Βουλευτές συμμετέχουν στην ετήσια σύνοδο της ΚΣ ΟΑΣΕ στο Βουκουρέστι

Οι Βουλευτές Ειρήνη Χαραλαμπίδου (επικεφαλής), Κυριάκος Χατζηγιάννη και Χρίστος Σενέκης, μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ.ΟΑΣΕ)  μεταβαίνουν στο Βουκουρέστι για να συμμετάσχουν στις εργασίες της 31ης Ετήσιας Συνόδου της  Συνέλευσης  μεταξύ 29 Ιουνίου και 3 Ιουλίου.

Γενικό θέμα της Συνόδου είναι «Ο ρόλος του ΟΑΣΕ στην αρχιτεκτονική ασφάλειας: Κοινοβουλευτική προοπτική».

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι οι Βουλευτές θα λάβουν μέρος σε κοινές και χωριστές συνεδρίες των τριών Γενικών Επιτροπών της Συνέλευσης, της Επιτροπής Πολιτικών Θεμάτων και Ασφάλειας, της Επιτροπής Οικονομικών Θεμάτων, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος και της Επιτροπής για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ανθρωπιστικά Θέματα, όπου θα συζητηθούν τα προσχέδια  ψηφισμάτων των Εισηγητών επί του γενικού θέματος και τροπολογίες μελών της Συνέλευσης, περιλαμβανομένων και κυπριακών.

Θα συζητηθούν επίσης και θα τεθούν προς έγκριση «Επιπρόσθετα Ψηφίσματα» εκ των οποίων ψήφισμα που κατέθεσε η κ. Χαραλαμπίδου και αφορά στην αποτροπή χρήσης της διαφθοράς ως εργαλείου εξωτερικής πολιτικής. 

Επιπλέον θα συζητηθούν τροπολογίες περιλαμβανομένων τροπολογιών της κ. Χαραλαμπίδου και του επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Δημήτρη Μαρκόπουλου, ως συνεισηγητών, σε ψήφισμα για το μεταναστευτικό ζήτημα . Τα ψηφίσματα των τριών Επιτροπών  και τα «Επιπρόσθετα Ψηφίσματα», τα οποία θα εγκριθούν από την Ολομέλεια της Συνέλευσης, θα αποτελέσουν την Τελική Διακήρυξη της Συνόδου. 

Η κ. Χαραλαμπίδου και ο κ. Χατζηγιάννη, θα  συμμετάσχουν σε συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής της Συνέλευσης, κατά την οποία θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην παρούσα Σύνοδο, καθώς και τον προγραμματισμό των επόμενων δραστηριοτήτων.

Ο κ. Χατζηγιάννη θα συμμετάσχει επίσης σε συνεδρία της Ad hoc Επιτροπής της Κ.Σ. ΟΑΣΕ για τη Μετανάστευση, της οποίας είναι Αντιπρόεδρος.

Στο περιθώριο της Ετήσιας Συνόδου, η κ. Χαραλαμπίδου θα έχει διμερείς συναντήσεις με επικεφαλής διαφόρων αντιπροσωπειών,  με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για την κρίση στη Μέση Ανατολή.

Ο κ. Χατζηγιάννη θα έχει, εξάλλου, υπό την ιδιότητά του ως Ειδικός Αντιπρόσωπος της Κ.Σ. ΟΑΣΕ για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη,  χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις εθνικές μειονότητες και Πρόεδρο της Αρμενικής μειονότητας Pambuccian Varujan, τον Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Ρουμανίας - Κύπρου στο Κοινοβούλιο της Ρουμανίας και Πρόεδρο της ελληνικής μειονότητας  Dragoş Gabriel Zisopol, καθώς και με τον Διευθυντή του Τμήματος Δυτικών Βαλκανίων και Διμερών σχέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας Mihail Harbit.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανησυχία για τις εισηγήσεις του ΔΝΤ για το κρατικό μισθολόγιο εκφράζει η Ισότητα
ΠΕΟ: Αναμενόμενες οι προτάσεις του ΔΝΤ για κατάργηση ωφελημάτων
Αποχωρεί μετά από τρία χρόνια από το γραφείο τύπου του ΕΛΑΜ ο Δημήτρης Σούγλης
Ξεκαθαρίζει για ΔΝΤ και κρατικό μισθολόγιο ο Κεραυνός-«Δεν υπάρχει θέμα αποκοπών μισθών»
Πυρά Βολτ κατά Αναστασιάδη για συνομιλίες στο Κρανς Μοντανά-«Έδωσε δικαιώματα για δύο κράτη»
Έτοιμος για επανέναρξη συνομιλιών ο ΠτΔ-Η απάντησή του στον Τατάρ για οδόφραγμα στη Μία Μηλιά
Διάνοιξη Πυροΐου πριν από οποιοδήποτε άλλο οδόφραγμα ζητά ο Δήμαρχος Αθηένου από ΠτΔ
Έθεσε τους στόχους του για την πενταετία ο ΕΟΑ Λάρνακας-Οι υπηρεσίες που θα αναλάβει
Καταγράφει συμπεράσματα και ετοιμάζεται για εσωτερικές αλλαγές ο ΔΗΣΥ
Δήλωση υπέρ λύσης ΔΔΟ και στενής σχέσης με Κύπρο από τον Κάμερον