Πέντε γραφεία παροχής δημοτικών υπηρεσιών θε λειτουργούν στον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς

Πέντε γραφεία παροχής δημοτικών υπηρεσιών θε λειτουργούν στον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που τίθεται σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, που θα έχει έδρα την Πόλη Χρυσοχούς και θα περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα Αγίας Μαρίνας (Χρυσοχούς), Ανδρολίκου, Αργάκας, Γιαλιάς, Δρούσειας, Κρίτου Τέρρας, Μακούντας, Νέου Χωρίου, Νέων Δημμάτων, Πελαθούσας, Πωμού, Τέρας και Χρυσοχούς, στα όριά του θα λειτουργούν γραφεία παροχής δημοτικών υπηρεσιών σε Πωμό, Αγία Μαρίνα – Γιαλιά, Αργάκα, Νέο Χωριό και Δρούσεια.

Αυτά θα παρέχουν υπηρεσίες είσπραξης δημοτικών φόρων/τελών και εξυπηρέτησης για το σύνολο του νέου Δήμου Πόλης Χρυσοχούς.

Τα στοιχεία επικοινωνίας με τα κεντρικά γραφεία του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς είναι email: ~info@polis.org.cy, τηλέφωνο 26321321, ιστοσελίδα www.polis.org.cy και facebook (Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς).

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με τα δημοτικά διαμερίσματα όπου λειτουργούν τοπικά γραφεία παροχής δημοτικών υπηρεσιών είναι Πωμός : 26342084,  Αγία Μαρίνα & Γιαλιά: 26342352,  Αργάκα: 26321623,  Νέο Χωριό: 26322520 και  Δρούσεια: 26332561

Όπως αναφέρεται, για σκοπούς ομαλής μετάβασης στο ενιαίο σύστημα που θα χρησιμοποιείται, κατά την περίοδο 28/06/2024 – 05/07/2024 τα τοπικά γραφεία παροχής δημοτικών υπηρεσιών, θα λειτουργούν, αλλά δεν θα προβαίνουν σε εισπράξεις τελών/φορολογιών.

Για την περίοδο 28/06/2024 – 05/07/2024 δεν θα μπορούν να εκτελούνται πληρωμές μέσω JCC smart για τις κοινότητες Αργάκα, Πωμός, Αγία Μαρίνα, Γιαλιά, Δρούσεια, Νέο Χωριό και Κρήτου Τέρρα.

Όπως αναφέρεται, οι αρμοδιότητες οικοδομικής αδειοδότησης ανάπτυξης, υδροδότησης, αποχετευτικού συστήματος, οι οποίες μέχρι την 30η Ιουνίου εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς, των 13 υπό συνένωση κοινοτήτων και του Συμβουλίου Αποχετέύσεων Πόλεως Χρυσοχούς (Σ.Α.ΠΟ.Χ) αντίστοιχα, μεταβιβάζονται στον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης ( Ε.Ο.Α.) Πάφου με βάση τις πρόνοιες του περί Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης Νόμου του 2022 (Ν.37(Ι)/2022).

Επισημαίνεται επίσης πως το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολίτη του Ε.Ο.Α. θα στεγάζεται προσωρινά στον Παλιό Αστυνομικό Σταθμό Πόλης Χρυσοχούς στη διεύθυνση Αγίας Κυριακής 1, (δίπλα από το Δημοτικό Μέγαρο). Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 26930220.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Σέριφο-Κάηκαν σπίτια, αποθήκες και εκκλησίες (vids&pics)
Εργοτάξια χωρίς πινακίδες, με εργολάβους… φαντάσματα-Κόκκινο καμπανάκι, εν αναμονή του safe pass
Ανησυχία για τις καμένες εκτάσεις γης, στο τραπέζι μέτρα-«Έχουμε χάσει το παιχνίδι, εκλιπαρούμε άλλες χώρες»
Ο καθρέφτης των κομμάτων και η διαδικασία εσωτερικής ανασκόπησης
Οι ανησυχίες για τη χρήση κινητών που έπεσαν στο κενό και η δυσαρέσκεια για το mute στις συζητήσεις
Στέλνει μήνυμα σε γιατρούς και ΟΚΥπΥ ο Δαμιανός για την απεργία-«Να δείξουν υπευθυνότητα»
«Βγήκε αιμόφυρτος στην πλατεία»-Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του ξυλοδαρμού του 15χρονου
Ανησυχία για τις εισηγήσεις του ΔΝΤ για το κρατικό μισθολόγιο εκφράζει η Ισότητα
Χωρίς ενεργό μέτωπο στην Πάρνηθα-Εντοπίστηκε από drones της Πυροσβεστικής
Παραδόθηκαν οι πέντε καταζητούμενοι για τη συμπλοκή οικογενειών αλλοδαπών στη Λεμεσό