powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Βγήκαν τεθωρακισμένα στους δρόμους της Βολιβίας-Έξω από την έδρα της Κυβέρνησης ο στρατός

Τεθωρακισμένα οχήματα του στρατού βγήκαν την Τετάρτη στους δρόμους της Λα Πας, την πρωτεύουσας της Βολιβίας, ενώ ο πρόεδρος της χώρας καλεί τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση για να υπερασπιστούν τη δημοκρατία.

Οι εικόνες που έρχονται από τη χώρα της Νότιας Αμερικής έχουν όλα τα χαρακτηριστικά πραξικοπήματος: κινήσεις του στρατού που εισβάλλει στο προεδρικό μέγαρο και έντονη παρουσία στρατιωτών στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Μέρος του στρατού της Βολιβίας ξεκίνησε κινήσεις πραξικοπήματος, τόνισε ο πρόεδρος Λουίς Άρσε, λέγοντας ότι κινήσεις των ενόπλων δυνάμεων είναι «ασυνήθιστες». Κάλεσε δε τους πολίτες να υπερασπιστούν τη δημοκρατία.

Στρατιώτες και άρματα είναι σταθμευμένα μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης, αναφέρουν τα πρακτορεία ειδήσεων ενώ άλλοι στρατιώτες έχουν μπει από τις πύλες του Προεδρικού Μεγάρου και σημειώνονται συμπλοκές με την αστυνομία.

Στο ίδιο πλαίσιο με τον πρόεδρο ήταν η ανάρτηση στο X του προέδρου 'Εβο Μοράλες (κυβέρνησε από το 2006 ως το 2019), ο οποίος έγραψε στο X ότι «ετοιμάζεται πραξικόπημα».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

;