Παραγωγική η συζήτηση με Ολγκίν-Συγκαλεί Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος

Για «πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, έκανε λόγο κατά την άφιξή του στη προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξελλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ερωτηθείς για τη συνάντηση με την κ. Ολγκίν, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε πως «είχα μια πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση με την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα». Πρόσθεσε πως «λέχθηκαν αρκετά» και αντηλλάγησαν «πολύ συγκεκριμένες απόψεις».

«Με την επιστροφή μου στην Κύπρο θα συγκαλέσω το Εθνικό Συμβούλιο, για να ενημερώσω τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, να μοιραστώ και μαζί τους τις σκέψεις μου για τα επόμενα βήματα» που πρέπει να γίνουν από κοινού, «γιατί είναι μόνο μέσα από τη συλλογικότητα που μπορούμε από τη μία να πετύχουμε εθνικούς στόχους, αλλά και να αντιμετωπίσουμε τις όποιες προκλήσεις», δήλωσε ο Πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντησή του με την κ. Ολγκίν πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης και δεν είχε ανακοινωθεί εκ των προτέρων, αν και ήταν γνωστό ότι θα γινόταν κατά τη διάρκεια της διήμερης παρουσίας του στις Βρυξέλλες.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρθηκε ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι προσπάθειες που καταβάλλει η κα Ολγκίν ως απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και εξεύρεση επίλυσης του προβλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συναντήθηκε με την Ολγκίν στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος

Δειτε Επισης

Ανησυχία για τις εισηγήσεις του ΔΝΤ για το κρατικό μισθολόγιο εκφράζει η Ισότητα
ΠΕΟ: Αναμενόμενες οι προτάσεις του ΔΝΤ για κατάργηση ωφελημάτων
Αποχωρεί μετά από τρία χρόνια από το γραφείο τύπου του ΕΛΑΜ ο Δημήτρης Σούγλης
Ηλεκτρονικά η διαδικασία αιτήσεων για άδειες οικοδομής από τη Δευτέρα
Ξεκαθαρίζει για ΔΝΤ και κρατικό μισθολόγιο ο Κεραυνός-«Δεν υπάρχει θέμα αποκοπών μισθών»
Πυρά Βολτ κατά Αναστασιάδη για συνομιλίες στο Κρανς Μοντανά-«Έδωσε δικαιώματα για δύο κράτη»
Έτοιμος για επανέναρξη συνομιλιών ο ΠτΔ-Η απάντησή του στον Τατάρ για οδόφραγμα στη Μία Μηλιά
Διάνοιξη Πυροΐου πριν από οποιοδήποτε άλλο οδόφραγμα ζητά ο Δήμαρχος Αθηένου από ΠτΔ
Έθεσε τους στόχους του για την πενταετία ο ΕΟΑ Λάρνακας-Οι υπηρεσίες που θα αναλάβει
Καταγράφει συμπεράσματα και ετοιμάζεται για εσωτερικές αλλαγές ο ΔΗΣΥ