Ύδρα: Άφησαν τους ολιγάρχες να φύγουν χωρίς να καταθέσουν, ήταν στην παραλία όταν ξέσπασε η φωτιά

Στην παραδοχή ότι οι 17 Καζακστανοί επιβάτες της θαλαμηγού Persefoni βρίσκονταν στην παραλία του Αγίου Νικολάου τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά, τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής, έχουν καταλήξει οι Αρχές - κάτι που μεγαλώνει τα ερωτηματικά για τη μεταχείριση που είχαν, καθώς τα στελέχη του Λιμενικού που βρέθηκαν λίγο αργότερα πάνω στο σκάφος δεν τους πήραν καταθέσεις. Αντίθετα, τους επέτρεψαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Αττική - αποβιβάστηκαν στη Μαρίνα της Βουλιαγμένης και στη συνέχεια αναχώρησαν για την πατρίδα τους με ιδιωτικό αεροσκάφος από το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, οι Αρχές καταλήγουν στο ότι η πυρκαγιά μπήκε από ενέργειες που έγιναν από το κατάστρωμα του Persefoni, πιθανότατα στο πλαίσιο μίας «ψυχαγωγικής εκδήλωσης», που περιελάμβανε και ρίψη πυροτεχνημάτων. Εκτός των άλλων, το συγκεκριμένο σκάφος ήταν μόνο που ήταν πολύ κοντά στην παραλία του Αγίου Νικολάου, η οποία δεν είναι προσβάσιμη από την ξηρά.

Οι Αρχές βασίστηκαν σε μαρτυρίες από παραπλέον σκάφος, σύμφωνα με τις οποίες, όταν απέκτησαν οπτική επαφή με το 53μετρο «Περσεφόνη» - και ενώ είχε ήδη ξεσπάσει η φωτιά - είδαν το βοηθητικό σκαφάκι του να κάνει δρομολόγια από και προς την παραλία, μεταφέροντας τους Καζακστανούς στην ασφάλεια της θαλαμηγού.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι δεν ζητήθηκαν από την πρώτη στιγμή τα κινητά τηλέφωνα των επιβαινόντων στο Persefoni - καθώς οι καταγραφές βίντεο, εφόσον είχαν υπάρξει, θα μπορούσαν να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση. Μάλιστα, αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι ενδέχεται να χρειαστεί να ξεκαθαρίσουν με εσωτερική έρευνα οι ευθύνες των υπηρεσιακών στελεχών που χειρίστηκαν την υπόθεση, καθώς η αρμόδια εισαγγελέας ενημερώθηκε μόλις στη μία η ώρα το μεσημέρι του Σαββάτου, δηλαδή 13 ώρες μετά από το ξέσπασμα της πυρκαγιάς.

fotia-idra__2_

Η ρίψη πυροτεχνημάτων ήρθε στο "φως" μετά τη μαρτυρία ενός καπετάνιου παραπλέοντος σκάφους, ο οποίος κατέθεσε στο Λιμεναρχείο της Ύδρας πως άκουσε δυνατούς κρότους, είδε μια λάμψη και λίγη ώρα αργότερα ξέσπασε η φωτιά στο νησί. Πρόκειται για κάτι που αρνούνται τα μέλη του πληρώματος του Persefoni, η κράτηση των οποίων συνεχίζεται.

Μετά τον κατάπλου του Persefoni στη Μαρίνα της Βουλιαγμένης και την αποβίβαση των επιβατών, οι Αρχές πραγματοποιήσαν έλεγχο εντός τους σκάφους αναζητώντας αφενός τα σωστικά μέσα και τις φωτοβολίδες και αφετέρου τη σύμβαση που είχαν υπογράψει οι επιβάτες με τον πλοιοκτήτη.

ar-percefony-3

Μετά την έρευνα, στελέχη του Λιμενικού οδήγησαν τα μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού στο Λιμεναρχείο Σαρωνικού όπου τους συνέλαβαν ενώ δεσμεύτηκε και το πολυτελές σκάφος.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Τι είχες Αστυνομία μου, τι είχα πάντα... Στα αζήτητα οι ευθύνες μετά από δικαστικές αποφάσεις
Έτοιμος για επανέναρξη συνομιλιών ο ΠτΔ-Η απάντησή του στον Τατάρ για οδόφραγμα στη Μία Μηλιά
Αποκάλυψε στον πατέρα του πως είναι ομοφυλόφιλος και μαζί με τον θείο του τον ξυλοκόπησαν άγρια
Πήρε εξιτήριο από την Αθαλάσσα και επανασυνελήφθη ο 48χρονος για τη γυναικοκτονία στην Πάφο
Δεκαεννιάχρονη κατήγγειλε βιασμό της από 26χρονο-Καταζητείται από την Αστυνομία
Έντονες διαβουλεύσεις εντός Σαββατοκύριακου για αποφυγή των μέτρων στα νοσηλευτήρια
«Έκανε μαύρο εμετό το πρωί»-Θρίλερ με το θάνατο 38χρονης στην Ελλάδα
Τύμπανα εμφυλίου στον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε πυρά κατά Τσίπρα ο Κασσελάκης-«Έλα να αναλάβεις»
«Δεν μπορέσαμε να επαναφέρουμε τη Δωροθέα»-Η μαρτυρία του διασώστη που έσπευσε κοντά στην 13χρονη
Καταγράφει συμπεράσματα και ετοιμάζεται για εσωτερικές αλλαγές ο ΔΗΣΥ