Συζήτησε με Μελόνι στο πλαίσιο διαβουλεύσεων για νέα ηγεσία θεσμών της ΕΕ ο Πρόεδρος

Σε σχέση με τις διαβουλεύσεις για τα πρόσωπα που θα βρίσκονται στην ηγεσία των θεσμών της ΕΕ τα επόμενα πέντε χρόνια συζήτησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και η Ιταλίδα Πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, σε συνάντησή τους πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες.

Σχετική ανάρτηση με φωτογραφία από το τετ-α-τετ των δυο ηγετών έκανε στο X (πρώην Twitter) ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, κάνοντας λόγο για συνάντηση «ενόψει της συζήτησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Ενόψει της συζήτησης των 27 για την ηγεσία των θεσμών, πραγματοποιούνται εντατικές επαφές, μεταξύ άλλων με στόχο να εξασφαλιστεί και η στήριξη της κ. Μελόνι στο πακέτο το οποίο έχουν συμφωνήσει προκαταρκτικά οι διαπραγματευτές των τριών πολιτικών ομάδων που στηρίζουν δεύτερη θητεία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ως επικεφαλής της Κομισιόν.

Υπενθυμίζεται πως όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την άφιξη του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το βράδυ της Τετάρτης είχε επικοινωνία με την κ. Μελόνι σε σχέση με τα ζητήματα που εγείρει η Ιταλίδα Πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως σε κάποια από αυτά συμφωνεί μαζί της. 

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε πως θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει μια διαδικασία από την οποία «κανείς δεν πρέπει να νιώθει ότι έχει εξαιρεθεί, ότι έχει αποκλειστεί», δηλώνοντας έτοιμος να συμβάλει «μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, των καλών σχέσεων που έχουμε με την Πρωθυπουργό της Ιταλίας» και τονίζοντας ότι «θα βρούμε μια λύση η οποία να είναι συλλογική».

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Ανησυχία για τις εισηγήσεις του ΔΝΤ για το κρατικό μισθολόγιο εκφράζει η Ισότητα
ΠΕΟ: Αναμενόμενες οι προτάσεις του ΔΝΤ για κατάργηση ωφελημάτων
Αποχωρεί μετά από τρία χρόνια από το γραφείο τύπου του ΕΛΑΜ ο Δημήτρης Σούγλης
Ηλεκτρονικά η διαδικασία αιτήσεων για άδειες οικοδομής από τη Δευτέρα
Ξεκαθαρίζει για ΔΝΤ και κρατικό μισθολόγιο ο Κεραυνός-«Δεν υπάρχει θέμα αποκοπών μισθών»
Πυρά Βολτ κατά Αναστασιάδη για συνομιλίες στο Κρανς Μοντανά-«Έδωσε δικαιώματα για δύο κράτη»
Έτοιμος για επανέναρξη συνομιλιών ο ΠτΔ-Η απάντησή του στον Τατάρ για οδόφραγμα στη Μία Μηλιά
Διάνοιξη Πυροΐου πριν από οποιοδήποτε άλλο οδόφραγμα ζητά ο Δήμαρχος Αθηένου από ΠτΔ
Έθεσε τους στόχους του για την πενταετία ο ΕΟΑ Λάρνακας-Οι υπηρεσίες που θα αναλάβει
Καταγράφει συμπεράσματα και ετοιμάζεται για εσωτερικές αλλαγές ο ΔΗΣΥ