Κ. Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ελπίζω να ολοκληρωθεί η συμφωνία για Φον ντε Λάιεν, Κάλας και Κόστα

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τις Συνόδους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βασικά θέματα την οριστικοποίηση και επισημοποίηση των ονομάτων που θα αναλάβουν τα τρία κορυφαία αξιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την θέση Ύπατου Εκπροσώπου της Ε.Ε για την Εξωτερική Πολιτική.

Στις δηλώσεις που έκανε πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου της ΕΕ, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συμφωνία που υπάρχει μεταξύ των τριών "πολιτικών οικογενειών", του ΕΛΚ, των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και των Ευρωπαίων Φιλελεύθερων, να προτείνουν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον Αντόνιο Κόστα για πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την Κάγια Κάλας για τη θέση του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής.

«Ευελπιστώ ότι οι επιλογές θα γίνουν αποδεκτές από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, για να ακολουθήσει η ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο. Είναι σημαντικό η διαδικασία να ολοκληρωθεί εντός Ιουλίου ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στον επόμενο ευρωπαϊκό κύκλο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακόμη, ανέφερε πως θα επαναφέρει την πρότασή του για την κοινή ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

«Πάσχει από διπολική διαταραχή, αλλά είχε αντίληψη ότι τη σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος του δολοφόνου της Κυριακής Γρίβα
Χειροπέδες σε αστυνομικούς για εμπόριο ναρκωτικών στην Ελλάδα-Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν σε χρήστες
«Η Λυδία ξέρει ότι η μητέρα της πέθανε, όχι ότι τη σκότωσε ο πατέρας της»
H απολογία που καίει την πρώην σύζυγο του καθηγητή-«Εκείνη τον έβαλε να τον σκοτώσει, για να μην πάρει τα παιδιά»
Η φονική ενέδρα στον Πολωνό καθηγητή, η φωτογραφία που έκαψε την πρώην, και το ψεύτικο άλλοθι του Ναυπλίου
«Είμαι καλός άνθρωπος, όχι εγκληματίας... Ό,τι έκανα, το έκανα για το καλό των παιδιών μου»
Τραγωδία στην Ελλάδα... Νταλίκα συγκρούστηκε μετωπικά με τζιπ, τρεις νεκροί (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που το όχημα συγκρούεται με το συρμό του Προαστιακού στην Πάτρα
«Θα χτυπήσετε έναν που βιάζει παιδιά»-Πώς εξιχνιάστηκε το σχέδιο δολοφονίας του Πολωνού καθηγητή
ΒΙΝΤΕΟ: Σύγκρουση συρμού του Προαστιακού με όχημα στην Πάτρα-Είχε εγκλωβιστεί ο οδηγός