ΒΙΝΤΕΟ: Επίθεση με μολότοφ έξω από το σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου στην Ελλάδα

Επίθεση με μολότοφ, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, έξω από το σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου, στου Παπάγου.

Η επίθεση έγινε περίπου στις 00:45, όταν άγνωστοι πέταξαν μολότοφ εναντίον της σκοπιάς, που βρισκόταν μπροστά από το σπίτι της πρόεδρου στην περιοχή του Παπάγου και διέφυγαν. Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας αστυνομικός που μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται με τραύματα στο πρόσωπο και στο χέρι. Συγκεκριμένα φέρει εγκαύματα β΄ βαθμού, ενώ ακόμα δεν είναι σε θέση να δώσει λεπτομερή κατάθεση στους συναδέλφους του για το περιστατικό. Από την επίθεση πήρε φωτιά ένα περιπολικό.

Στα βίντεο του protothema.gr φαίνονται τα πυροσβεστικά οχήματα που βρέθηκαν επί τόπου αμέσως μετά την επίθεση αλλά και το περιπολικό που φλέγεται.

Τη στιγμή της επίθεσης περιγραφει αυτόπτης μάρτυρας στο protothema.gr:

«Όλα ξεκίνησαν στις 00:40. Ακούστηκε θόρυβος από τον δρόμο ενώ εγώ βρισκόμουν στο διαμέρισμα. Ακούστηκε ουρλιαχτό, ήταν ο αστυνομικός που ειναι υπεύθυνος για την Ασφάλεια του σπιτιού της προέδρου του Αρείου Πάγου. Κατέβηκα κάτω, πήρα το λάστιχο και προσπαθούσα να σβήσω τη φωτιά μαζί με άλλους δυο γείτονες. Είχε αρπάξει το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου και μια μηχανή που βρισκόταν πίσω από το ΙΧ ενώ η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα και έκαψε κι ένα δέντρο. Τραυματίστηκε ο αστυνομικος που προσπάθησε να τη σβήσει με πυροσβεστήρες που κατέβασε ένας γείτονας. Είχε εγκαύματα στα χέρια του και στο πρόσωπο , μεταφέρθηκε με περιπολικό στο 401».

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο περιπολικό, που υπέστη φθορές, επιχείρησαν 8 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Η αστυνομία προχώρησε σε 9 προσαγωγές από το σημείο, αλλά δεν προέκυψε κάτι εις βάρος των προσαχθέντων και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Την έρευνα για το περιστατικό αρχικά την είχε αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια, αλλά πλέον η υπόθεση πέρασε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία ελέγχει τα βίντεο που υπάρχουν από κάμερες στην περιοχή.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι φέρεται να πρόκειται για επίθεση εις βάρος του αστυνομικού και όχι του σπιτιού της προέδρου του Αρείου Πάγου. Οι δράστες φέρονται να παρακολουθούσαν τον ένστολο και μόλις αυτός μπήκε στο περιπολικό τού επιτέθηκαν.

Χρυσοχοΐδης: Οι δράστες της επίθεσης θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν

Οι δράστες της επίθεσης στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν. Θα εξαλειφθούν τα υπολείμματα που επιμένουν σε τέτοιου είδους δραστηρίοτητες, τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ανέφερε ότι 1.000 αστυνομικοί της ΟΠΚΕ περιπολούν μέρα και νύχτα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και καταπολεμούν την εγκληματικότητα.

Δήλωσε ότι υπάρχει σημαντική ενίσχυση της Αστυνομίας στην Αθήνα με 800 αστυνομικούς που έρχονται από την περιφέρεια και 400 στη Θεσσαλονίκη, ενώ επιστρέφουν 500 αστυνομικοί από αποσπάσεις.

Ανέφερε ότι πλέον και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ θα βεβαιώνουν παραβάσεις για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμεροφοβία. Πρόσθεσε ότι υπάρχει πρόταση της αστυνομίας προκείμενου σε συνεργασία της κυβέρνησης με την περιφέρεια και τους δήμους να αποφασισθεί πού θα μπουν.

Σημείωσε επίσης ότι είναι σε εξέλιξη διαγωνιστική διαδικασία για τις κάμερες σώματος σε αστυνομικούς που επιχειρούν καθημερινά.

Μαρινάκης: Καταδικάζουμε την επίθεση κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου - Η Δικαιοσύνη δεν τρομοκρατείται

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική πράξη της επίθεσης με μολότοφ στο σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου από την οποία τραυματίστηκε και αστυνομικός», τονίζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Όπως σημειώνει ακόμη, «η Δημοκρατία μας και οι πυλώνες της, όπως η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της, δεν τρομοκρατούνται.

Η άμεση σύλληψη των δραστών είναι απόλυτη προτεραιότητα των αρχών.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό που τραυματίστηκε».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Νέος συναγερμός στην Ελλάδα, πυρκαγιά στη Σέριφο-Εκκενώνονται οικισμοί (vid&pics)
«Βγήκε αιμόφυρτος στην πλατεία»-Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του ξυλοδαρμού του 15χρονου
Απορρίπτει τα περί έρευνας της οικονομικής Αστυνομίας στο σπίτι της η πλευρά της Εύας Καϊλή-«Fake news»
Χωρίς ενεργό μέτωπο στην Πάρνηθα-Εντοπίστηκε από drones της Πυροσβεστικής
Από έκρηξη σε πυλώνα ηλεκτρικού ξεκίνησε η πυρκαγιά στην Πάρνηθα-Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις
Μεγάλη πυρκαγιά στην Πάρνηθα-Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις (vid&pics)
Αποκάλυψε στον πατέρα του πως είναι ομοφυλόφιλος και μαζί με τον θείο του τον ξυλοκόπησαν άγρια
«Έκανε μαύρο εμετό το πρωί»-Θρίλερ με το θάνατο 38χρονης στην Ελλάδα
Τύμπανα εμφυλίου στον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε πυρά κατά Τσίπρα ο Κασσελάκης-«Έλα να αναλάβεις»
«Δεν μπορέσαμε να επαναφέρουμε τη Δωροθέα»-Η μαρτυρία του διασώστη που έσπευσε κοντά στην 13χρονη