως είπε η κα Αριστοτέλους, διοργανώθηκαν δραστηριότητες με τη συμμετοχή εγκλωβισμένων και επανεγκατασταθένων παιδιών, όπως είναι η παρακολούθηση θεατρικής παράστασης, η συμμετοχή σε εκδηλώσεις που διοργανώθηκε στο πάρκο της Ακρόπολης και περιλάμβανε ψυχαγωγικά παιχνίδια και γεύμα για όλα τα παιδιά και φοιτητές και προσφορά χριστουγεννιάτικων δώρων, επίσκεψη στο Πάρκο Καμήλων κ.ά., ενώ έχουν αναπτυχθεί συνεργασίες με Πανεπιστήμια, με σκοπό τη συμμετοχή των παιδιών σε διάφορα προγράμματα.

«Μέσα από αυτά τα προγράμματα, όπως προγράμματα υποτροφιών, επαγγελματικής κατάρτισης, καινοτόμων εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών και πανεπιστημιακών συνεργασιών, θα συνεχίσουμε να παρέχουμε τα εργαλεία και τις ευκαιρίες που χρειάζεστε για την πρόοδο και ανάπτυξη σας. Η τεχνολογία και η έρευνα, η εκμάθηση ξένων γλωσσών και οι δεξιότητες θα είναι οι πυλώνες πάνω στους οποίους θα βασιστεί το μέλλον της εκπαίδευσης, διασφαλίζοντας ότι όλοι οι μαθητές και μαθήτριες έχουν την ίδια πρόσβαση στην εκπαίδευση και στις ευκαιρίες», ανέφερε καταληκτικά η κα Αριστοτέλους. 

449028527_3814919452120913_8378474296460249865_n

448515771_2389397997932048_4454888650464898159_n

Δειτε Επισης

Εργοτάξια χωρίς πινακίδες, με εργολάβους… φαντάσματα-Κόκκινο καμπανάκι, εν αναμονή του safe pass
Οι ανησυχίες για τη χρήση κινητών που έπεσαν στο κενό και η δυσαρέσκεια για το mute στις συζητήσεις
Μ. Παναγιώτου: Το κράτος θα στηρίξει γεωργούς που πλήγηκαν από καύσωνα
Στέλνει μήνυμα σε γιατρούς και ΟΚΥπΥ ο Δαμιανός για την απεργία-«Να δείξουν υπευθυνότητα»
Τοποθετείται για την απεργία των γιατρών το ΥΠΟΙΚ-«Οι απεργίες δεν μπορούν να είναι η λύση»
Έντονες διαβουλεύσεις εντός Σαββατοκύριακου για αποφυγή των μέτρων στα νοσηλευτήρια
Βροχές και καταιγίδες στο μενού του καιρού-Στους 38 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Η Β. Κασσιανίδου τέλεσε τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων του Μπαλέτου Νέων Λευκωσίας
Απεβίωσε ο γιατρός, εικαστικός και συγγραφέας Κύριλλος Σαρρής
Καταβολή συντάξεων χωρίς καθυστέρηση σε οκτώ πρώην υπαλλήλους ΡΙΚ ζητούν συντεχνίες