Παραδέχθηκε την δολοφονία του Κωνσταντινίδη ο «Κότας»-Βρέθηκε το φονικό όπλο, δύο οι πυροβολισμοί

Παραδέχθηκε την διάπραξη του εγκλήματος, προβάλλοντας την δική του εκδοχή, ο 45χρονος Κώστας Σωτήρη Αντωνίου, άλλως «Αλουπός» ή «Κότας», που καταζητείτο ως φερόμενος δράστης της δολοφονίας του 52χρονου Χαράλαμπου Κωνσταντινίδη, που διαπράχθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Ορμήδεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραδόθηκε ο «Κότας» για τη δολοφονία στην Ορμήδεια-Φέρει εκδορές, περνά από ανάκριση

Ο 45χρονος, το απόγευμα της επόμενης μέρας του φονικού, παραδόθηκε στις Βρετανικές Βάσεις, ενώ ακολούθησε η ανάκριση του, κατά την οποία παραδέχθηκε πως είναι το πρόσωπο που πυροβόλησε και σκότωσε τον 52χρονο, με τον οποίο ήταν συνεργάτες και είχαν συναντηθεί στο βαφείο του πρώτου.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης τα πράγματα ξέφυγαν, με τον 45χρονο σε κάποια στιγμή να αρπάζει το κυνηγετικό και να πυροβολεί το θύμα, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να αποκρύψει το έγκλημα, χωρίς όμως να τα καταφέρει, αφού ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και τράπηκε σε φυγή.

Ο ύποπτος, οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του, με τον ανακριτή της υπόθεσης να αναφέρεται στα γεγονότα και τα στοιχεία που προκύπτουν από την διερεύνηση της δολοφονίας, που διαπράχθηκε γύρω στις 11 το βράδυ της Τρίτης, με φόντο οικονομικές διαφορές μεταξύ θύματος και θύτη, ύψους 1500 ευρώ. Ωστόσο το επίδικο βράδυ το θύμα φέρεται να ζητούσε από τον θύτη ποσό 300 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο ανακριτής, σε βάρος του 45χρονου διερευνάται το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, ενώ φαίνεται να έριξε δύο πυροβολισμούς στο θύμα, με τα τραύματα στο κεφάλι να τον πλήττουν θανάσιμα. Ωστόσο, σύμφωνα με έκθεση που παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο, το θύμα έφερε επίσης κακώσεις και πολλαπλά χτυπήματα. Όπως ακούστηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, από τη νεκροτομή επί της σορού, διαπιστώθηκε ότι το θύμα έφερε τραύματα με σίδερο στο κεφάλι.

Περαιτέρω ο ανακριτής ανέφερε πως στην κατοχή της Αστυνομίας των Βάσεων βρίσκεται το φονικό όπλο, ενώ υπάρχει μάρτυρας που ανέφερε πως είδε το θύμα νεκρό σε λίμνη αίματος.

Οι ανακριτές των Βρετανικών Βάσεων, μέχρι στιγμής έχουν λάβει οκτώ καταθέσεις και αναμένεται να ληφθούν άλλες 15 από διάφορα πρόσωπα, ενώ ο ύποπτος αναμένεται να προβεί σε υποδείξεις σκηνών.

Το Δικαστήριο διέταξε την κράτηση του υπόπτου για οκτώ ημέρες, ενώ ο δικηγόρος του δεν είχε φέρει ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας.

Σε δηλώσεις του ο Αστυνόμος Πανίκος Παναγή, βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Δεκέλειας ανέφερε πως «σήμερα στο δικαστήριο των Βάσεων παρουσιάστηκε ο ύποπτος Κωστάκης Σωτηρίου από την Ορμήδεια, ο οποίος είναι ύποπτος σε υπόθεση φόνου του Πάμπου Κωνσταντινίδη από το Παραλίμνι που συνέβη στις δέκα το βράδυ της 25ης Ιουνίου, έξω από το χωριό Ορμήδεια».

Πρόσθεσε ότι «ο ύποπτος δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του και το Δικαστήριο αποφάσισε την παραμονή του υπό αστυνομική κράτηση για τις επόμενες οκτώ μέρες. Ο ύποπτος θα παρουσιαστεί ξανά στο Δικαστήριο στις 9 το πρωί της Παρασκευής 5 Ιουλίου».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ποιο λόγο έδωσε για την πράξη του ο ύποπτος ο οποίος στο Δικαστήριο φέρεται να ομολόγησε, ο κ. Παναγή είπε ότι «ο λόγος είναι οικονομικές διαφορές που είχε με το θύμα».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον ισχύει πως η διαφορά αφορούσε το ποσό των 1.500 ευρώ, ο Αστυνόμος είπε πως «αυτό είναι θέμα που θα διερευνηθεί περαιτέρω».

Σε ερώτηση που στρέφονται τώρα οι έρευνες, ο Πανίκος Παναγή απάντησε «στη συλλογή τεκμηρίων, πραγμάτων σχετικά με την υπόθεση και λήψη καταθέσεων από πρόσωπα του περιβάλλοντος των δύο ενεχόντων στην υπόθεση».

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωση τους οι Βρετανικές Βάσεις αναφέρουν ότι «επιβεβαιώνουμε πως ο ύποπτος που συνελήφθη σε σχέση με τη δολοφονία στην Ορμήδεια το βράδυ της Τρίτης, εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στο Δικαστήριο της ΣΒΑ στη Δεκέλεια και τέθηκε υπό κράτηση για οκτώ ημέρες, ενώ η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες. Έχει προγραμματιστεί όπως ο ύποπτος παρουσιαστεί εκ νέου στο Δικαστήριο στις 5 Ιουλίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψάχνουν πίσω από τις οικονομικές διαφορές τι όπλισε το χέρι του «Κότα»-Στο κάδρο δύο εκδοχές για το χρονικό

Δειτε Επισης

Ηχητικό ντοκουμέντο από την εν ψυχρώ εκτέλεση στο Ψυχικό-Πάνω από 15 οι πυροβολισμοί
LIVE: Ριπή ερωτήσεων σε Ελεγκτή από πλευρά Εισαγγελέα, αντιστρέφει τις κατηγορίες ο Οδυσσέας
Συνελήφθη 39χρονος που πιάστηκε να κλέβει από αποθήκη στη Λευκωσία
Συνεχίζεται η διαδικασία στο Δικαστικό Συμβούλιο για αίτηση παύσης του Γενικού Ελεγκτή
Συνελήφθη 41χρονος στο αεροδρόμιο Λάρνακας–Ήταν καταζητούμενος στη Γερμανία
Υπέκυψε στα τραύματα του ο πεζός που παρασύρθηκε από οδηγό ενώ διασταύρωνε
ΒΙΝΤΕΟ: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Κω, Χίο και Κρήτη
Έμεινε στάσιμο το «κτίΖΩ», έδωσαν έμφαση στην προεκλογική οι δήμαρχοι-Αλυσιδωτές οι συνέπειες
Με το σταγονόμετρο το νερό στους γεωργούς, μονόδρομος για το Τμήμα Υδάτων-Καταστρέφονται σοδειές
Ανοίγει το θέμα των ανάδοχων οικογενειών η Βουλή-Φωνές για χρόνιες διαδικασίες για ένα αίτημα