Προς ολοκλήρωση η έρευνα κατά αστυνομικών για την γυναικοκτονία στην Πάφο-Στην αναζήτηση για ευθύνες

Στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 48χρονος οποίος το πρωί της 14ης Ιουνίου φέρεται να σκότωσε την πρώην σύζυγο του σε συγκρότημα διαμερισμάτων όπου διέμεναν στην Πάφο. Η υπόθεση φόνου της 41χρονης Petya Krateva από την Βουλγαρία, έφερε για μια ακόμα φορά στην επιφάνεια τα κενά του συστήματος, που σε πολλές περιπτώσεις έχουν σαν αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές και εκ των υστέρων να αναζητούνται ευθύνες ή να διατάσσονται έρευνες, εκ των οποίων αρκετές καταλήγουν στα συρτάρια.

Σε ότι αφορά το ποινικό μέτωπο, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, η νοσηλεία του 48χρονου στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας θα είναι προσωρινή και αφού ολοκληρωθεί η θεραπεία στην οποία υποβάλλεται, αναμένεται να βρεθεί ενώπιον Δικαστηρίου, όπου θα καταχωρηθεί η υπόθεση. Διαδικασία η οποία πήρε παράταση, αφού εξετάστηκε από κυβερνητικό ιατρό και κρίθηκε πως θα έπρεπε να λάβει φαρμακευτική αγωγή, ωστόσο διευκρινίζεται πως δεν κρίθηκε ανίκανος για να παρακολουθήσει την δικαστική διαδικασία ή ότι δεν είχε συναίσθηση των πράξεων του.

Επιπρόσθετα, η Αστυνομία συνεχίζει τη διερεύνηση της υπόθεσης φόνου, με τους ανακριτές του ΤΑΕ Πάφου να αξιολογούν καταθέσεις από το περιβάλλον τόσο του θύτη, όσο και του θύματος, καθώς επίσης και από την περιοχή που διαπράχθηκε η δολοφονία. Στο πλαίσιο των εξετάσεων ερευνήθηκαν και τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του θύματος και του υπόπτου, προκειμένου να εξακριβωθεί πώς ο ύποπτος βρέθηκε στο διαμέρισμα της πρώην συζύγου του, ενώ εξετάστηκαν και κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής του εγκλήματος.

Υπενθυμίζεται πως ο 48χρονος ανακρινόμενος ισχυρίστηκε ότι, η πρώην σύζυγος του, του ζήτησε χρηματικό ποσό ώστε να αποσύρει την καταγγελία που η ίδια είχε κάνει εναντίον του στις 11 Ιουνίου στο Γραφείο του Κλιμακίου Βίας στην Οικογένεια στην ΑΔΕ Πάφου, έπειτα από την οποία οι Αρχές είχαν προχωρήσει στην έκδοση εντάλματος σύλληψης του, χωρίς ωστόσο αυτό να εκτελεστεί. Μάλιστα, ο ύποπτος ισχυρίστηκε πως αρνήθηκε να της παραχωρήσει χρήματα και ως εκ τούτου άρχισε μεταξύ τους μια έντονη λογομαχία, η οποία κατέληξε στην δολοφονία του θύματος. Επιπρόσθετα, ο ύποπτος ισχυρίζεται ότι δέχθηκε πρώτος επίθεση από το θύμα ωστόσο, όπως είπε, μετά έχασε τις αισθήσεις του και δεν γνωρίζει τι συνέβη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποτάθηκε στο σώμα ασφάλειας αλλά ανταποκρίθηκε όταν το δικό της σώμα ήταν ήδη νεκρό

Σε ό,τι αφορά το κεφάλαιο ευθύνες, προς ολοκλήρωση οδεύει και η πειθαρχική έρευνα που διατάχθηκε εναντίον επτά μελών της Αστυνομίας, τα οποία, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είχαν ρόλο να επιτελέσουν πριν την διάπραξη του φόνου, ενώ δύο εξ αυτών τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Πρόκειται για τον αξιωματικό υπηρεσίας και ένα αστυνομικό, οι οποίοι είχαν λάβει το πρώτο τηλέφωνο.

Όπως έγινε ήδη γνωστό, τα λάθη της Αστυνομίας σε αυτή την υπόθεση, δεν περιορίζονται μόνο στο γεγονός ότι παρέπεμπαν τον πολίτη, που προσπαθούσε να προλάβει το κακό, από το ένα τηλέφωνο στο άλλο, με αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση μέχρι η Αστυνομία να ενημερωθεί και να μεταβεί στο μέρος. Αντιθέτως, η κακή διαχείριση της συγκεκριμένης υπόθεσης από πλευράς Αστυνομίας, ξεκίνησε από την πρώτη καταγγελία της γυναίκας για βία στην οικογένεια, που ακόμα και αν την απέσυρε υπό το βάρος και την ψυχολογική πίεση, οι Αρχές όφειλαν εκ καθήκοντος να τη διερευνήσουν.

Επίσης, η Αστυνομία Πάφου, επέδειξε ολιγωρία για μέρες, καθώς στις 11 Ιουνίου, δηλαδή μερικές μέρες πριν το φονικό, το θύμα κατήγγειλε τον 48χρονο ξανά για βία στην οικογένεια. Αυτή η καταγγελία δεν αποσύρθηκε ποτέ, ενώ οι Αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης κατά του φερόμενου δράστη, χωρίς ωστόσο, όπως ισχυρίζονται, να καταφέρουν να τον εντοπίσουν, παρά το γεγονός ότι θύτης και θύμα διέμεναν στο ίδιο συγκρότημα διαμερισμάτων.

Αποτέλεσμα των ενεργειών που δεν έγιναν από πλευράς Αστυνομίας, ήταν το θύμα να παραμείνει απροστάτευτο και εκτεθειμένο μέχρι που τελικά έφθασε η Αστυνομία στον χώρο, όπου εντόπισε τη γυναίκα νεκρή.

Υπενθυμίζεται πως, σε δηλώσεις του την επόμενη της δολοφονίας ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως, «εάν από την έρευνα αποδειχθεί ότι υπάρχει οποιαδήποτε ολιγωρία σε οποιαδήποτε κομμάτια αφορούν την Αστυνομία οι ευθύνες θα αποδοθούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:«Θύμα ακόμη και απόπειρας δολοφονίας, κατάγγελλε στην Αστυνομία και της έλεγαν να επιστρέψει σπίτι της»

Δειτε Επισης

Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο στη Σκαρίνου
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Λατσιών-Πέρα Χωρίου Νήσου
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού
Επιτυχής η πρώτη εθνική άσκηση κυβερνοασφάλειας
Υπό κράτηση άλλοι τρεις ύποπτοι για τα επεισόδια στο στάδιο «Αλφαμέγα»
Κατάφερε να ξεγελάσει 23χρονη και να της κλέψει το κινητό-Χειροπέδες σε 25χρονο
Βανδαλισμοί στα γραφεία της Ισότητας στη Λευκωσία (pics)