Εκλέγεται η νέα ηγεσία της ΠΟΕΔ-Κλειδώνει την παραμονή της στο πηδάλιο η Μύρια Βασιλείου

Τη νέα ηγεσία της αναμένεται να αναδείξει η οργάνωση των δασκάλων, μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο τέλος Μαΐου, με το όνομα της νυν προέδρου να κλειδώνει και για την επόμενη θητεία. Στο μεταξύ, η νέα ηγεσία αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα και να πρέπει να διαχειριστεί αρκετά ανοιχτά ζητήματα, όπως είναι το θέμα της έγκαιρης στελέχωσης, των αντικαταστατών, το σύστημα αξιολόγησης εκπαιδευτικών και της εφαρμογής των νέων κανονισμών λειτουργίας των σχολείων.

Στα τέλη του περασμένου Μαΐου, οι δάσκαλοι προσήλθαν στις κάλπες και εξέλεξαν τις παρατάξεις που θα στελεχώσουν την ηγεσία, με την ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία, για ακόμη μία φορά να κόβει πρώτη το νήμα. Αυτό σημαίνει ότι το όνομα της νυν προέδρου της ΠΟΕΔ, Μύριας Βασιλείου, να κλειδώνει και για την επόμενη θητεία, με την παράταξη να της εμπιστεύεται την ηγεσία, καθώς θεωρείται ότι έχει παράγει σημαντικό έργο, καθ’ όλη τη διάρκεια που βρίσκεται στο πηδάλιο της οργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα χέρια της ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία ξανά η ηγεσία της ΠΟΕΔ-Τα αποτελέσματα των εκλογών

Ουσιαστικά, η ΠΟΕΔ αναμένεται να κλειδώσει τα ονόματα των εκπροσώπων της στην ηγεσία της οργάνωσης, κατά τη διάρκεια του Εκλογικού Παγκύπριου Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στην Χοιροκοιτία, το πρωί της Πέμπτης.

Πάντως, λίγες ώρες πριν το Εκλογικό Συμβούλιο γίνονταν ακόμη αλλαγές και ζημώσεις από πλευράς παρατάξεων, οι οποίες είναι και εκείνες που θα δώσουν τα ονόματα των ατόμων που επέλεξαν για την ηγεσία, αναλόγως με το ποσοστό και τις έδρες που έχουν κλειδώσει. Μετά την ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία, τη δεύτερη θέση σε ψήφους έχει κατακτήσει η ΑΚΙΔΑ, η οποία επιλέγει το γενικό γραμματέα και η Προοδευτική που ήταν τρίτη θα εκλέξει αντιπρόεδρο. Ανάμεσα στα ονόματα που φιγουράρουν και αναμένεται αν θα κλειδώσουν ή όχι είναι αυτά του Χάρη Χαραλάμπους, που εδώ και χρόνια βρίσκεται στη θέση του γενικού γραμματέα της οργάνωσης, καθώς και του Απόστολου Σκουρουπάτη, που επίσης εδώ και χρόνια διατελεί αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκλέγονται τα μέλη του Εκτελεστικού Διοικητικού Συμβουλίου ΠΟΕΔ

Τα ανοιχτά μέτωπα για τη νέα ηγεσία

Σημειώνεται πως η νέα ηγεσία της οργάνωσης των δασκάλων αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα σε μία περίοδο που υπάρχουν αρκετές αλλαγές για τη Δημοτική και Προδημοτική Εκπαίδευση, καθώς από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο οι δάσκαλοι των Δημοτικών καλούνται να εφαρμόσουν τους νέους κανονισμούς λειτουργίας των σχολείων, όπως αυτοί ψηφίστηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής πριν το Πάσχα, ενώ στις Προδημοτικές εφαρμόζεται για πρώτη φορά η νομοθεσία για την υποχρεωτική προς τα κάτω φοίτηση.

Το μεγαλύτερο θέμα για τη νέα ηγεσία είναι εκείνο των κλιματιστικών, για το οποίο είχε γίνει μεγάλη και δημόσια συζήτηση τις προηγούμενες εβδομάδες και είχε προκληθεί μετά από ανακοίνωση της ΠΟΕΔ για τις συνθήκες που επικρατούν στις σχολικές αίθουσες. Συγκεκριμένα, αυτό που καλείται να κάνει η οργάνωση είναι να διασφαλίσει ότι οι θέσεις και τοποθετήσεις του Υπουργείου Παιδείας εφαρμόζονται και να παρέμβει εκεί και όπου κρίνει σκόπιμο.

Στο μεταξύ, η νέα ηγεσία θα πρέπει να διαχειριστεί το θέμα της στελέχωσης, ένα θέμα που διαχρονικά αποτελούσε σημείο τριβής με το Υπουργείο Παιδείας, δεδομένου ότι δεν ολοκληρωνόταν εγκαίρως η διαδικασία. Ωστόσο, το περασμένο καλοκαίρι διαφάνηκε ότι δεν υπήρξαν σημαντικά προβλήματα, καθώς το Υπουργείο Παιδείας είχε προχωρήσει με την έγκαιρη στελέχωση των σχολείων, κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει και αυτή την φορά.

Παράλληλα, η ΠΟΕΔ το τελευταίο διάστημα είχε πολλές φορές τοποθετηθεί για το θέμα των αντικαταστατών. Ουσιαστικά, η ΠΟΕΔ είχε θέσει ενώπιον της Αθηνάς Μιχαηλίδου το αίτημα και την πρότασή της, σε μία προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή και λύση, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια απάντηση από πλευράς Υπουργείου, με τους δασκάλους να δίνουν πίστωση χρόνου στους αρμόδιους, ωστόσο δεν αποκλείεται οποιαδήποτε δυναμική αντίδραση αν δεν υπάρχει απάντηση.

Την ίδια ώρα, ένα άλλο ανοιχτό κεφάλαιο είναι η νομοθεσία για το νέο σύστημα διορισμών, καθώς πρέπει να διορθωθούν σημαντικές στρεβλώσεις, ενώ θέση της οργάνωσης είναι ότι πρέπει να διατηρηθεί ο κατάλογος των διοριστέων μέχρι και το 2027.

Δειτε Επισης

Μ. Παναγιώτου: Το κράτος θα στηρίξει γεωργούς που πλήγηκαν από καύσωνα
Στέλνει μήνυμα σε γιατρούς και ΟΚΥπΥ ο Δαμιανός για την απεργία-«Να δείξουν υπευθυνότητα»
«Βγήκε αιμόφυρτος στην πλατεία»-Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του ξυλοδαρμού του 15χρονου
Χωρίς ενεργό μέτωπο στην Πάρνηθα-Εντοπίστηκε από drones της Πυροσβεστικής
Παραδόθηκαν οι πέντε καταζητούμενοι για τη συμπλοκή οικογενειών αλλοδαπών στη Λεμεσό
Αποχωρεί μετά από τρία χρόνια από το γραφείο τύπου του ΕΛΑΜ ο Δημήτρης Σούγλης
Τοποθετείται για την απεργία των γιατρών το ΥΠΟΙΚ-«Οι απεργίες δεν μπορούν να είναι η λύση»
Νεκρή εντοπίστηκε ηλικιωμένη τουρίστρια που πήγε για μπάνιο στη Λεμεσό
Μέθυσε και προκάλεσε ζημιές στο ξενοδοχείο που μένει-Του πέρασε χειροπέδες η Αστυνομία
Τι είχες Αστυνομία μου, τι είχα πάντα... Στα αζήτητα οι ευθύνες μετά από δικαστικές αποφάσεις