Ανοιχτή συζήτηση Αντικαρκινικού Συνδέσμου για βιώσιμη πρόληψη με την Επίτροπο Κυριακίδου

Στη βιώσιμη πρόληψη του καρκίνου επικεντρώθηκε η τέταρτη συνάντηση της σειράς ανοιχτών συζητήσεων με το κοινό, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο «Αροδαφνούσα» του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Άκου Το Σώμα Σου» και στην οποία κύρια ομιλήτρια ήταν η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στέλλα Κυριακίδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, στην ομιλία της η κ. Κυριακίδου επικεντρώθηκε στο κεφάλαιο 3 του Ευρωπαϊκού Σχεδίου για την Καταπολέμηση του Καρκίνου, το οποίο είναι αφιερωμένο στην πρόληψη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η πρόληψη είναι πιο αποτελεσματική από κάθε θεραπεία, αναφέρει το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Κατά του Καρκίνου, το οποίο υπογραμμίζει ότι η πρόληψη είναι επίσης η πιο οικονομικά αποδοτική μακροπρόθεσμη στρατηγική για τον έλεγχο του καρκίνου.

Αναφέρεται επίσης ότι δεδομένου ότι 40% των περιστατικών καρκίνου θα μπορούσε να προληφθεί, το Ευρωπαϊκό Σχέδιο στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την αντιμετώπιση των βασικών παραγόντων κινδύνου, όπως οι καρκίνοι που προκαλούνται από το κάπνισμα, την επιβλαβή κατανάλωση αλκοόλ, την παχυσαρκία και την έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, την έκθεση σε ρύπανση, καρκινογόνες ουσίες και ακτινοβολία, καθώς και οι καρκίνοι που προκαλούνται από λοιμώξεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, ο αντιπρόεδρος του συνδέσμου Αλέκος Σταμάτη τόνισε ότι ο Σύνδεσμος στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε αυτά τα θέματα με στόχο την αποφυγή μελλοντικών ασθενειών.

«Η δική μας ευθύνη έγκειται στο σχεδιασμό και την εφαρμογή ολιστικών πολιτικών και υπογραμμίζουμε ότι ως Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου είμαστε δίπλα στις αρμόδιες αρχές με την εμπειρογνωμοσύνη μας για να δημιουργήσουμε πολιτικές που θα συμβάλουν στην προστασία της υγείας των πολιτών του κράτους μας», πρόσθεσε.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι ανοικτές συζητήσεις έμπνευσης και παρακίνησης #ΆκουΤοΣώμαΣου πραγματοποιούνται κάθε μήνα και είναι ανοιχτές στο κοινό και στόχος έχουν να εμπνεύσουν το κοινό για να προσαρμόσει στην καθημερινότητά του καλύτερες συνήθειες προς ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Στους 38 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Εργοτάξια χωρίς πινακίδες, με εργολάβους… φαντάσματα-Κόκκινο καμπανάκι, εν αναμονή του safe pass
Οι ανησυχίες για τη χρήση κινητών που έπεσαν στο κενό και η δυσαρέσκεια για το mute στις συζητήσεις
Μ. Παναγιώτου: Το κράτος θα στηρίξει γεωργούς που πλήγηκαν από καύσωνα
Στέλνει μήνυμα σε γιατρούς και ΟΚΥπΥ ο Δαμιανός για την απεργία-«Να δείξουν υπευθυνότητα»
Έντονες διαβουλεύσεις εντός Σαββατοκύριακου για αποφυγή των μέτρων στα νοσηλευτήρια
Βροχές και καταιγίδες στο μενού του καιρού-Στους 38 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Η Β. Κασσιανίδου τέλεσε τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων του Μπαλέτου Νέων Λευκωσίας
Απεβίωσε ο γιατρός, εικαστικός και συγγραφέας Κύριλλος Σαρρής
Καταβολή συντάξεων χωρίς καθυστέρηση σε οκτώ πρώην υπαλλήλους ΡΙΚ ζητούν συντεχνίες